خبرگزاری مهر، گروه استانها - مهدی بخشی سورکی: «مصطفی برزگر گنجی» بواسطه آنکه ۱۰ سال به عنوان دادستان عمومی و انقلاب قم فعالیت داشت، از چهرههای شناخته شده در اذهان مردم این استان است که همگان از روحیه جدی و مقتدر وی در برخورد با متخلفان یاد میکنند و در همین راستا اتحادیه اروپا در ۱۸ مهر ۱۳۹۰ وی را به بهانه برخورد با اراذلواوباش داخل ایران، تحریم کرده بود.
نام گنجی در دل خلافکاران رعب و وحشت میانداخت و او در برخورد با جرایم خشن، ناامنی و ناموسی بسیار جدیت داشت و بسیاری از مجرمانی که دست به ارتکاب جرم در این حوزههای میزدند در کمترین زمان ممکن دستگیر و پای میز محاکمه میکشاند.
جدا از روحیه مقتدر این مسئول فقید قضائی استان قم، روحیه فرهنگی و اجتماعی او نیز بارز بود و گنجی تقویت هیئتهای مذهبی را در راستای مقابله با آسیبهای اجتماعی میدانست و به همین دلیل همواره در مجالس اهل بیت علیهم السلام حضور مییافت و با هیئتهای مختلف مذهبی شهر قم رفت و آمد داشت.
رسیدگی به امور خانوادههای زندانیان، تلاش و کار شبانه روزی برای حل مشکلات و امور قضائی مردم و اهتمام ویژه در برخورد با اراذل و اوباش از اقدامات برجسته گنجی در طی ۱۰ سال فعالیت در دادستانی قم بود.
گنجی از قضات توانمند، باهوش و فنی بود و در سالهای خدمت خود به عنوان دادستان نمونه کشوری نیز انتخاب شده بود.
او شامگاه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ به دلیل عوارض ناشی از سکتههای قلبی در سن ۵۷ سالگی دار فانی را وداع گفت.
مرحوم گنجی نسبت به موضوعات امنیتی در قم بسیار حساس بود
مجتبی کاظم پور که ۱۱ سال به عنوان مسئول دفتر مرحوم گنجی بود در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: آقای گنجی پس از انتصاب به عنوان دادستان قم در سال ۸۵ در نخستین اقدام، پروندههای مهمی که در دادسرا بود و تعیین تکلیف نشده بودند را به جریان انداخت و در زمان کوتاهی این پروندهها را مورد بررسی قرار داد و دستورات مهم قضائی برای آنان صادر کرد.
کاظم پور با بیان اینکه آقای گنجی نسبت به موضوعات امنیتی در قم بسیار حساس بود افزود: ایشان همواره به ما سفارش میکرد، باید شرایط قم به گونهای باشد که مردم احساس امنیت داشته باشند و همه کسانی که به آنان ظلم شده باید بتوانند برای احقاق حق خود به دستگاه قضائی امید داشته باشند.
مسئول دفتر دادستان اسبق قم گفت: از خصوصیات رفتاری آقای گنجی این بود که صرفاً وقت خود را به موضوعات کاری خلاصه نمیکرد و بسیاری از مراجعین مشکلاتی همانند معیشت و بی کاری و دیگر موارد اینگونه داشتند که او دستور میداد از سوی نهادهای حمایتی و ادارات مرتبط برای حل مشکلات آنان پیگیریهای لازم صورت گیرد.
فعال کردن انجمن حمایت از زندانیان استان قم از اقدامات مرحوم گنجی بود
وی با بیان اینکه، راه اندازی و فعال کردن انجمن حمایت از زندانیان استان قم از اقدامات دادستان اسبق قم بود گفت: این انجمن یک پمپ بنزین نیمه فعال داشت که ورشکسته بود که با حضور آقای گنجی این مرکز با جذب منابع مالی و کمک جمعی از خیرین بازسازی و تقویت شد تا عوائد حاصل از آن برای کمک به معیشت خانوادههای زندانی استان قم اختصاص یابد.
