به گزارش بهداشت نیوز، کاوه ابریاقدم روز چهارشنبه اول اسفند ۱۴۰۳ در افتتاحیه هفتمین همایش مشترک دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران (گروه چشم و مراکز تحقیقات) گفت: والدین باید نسبت به هرگونه تغییر ظاهری در چشمهای کودک، از جمله تفاوت اندازه چشمها یا تغییر رنگ قرنیه و انحراف چشم حساس باشند.
فلوشیپ انحراف چشم و بیماریهای اعصاب چشم اظهار داشت: انحراف چشم میتواند هم در دوران کودکی و هم در بزرگسالی رخ دهد و ممکن است علل مختلفی داشته باشد. یکی از مهمترین علل تأکید بر معاینه، تشخیص زودهنگام مشکلاتی همچون انحراف چشم، عیوب انکساری آبسیاه مادرزادی و آب مروارید است.
ابریاقدم افزود: گاهی انحراف چشم میتواند نشانهای از وجود بیماریهای جدیتر نظیر تومور داخل چشمی باشد که به دلیل کاهش دید، تظاهرات آن به شکل انحراف چشم بروز میکند. این امر اهمیت غربالگری دقیق توسط چشمپزشک را دوچندان میکند.
وی همچنین به پیامدهای انحراف چشم در کودکان اشاره کرد: انحراف چشم علاوه بر مشکلات ظاهری، میتواند باعث تنبلی چشم شود. در چنین مواردی، مغز تصویر چشم منحرف را حذف کرده و فقط از چشم سالم استفاده میکند که این امر باعث کاهش عملکرد چشم منحرف میشود.
ابری اقدم توضیح داد: درمانها شامل استفاده از عینک، بستن چشم سالم و در برخی موارد جراحی عضلات چشمی است. او همچنین گفت که در بزرگسالی نیز میتوان انحراف چشم را با استفاده از عینک یا جراحی اصلاح کرد.
وی با اشاره به افزایش عارضه نزدیک بینی در کودکان به دلیل استفاده طولانی مدت از موبایل و تبلت به والدین توصیه کرد که زمان استفاده کودکان از این وسایل را محدود کنند.
ابریاقدم در پایان بر لزوم غربالگری مجدد کودکان در سه سالگی و زمان ورود به مدرسه تأکید کرد.