چارچوب ضوابط شهرسازی و معماری تهیه و ابلاغ می‌‌‌شود

دنیای اقتصاد پنج شنبه 02 اسفند 1403 - 00:04
دبیر شورای‌‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در نشست تخصصی کمیسیون شهرسازی و معماری مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران با تاکید بر اینکه چارچوب ضوابط شهرسازی و معماری تهیه و ابلاغ می‌‌‌شود، گفت: شهرداری‌‌‌ها در تهیه طرح‌‌‌های توسعه شهری دقت و همکاری کنند تا طرح‌‌‌های باکیفیت‌‌‌تر و پاسخگوتری تهیه کنیم. وی تاکید کرد: طرح جامع شهری بر اساس نگرش نوین که در سال ۱۴۰۰ مصوب شد، اکنون برای ۲۹ شهر در حال تدوین است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در این جلسه، مشکلات اصلی شهرداری‌‌‌ها در اجرای طرح‌‌‌های توسعه شهری بررسی شد.  مسائل مربوط به سیما و منظر شهری، ضوابط بلندمرتبه‌‌‌سازی و طولانی بودن فرآیند تهیه و تصویب طرح‌‌‌ها از مهم‌‌‌ترین چالش‌‌‌های مطرح‌‌‌شده بودند. همچنین مقرر شد این جلسات برای بررسی بیشتر مشکلات و ارائه راهکارهای جدید ادامه یابد.  غلامرضا کاظمیان، دبیر شورای‌‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران، با تاکید بر ضرورت نقش‌‌‌آفرینی شهرداری‌‌‌ها در تهیه طرح‌‌‌های توسعه شهری، گفت: شهرداری‌‌‌ها و شوراهای شهر باید در تمامی مراحل، از تهیه و تدوین تا تصویب و اجرا، حضور فعالی داشته باشند. تهیه طرح‌‌‌های شهری نباید تنها بر عهده وزارت راه و شهرسازی باشد.  شهرداری‌‌‌ها به عنوان مجریان طرح‌‌‌ها، باید نظرات و پیشنهادهای خود را ارائه دهند تا طرح‌‌‌هایی کارآمدتر و متناسب با نیازهای شهری تدوین شود.

تهیه طرح‌‌‌های جامع نوین و تحقق شهر هوشمند

کاظمیان با اشاره به آغاز تهیه طرح‌‌‌های توسعه شهری با رویکرد نوین، بیان کرد: طرح جامع شهری بر اساس نگرش نوین که در سال ۱۴۰۰ مصوب شد، اکنون برای ۲۹ شهر در حال تدوین است. این طرح‌‌‌ها بر اساس مسأله‌‌‌محوری و نیازهای واقعی شهرها طراحی می‌‌‌شوند. همچنین ایجاد ارتباط بین سامانه‌‌‌های مختلف شهرداری‌‌‌ها، می‌‌‌تواند به بهبود روند تهیه و اجرای طرح‌‌‌ها کمک کند و گامی مؤثر در تحقق شهرهای هوشمند باشد.

لزوم کاهش زمان تصویب طرح‌‌‌ها

وی با انتقاد از طولانی بودن روند تهیه و تصویب طرح‌‌‌های جامع شهری، افزود: مدت‌‌‌زمان زیادی برای بررسی و تصویب این طرح‌‌‌ها صرف می‌‌‌شود که موجب از دست رفتن به‌‌‌روز بودن آنها می‌‌‌شود.  باید این فرآیند تسریع و اصلاح شود تا طرح‌‌‌ها سریع‌‌‌تر به مرحله اجرا برسند.

مشکلات بلندمرتبه‌‌‌سازی و تعدد ضوابط

کاظمیان همچنین به مشکلات مربوط به بلندمرتبه‌‌‌سازی در کشور اشاره کرد و گفت: شیوه‌‌‌های موجود در تدوین ضوابط این حوزه پراکنده و تفسیرپذیر است. برای رفع این مشکل، چارچوب‌‌‌های جدیدی برای ضوابط شهرسازی و معماری تدوین و ابلاغ خواهد شد.  در این نشست، مشکلات ناشی از تعدد ضوابط و تفسیرپذیری قوانین نیز مطرح شد. به گفته محمد عزتی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری مجمع شهرداران، این مشکلات به ایجاد چالش‌‌‌های متعدد در اجرا منجر شده است و نیازمند بازنگری و یکپارچه‌‌‌سازی هستند.

ضرورت ساماندهی بلندمرتبه‌‌‌سازی

احمد نیکخواه‌‌‌نایینی، مدیرکل دبیرخانه شورای‌‌‌عالی شهرسازی و معماری، در این نشست تاکید کرد: ساخت ساختمان‌‌‌های بلند باید در مناطق مناسب و مطابق ضوابط عام صورت گیرد.  شهرداری‌‌‌ها باید از ارائه طرح‌‌‌های مغایر با ضوابط عام خودداری کنند و برای اصلاح ضوابط غیرکارآمد، همکاری داشته باشند.  در پایان، بر تدوین سامانه‌‌‌ای برای مدیریت بهتر طرح‌‌‌ها، کاهش زمان تصویب و بهبود ضوابط اجرایی تاکید شد.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.