کاظم پور با بیان اینکه آقای گنجی دستور داد تا خانوادههای زندانیان آسیب دیده مورد شناسایی قرار گیرند افزود: احداث چند نانوایی در مناطق مختلف شهر قم از جمله پردیسان، شهرک قدس، منطقه شکوهیه و در جوار زندان لنگرود از جمله اقدامات دیگر آقای گنجی بود که این موارد سبب شد تا درآمد خوبی برای کمک به خانوادههای زندانیان نیازمند جمع آوری شود و در آن زمان ماهانه ۵۰۰ هزار تومان به هر یک از خانوادههای زندانی پرداخت میشد.
آقای گنجی به شرکت در مراسمهای عزاداری محرم و صفر بسیار مقید بود
مسئول دفتر دادستان اسبق قم با بیان اینکه آقای گنجی به شرکت و برپایی مراسمهای عزاداری در ایام محرم و صفر بسیار مقید بود افزود: در ایام ماه صفر هر سال، ۴ شب در دادسرا روضه برپا میکرد و در این مراسم عموم مردم حاضر میشدند و هر شب بالغ بر هزار نفر در این مراسم شرکت میکردند.
وی گفت: آقای گنجی به مزاحمتهای ناموسی حساس بود در اینگونه موضوعات کوتاه نمیآمد و به شدت با خاطیان به صورت قانونی برخورد میکرد.
کاظم پور عنوان کرد: مرحوم گنجی در خصوص وقوع جرایم خشن و حساس آنقدر پیگیر بود که در مواردی یک صبح تا ظهر مجرم، مورد شناسایی قرار میگرفت و دستگیر میشد.
وی با بیان اینکه در ایام اربعین ۴ بار با ایشان به سفر اربعین مشرف شدیم افزود: ایشان فردی معنوی بود و در مسیر پیاده روی چندین بار سفارش میکرد تا میوه برای زائران بخریم و در بین آنان توزیع کنیم و حتی تعدادی لباس تهیه میکرد و در مسیر پیاده روی به افراد نیازمند میدادیم.
مسئول دفتر دادستان اسبق قم با بیان اینکه آقای گنجی مدیر بسیار قوی بود افزود: ۱۱ سال به عنوان مسئول دفتر ایشان در دادستانی قم بودم که از ساعات ابتدایی روز تا برخی شبها تا پاسی از شب در محل کار حضور داشت و به پروندهها رسیدگی میکرد.
مرحوم گنجی از قضات توانمند و دادستان نمونه کشور شده بود
وی افزود: آقای گنجی در کار قضائی بسیار فنی و با مهارت بود افزود: مرحوم گنجی از قضات توانمند و دادستان نمونه کشور شده بود و در انجام مسئولیتهای خود همت والایی داشت که ما در همراهی او خسته میشدیم اما ایشان از کار و پیگیری امور مردم خسته نمیشد.
وی افزود: در برخی از روزها تا ۲۰۰ نفر ارباب رجوع را میدید و پای صحبتهای آنان مینشست.
حمید ناطقی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: به واسطه مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس فقید قوه قضائیه در دهه ۸۰ با آقای گنجی آشنا شدم که در آن زمان همه صحبت از جدیت و اقتدار او سخن میگفتند.
مسئول هیئت خادم الرضا علیهالسلام قم عنوان کرد: آقای گنجی در همان سالهای ابتدایی حضور خود در قم، در هیئت خادم الرضا علیهالسلام قم حضور پیدا میکرد و در دهه اول محرم از شب اول تا شب هشتم در مجموعه ۲۰۰۰ نفری شهید حیدریان حاضر میشد.
وی افزود: مرحوم گنجی وقتی که در هیئت حضور مییافت، با اینکه جایگاه ویژهای در بین مردم داشت، اما نشستن در بین مردم را به جای نشستن در محل در نظر گرفته شده برای مسئولان انتخاب میکرد و در بین مردم به عزاداری مشغول میشد.
