به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نهمین جشنواره کالاهای فرهنگی (فیروزه) پیش از ظهر امروز چهارشنبه اول اسفند با حضور ایوب دهقانکار مشاور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و علیرضا نوریزاده دبیر جشنواره فیروزه در ساختمان فجر تهران برگزار شد.
دهقانکار در ابتدای این نشست گفت: موضوع جایزه فیروزه کالاهای فرهنگی است. دلیل اصلی ورود معاونت فرهنگی وزرات ارشاد به این حوزه داشتن مخاطب پرشمار است. در کشور ما جمعیت چند میلیونی دانشآموز و دانشجو وجود دارد که با کالاهای فرهنگی همچون نوشتافزار سر و کار دارند.
وی افزود: یکی دیگر از دلایل ورود معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این حوزه، مسائل اقتصادی است. امروز حجم واردات کالاهای فرهنگی به کشور بسیار بالاست. پرداختن به کالاهای فرهنگی در داخل کشور و حمایت از تولید این کالاها در کشور سبب جلوگیری از خروج ارز از کشور و حتی صادرات این کالاها به خارج از کشور میشود. در رصد کلی متوجه شدیم که کشورهای مختلف کالای فرهنگی خود را به کشورهای دیگر صادر میکنند. بنابراین ما میتوانیم از طریق صادرات کالای فرهنگی به کشورهای مختلف به درآمدزایی مناسبی برسیم.
مشاور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: از نگاهی دیگر، تأثیرات فرهنگی کالاهای فرهنگی بر جامعه موضوع بسیار مهمی است. این کالاها تأثیر زیادی بر نوع شخصیت و جهانبینی فرزندان جامعه دارد. تولیدات داخلی در این حوزه میتواند باعث انتقال ارزشها و فرهنگ اصیل ایرانی - اسلامی به فرزندان این مرز و بوم شود. یکی از حوزههایی که میتواند به حفظ فرهنگ و ارزشهای اصیل ایرانی - اسلامی کمک کند، کالاهای فرهنگی است.
دهقانکار گفت: یکی از مبادی تغذیه ذهن کودکان و نوجوانان کالاهای فرهنگی است. به همین دلیل جایزهای در حوزه کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی - اسلامی راهاندازی شد که «فیروزه» نام گرفت و امروز نهمین دوره آن در حال برگزاری است. البته این جشنواره به تنهایی نمیتواند حق مطلب را ادا کند، بلکه سمبل و نمادی از یک نیاز فرهنگی در جامعه است که باید تداوم داشته باشد. همچنین جشنواره فیروزه محملی برای دستگاههای حاکمیتی و بخش خصوصی است که بتوانند در کنار یکدیگر برای رسیدن به اهداف مورد نظر به هم افزایی و همکاری برسند.
وی در پایان گفت: یکی از ویژگیهای این جشنواره قابلیت بهروزرسانی آن است که توانسته خود را با زمان حال منطبق کند. تنوع موضوعات با رویکردی ثابت همراه با خودارتقایی و نیازسنجی جامعه از مهمترین دلایل تداوم و ماندگاری جشنواره فیروزه است. امروز حوزه هوش مصنوعی به سرعت در حال توسعه است و یکی از اتفاقات خوب جشنواره فیروزه پرداختن به چگونگی بهرهگیری از هوش مصنوعی در حوزه کالاهای فرهنگی است. همچنین کاربست فن اوری های نوین یکی از کلان برنامه های سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شمار میرود.