به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ذاکریان ظهر چهارشنبه در ستاد توسعه انرژیهای تجدید پذیر استان با اشاره به اهمیت توسعه انرژی خورشیدی در استان، اظهار داشت: با افزایش توانمندی در این حوزه، میتوان از قطعی برق صنایع جلوگیری کرد.
وی ناترازی برق کشور را یک موضوع فرابخشی و کلان ملی دانست.
ذاکریان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸ مگاوات نیروگاه خورشیدی با سرمایهگذاری خارجی در استان فعال است، افزود: نیروگاههای ۱۰ مگاواتی خوسف، ۷ مگاواتی سربیشه و ۱ مگاواتی بشرویه به شبکه متصل شدهاند.
وی بیان داشت: ۱۶ مگاوات دیگر نیز با سرمایهگذاری خارجی در دست اجرا است که شامل دو سه مگاواتی در خوسف (آماده بهرهبرداری حدوداً تا یک ماه دیگر) و ۱۰ مگاوات سربیشه (بهرهبرداری حدوداً در اردیبهشت ماه) میشود.
به گفته وی سرمایهگذار پروژه خوسف برای سرمایهگذاری ۶۰ مگاوات دیگر در استان اعلام آمادگی کرده است.
ذاکریان با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی از استانهای پیشرو در تولید انرژیهای تجدیدپذیر است، گفت: بیش از ۵۰ درصد برق تجدیدپذیر کشور مربوط به نیروگاههای خورشیدی و ۳۵ درصد مربوط به نیروگاههای بادی است.
وی بیان داشت: لازم است مشوقهایی برای سرمایهگذاران در حوزه انرژیهای تجدید پذیر در نظر گرفته شود و همچنین، مشکل زیرساختها و اتصال به شبکه باید پیگیری شود.
وی با اعلام اینکه خراسان جنوبی همچنان رتبه پنجم سرمایهگذاری کشور را داراست، افزود: بسیاری از دستگاههای اجرایی استان هنوز تکلیف قانونی در زمینه تولید ۲۰ درصد برق مورد نیاز خود از انرژیهای تجدیدپذیر را اجرا نکردهاند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان داشت: اجرای این مهم، هم اجرای تکلیف قانونی و هم صرفهجویی برای دستگاه را به دنبال دارد. همچنین، باید از ظرفیتهای گمرکات استان برای ورود پنلهای خورشیدی استفاده شود.