مرحوم گنجی دغدغههای فرهنگی جدی داشت
ناطقی عنوان کرد: آقای گنجی به دلیل آنکه دغدغههای فرهنگی جدی داشت، ارتباط خود را با نه تنها با هیئت خادم الرضا علیهالسلام بلکه با دیگر هیئتها نیز تقویت میکرد و در شورای سیاستگذاری این هیئت نیز عضویت داشت.
وی افزود: مرحوم گنجی علی رغم آنکه روحیه مقتدری داشت، اما همواره در خدمت به دستگاه سیدالشهداء علیه السلام اهتمام ویژهای داشت و او حقیقتاً عاشق امام حسین علیه السلام بود.
مسئول هیئت خادم الرضا علیهالسلام قم با بیان خاطرهای از توجه ویژه آقای گنجی به هیئتهای مذهبی بیان کرد: در محرم سال ۹۲، آقای گنجی آن سالها در شب نهم و دهم ماه محرم همیشه به دیار خودش میرفت، اما از آنجایی که تهدیداتی صورت گرفته بود و نگرانی از بابت برپایی هیئت وجود داشت، وقتی با ایشان تماس گرفتم و موضوع را مطرح کردم، ایشان اعلام کردند که هیچ نگران نباشید و او در میانه راه تهران مجدد به قم بازگشت و تا پایان شب از ابتدای مجموعه حیدریان تا پایان این مکان که محل برگزاری مراسم بود، مدام قدم میزد و میگفت آمدم تا اگر تهدیدی هم وجود داشته باشد به مأموریت خود عمل کنم.
ناطقی بیان کرد: او برای امام حسین علیه السلام جان میداد و عاشقانه در ایام دهه ماه محرم و صفر عزاداری میکرد و بسیار اهل بیتی بود و در مناسبتهای مذهبی در برنامههای هیئتهای مختلف حاضر میشد و همواره در صورت پیش آمدن فرصت، نسبت به سفرهای زیارتی اهتمام داشت.
وی بیان کرد: آقای گنجی در دهه ۸۰ اعضای فعال هیئت خادم الرضا علیهالسلام قم را در ماه مبارک رمضان جمع و سفره افطاری پهن میکرد که این سنت پس از آن نیز تاکنون در هیئت خادم الرضا علیهالسلام ادامه دارد.
مسئول هیئت خادم الرضا علیهالسلام قم افزود: مرحوم گنجی در دهه ۹۰ پیشنهاد داد تا زمینی برای احداث حسینیه هیئت خادم الرضا علیهالسلام قم تهیه شود و در این زمینه حمایتهای لازم را انجام داد به نحوی که او برای حل مشکل تأمین زمین حتی به شهرداری هم مراجعه کرد تا این زمین خریداری شود، در حالی که گفته شده بود که او هیچگاه برای امور شخصی خود وارد ساختمان شهرداری نشده بود.
مرحوم گنجی در برخی جلسات خصوصی با دکلمه روضه خوانی میکرد
ناطقی عنوان کرد: شاهد بودیم مرحوم گنجی در برخی از جلسات خصوصی، با دکلمه روضه خوانی میکرد و به امر روضه خوانی مسلط بود و علاقه خاصی داشت.
وی افزود: آقای گنجی همیشه به جلسات و هیئتهای مختلف توجه داشت و این نگاه فرهنگی دادستان همواره مورد تحسین همگان بود.
مسئول هیئت خادم الرضا علیهالسلام قم بیان کرد: هرگاه که مشکلی برای مجموعه هیئتیها اتفاق میافتاد، با همکاری و مساعدت ایشان مشکلات برطرف میشد و در این زمینه از هیچ تلاشی دریغ نمیکرد.
مسئول هیئت خادم الرضا علیهالسلام قم با اشاره به آخرین تماس خود در سه روز مانده به فوت آقای گنجی با وی گفت: ایشان با مشاهده گزارشهای جلسات مقدماتی برای ضیافتهای افطاری ماه رمضان، نسبت به این امر ابراز خرسندی و تشویق کردند و تاکید داشتند که یک شب نیز در این مراسمات حضور خواهند یافت و سفرهای نیز برپا خواهند کرد که متأسفانه این امر مقدور نشد.