حاشیه‌نشین‌های ایران کمتر از نصف میانگین دنیا است

خبرگزاری مهر چهارشنبه 01 اسفند 1403 - 19:45
زنجان-مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه 15 درصد مردم دنیا حاشیه‌نشین هستند، گفت: در ایران این رقم کمتر و حدود 6.5 درصد است.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا گلپایگانی عصر چهارشنبه در حاشیه بازدید از پروژه‌های بازآفرینی محله‌های شهر زنجان اظهار کرد: پروژه‌های خوبی برای ارتقای کیفیت فضای شهری، ارتقای شأنیت محله‌ها و رفع مشکلات ترافیک و رفت و آمد مردم انجام شده است.

وی با اشاره به برنامه آغاز پروژه‌هایی برای بهبود وضعیت بافت‌های ناکارآمد در زنجان یادآور شد: امروز از منطقه بیسیم بازدید کردیم و مسائل مالی، فنی و اجتماعی مورد گفت‌وگو قرار گرفت و امیدواریم با یک برنامه تدوین شده در محورهای مختلف کار را پیش ببریم و گام مؤثری برای بهبود زندگی در این منطقه برداریم.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در مورد بازدید از پروژه خیابان دلجویی و ساختمان‌های ساخته شده آن عنوان کرد: محدوده با تعریف بازآفرینی انطباق دارد و فضا باکیفیت شده است. وی اقدامات انجام شده در طرح سبزه‌میدان را خوب توصیف کرد و گفت: در کنار مسجد یری پایین قرار است، شرکت بازآفرینی برای بازسازی تکیه کنار مسجد کمک کند.

گلپایگانی ادامه داد: علاوه بر این در محله اصغریه نزدیک حسینیه زنجان باید مطالعات قبلی مرور شود و در صورت لزوم برای دستیابی به بهترین روش در راستای بهبود کیفیت زندگی مردم کار دقیق‌تری انجام شود.

وی در مورد اقدامات در محله‌های ناکارآمد سطح کشور خاطرنشان کرد: اولویت بندی در سال گذشته انجام و پروژه‌های خوبی در کشور به مناسبت ۲۲ بهمن افتتاح شد که شامل تأمین سرانه‌های خدماتی، بهسازی بافت فرسوده توسط مردم و کمک‌های شرکت بازآفرینی بود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه طبق آمارهای جهانی ۱۵ درصد مردم دنیا در حاشیه‌نشینی زندگی می‌کنند، تصریح کرد: در ایران این عدد کمتر و حدود ۶.۵ درصد است اما همین مقدار هم باید کاهش یابد و فضا در شأن مردم ایران تجهیز شود. وی با تأکید بر اولویت‌بندی اقدامات اظهار کرد: برنامه‌ها عمدتاً با مشارکت مردم، نهادها و مدیریت شهری پیش می‌رود و بدون این مشارکت همه جانبه کار محقق نمی‌شود.

گلپایگانی با بیان اینکه تعریف برای بافت‌های فرسوده دامنه گسترده‌ای دارد، عنوان کرد: علاوه بر ناپایداری سازه‌ای و نبود دسترسی مناسب، مواردی مثل مسائل اجتماعی، بهداشتی و آسیب‌های اجتماعی که به ناکارآمدی محله دامن می‌زند، به معیارهای بافت فرسوده اضافه شده است. وی افزود: از طرف دیگر مساحت بافت‌های فرسوده عدد قابل توجهی است که باید به مرور و با کمک مردم این بهسازی انجام شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در برنامه پیشرفت هفتم تکلیفی برای بافت‌های فرسوده پیش‌بینی شده که سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی باید نوسازی شود، تصریح کرد: بسته‌های تشویقی برای مردم و سرمایه‌گذاران متناسب با شرایط شهرها در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در این طرح بخش عمده تمرکز روی ارتقای کیفیت شهری و زندگی مردم از راه نوسازی و تأمین سرانه‌های خدماتی محله‌ها است.

گلپایگانی با اشاره به اینکه طرح کلید به کلید در قانون برنامه آمده و آئین‌نامه‌ای برای آن تنظیم شد و در هیئت دولت به تصویب رسید، خاطرنشان کرد: این طرح کمک می‌کند، از ظرفیت دارایی دولت که عمدتاً زمین است برای اجرای پروژه‌های شهری استفاده شود.

وی با بیان اینکه باید قراردادهای تیپ تهیه شود و امیدواریم سرانجام خوبی داشته باشد، افزود: در این طرح در مقابل واگذاری زمین برای اجرای خیابان یا دیگر پروژه‌ها دولت زمین معوض یا آپارتمان ساخته شده معوض به مردم می‌دهد تا این نوسازی، تأمین سرانه‌ها و اجرای شبکه معابر اتفاق بیفتد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه ۸۰ درصد بناها در کشور پایدار هستند، ابراز کرد: تلاش داریم تا به ارتقای شأنیت محله‌ها و کیفیت زندگی مردم کمک کنیم.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.