به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، در اوکراین، عربستان سعودی بهعنوان یک میانجی مناسب برای دولت ترامپ ظاهر شده است، که نشاندهنده چرخش سریع سیاست خارجی آمریکا در اروپای شرقی است.
به گزارش میدلایستآی، در حالی که دولت بایدن در سال ۲۰۲۳ از شرکای خود میخواست که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه را تحریم کنند، عربستان سعودی از او در ریاض استقبال کرد.
اکنون، با ترامپ در قدرت و کنار گذاشته شدن متحدان ناتو از روند مذاکرات، ریاض به زمینهای بیطرف برای آغاز گفتوگوهای تاریخی میان کرملین و واشنگتن درباره پایان جنگ اوکراین تبدیل شده است، مذاکراتی که تحلیلگران معتقدند میتواند معماری امنیتی اروپا را از نو بنویسد.
مارکو روبیو، مشاور امنیت ملی مایک والتز، و نماینده ویژه خاورمیانه استیو ویتکاف، روز سهشنبه در ریاض با هیاتی از مقامات روسی، از جمله وزیر خارجه سرگئی لاوروف و مشاور پوتین یوری اوشاکوف، دیدار کردند.
با این حال، در دیگر جبههها، محمد بن سلمان یک بازیگر فعال است و رسماً با دولت ترامپ در تضاد قرار دارد.
روبیو در چارچوب سفر گسترده خود به خاورمیانه، ابتدا به اسرائیل رفت. در آنجا، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، از طرح جنجالی ترامپ برای «تصرف» غزه و تبدیل آن به یک منطقه لوکس پس از آوارگی اجباری ساکنان فلسطینی آن حمایت کرد.
نتانیاهو روز دوشنبه گفت: «پس از جنگ غزه، نه حماس وجود خواهد داشت و نه تشکیلات خودگردان فلسطین. من به طرح رئیسجمهور ترامپ برای ایجاد یک غزه متفاوت متعهد هستم.»
در اقدامی که نشاندهنده پیشروی اسرائیل در تلاش برای تخلیه نوار غزه از فلسطینیان است، وزیر دفاع اسرائیل، اسرائیل کاتز، روز دوشنبه «ادارهای ویژه» برای تسهیل «مهاجرت داوطلبانه» فلسطینیان از غزه از طریق زمین، دریا و هوا تأسیس کرد.
عربستان سعودی به شدت با این طرحها مخالفت کرده است. در واقع، پس از آنکه ترامپ ایده تصرف غزه توسط آمریکا را مطرح کرد، ریاض بار دیگر بر پیششرطهای خود برای عادیسازی روابط با اسرائیل تأکید کرد که این اتفاق تنها پس از ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی رخ خواهد داد.
مشروح این گزارش را در اکوایران با تیتر «تنش پنهان میان بنسلمان و ترامپ؛ چرا همه راهها به ریاض منتهی میشود!» بخوانید.