اختصاص بیش از ۵۰ درصد اعتبارات شهرداری پایتخت به حمل و نقل عمومی

صدا و سیما پنج شنبه 02 اسفند 1403 - 11:38
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد کل اعتبارات بودجه ۱۴۰۴ را به حمل و نقل عمومی اختصاص دادیم، گفت: ۵ هزار میلیارد تومان اضافه نیز به این بخش تخصیص یافت.

اختصاص  بیش از ۵۰ درصد اعتبارات شهرداری پایتخت به حمل و نقل عمومیبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما،  مهدی چمران  امروز در حاشیه سیصد و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به  اینکه امروز آخرین روز بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ است، اظهار داشت : بیشترین توجه را همچون دو سال قبل به حمل و نقل عمومی اختصاص دادیم.
چمران ادامه داد: باید رقم اضافه شده به سقف بودجه در صحن تصویب شود. با ارقام اضافه شده سهم حمل و نقل در بودجه سال آینده بیش از ۵۰ درصد خواهد بود. 
رئیس شورای شهر تهران همچنین گفت: سهم سایر بخش‌ها نیز مشخص خواهد شد که بخش فرهنگی ۹ درصد سهم دارد و احتمال می‌رود بودجه بخش خدمات شهری برای رفت و روب شهر افزایش پیدا کند.
چمران با اظهار اینکه  برای سایر بخش‌ها نیز در حد نیاز بودجه اختصاص دادیم و سعی شد مباحث مهم در نظر گرفته شود،  افزود:  کمک دولت با حق قانونی شهرداری و شورا متفاوت است.
وی  خاطرنشان کرد: عوارض گمرک، مالیات بر ارزش افزوده و دیگر بخش‌ها حق قانونی است که در بودجه لحاظ شده، اما کمکی از سوی دولت نداریم. بر اساس قانون در ساخت مترو، شهرداری و دولت سهم ۵۰- ۵۰ دارند.
چمران در صحن شورا همچنین با اعلام اینکه بسته حمل و نقل عمومی برقی، روز - پنج شنبه دوم اسفند ماه- در میدان آزادی رونمایی خواهد شد، گفت: امیدواریم بخش دیگر نیز به زودی وارد کشور شود.اختصاص  بیش از ۵۰ درصد اعتبارات شهرداری پایتخت به حمل و نقل عمومیتخصیص پنج هزار میلیارد تومان به خرید اتوبوس و مترو و هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به حوزه آب، فضای سبز و پسماند
 محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در نشست شورا گفت: ۲۲۵ هزار میلیارد تومان به کمیسیون تلفیق ارائه و ۲۳۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نهایی شد.
وی با عنوان اینکه کمیسیون‌ها و شهرداری کمک کردند تا لایحه بودجه در موعد مقرر در شورا ارائه شود، افزود: پنج هزار میلیارد تومان به خرید اتوبوس و مترو و هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به حوزه آب، فضای سبز و پسماند اختصاص یافت.
آخوندی با اعلان اینکه به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود تا سقف ۲۰ درصد از منابع و مصارف را به صورت غیرنقدی عمل کند، یادآور شد: شهرداری موظف است در صورت تحقق بیش از این رقم، لایحه متمم را به شورا ارائه دهد.
آخوندی در تشریح هزینه کرد درآمد‌های اختصاصی تصریح کرد: در مورد درآمد توسعه حمل ونقل ریلی بعد از واریز به خزانه شهرداری ۱۰۰ درصد به حساب مترو برگردد و آنها نیز می‌بایست باید پول مذکور را صرف توسعه خطوط کنند.
وی با اشاره به اینکه شب گذشته در کمیسیون تلفیق مقرر شد که تا پایان ماه هشتم بایستی کل بودجه تملک سرمایه‌ای به شرکت مترو تخصیص داده شود تا صرف تکمیل خطوط کند، گفت: شهرداری تهران موظف است درآمد‌های جرایم راهور را صرف خرید و توسعه دوربین‌های ترافیکی کند.
علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز امروز به همراه معاون مالی شهرداری در جلسه علنی شورای شهر تهران حضور دارند.اختصاص  بیش از ۵۰ درصد اعتبارات شهرداری پایتخت به حمل و نقل عمومیمیثم مظفر ، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران هم در نشست امروز تاکید کرد: به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود در تفاهم با وزیر نیرو برای تکمیل شبکه فاضلاب و تأمین آب فضای سبز  به اجرای تهاتر اقدام کند.
امانی دیگر عضو شورا نیز گفت: در حوزه انضباط و شفافیت مالی شهرداری تهران موظف است معاملات با نهاد‌های دولتی و بانک‌ها تا سقف ۱۲ هزار میلیارد ریال با احتساب ملک و سقف ۸ هزار میلیارد ریال بدون احتساب ملک را انجام دهد و همچنین شهرداری تهران موظف است برای پرداخت دیون بعد از ارائه لیست بدهی‌ها، به شورای شهر تهران تا ۴۰ هزار میلیارد ریال با تأیید شهردار و بیش از آن با تصویب شورای شهر تهران باید باشد.اختصاص  بیش از ۵۰ درصد اعتبارات شهرداری پایتخت به حمل و نقل عمومیچهار درصد از  درآمد‌های شهرداری برای حوادث پیش بینی نشده صرف شود
ناصر امانی همچنین با بیان اینکه شهرداری تهران می‌بایست برای حوادث پیش بینی نشده همچون سیل، زلزله و بیماری تا سقف ۴ درصد از مجموع درآمد‌ها برای کنترل شرایط، استفاده کنند و گزارش آن را به شورای شهر تهران ارائه کند، گفت: به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود که از محل اعتبارات پیش بینی نشده در اختیار شهردار تهران در حوزه برنامه‌هایی که دارای ماهیت خطرزا دارند، هزینه کند و همچنین از محل بودجه نسبت به رفع خطر ساختمان‌های پرخطر شهرداری تهران اقدام کند.
برای تحقق ۷۰ درصدی سهم دولت در بازآفریتی شهری اقدام شود
محمد آخوندی رئیس کمیسیون بودجه شورا تصریح کرد: شهرداری تهران موظف است که نسبت به تحقق ۷۰ درصدی سهم دولت در بازآفرینی شهری اقدام کند و همچنین به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود به منظور تحقق پذیری طرح‌های مصوب همچون سیمین قلعه، گلابدره و حداقل ۵۰ درصد از درآمد‌های نقد و غیر نقد برای اجرای همان طرح صرف کند.
چمران در واکنش به پیشنهاد اضافه شدن محله سنگلج و امامزاده یحیی به طرح‌های موضعی در بودجه گفت: به جای قید نام محلات در کل بنویسید بافت فرسوده و تاریخی منطقه ۱۲ بشود.
تشکیل کمیته‌ای برای بررسی طرح بهسازی گلزار شهدا ، رایگان شدن هزینه درمان بازنشستگان شهرداری تهران و موضوع  تبدیل وضعیت کارمندان شهرداری از دیگر موضوعاتی بود که در صحن شورا بررسی شد.
تنها وزارت نفت، نیرو‌های مسلح و شهرداری مجوز احداث پارک فناوری دارند
علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز  امروز در جریان بررسی لایحه بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۴ در صحن شورای شهر  با بیان اینکه پارک علم و فناوری متفاوت از دیگر پارک هاست، گفت: این پارک از قاعده پارک‌های موسوم تبعیت نمی‌کند. پارک علم و فناوری عنوانی است که وزارت علوم مبتنی بر شرایط مجوز آن را می‌دهد.
زاکانی تاکید کرد: در مجموعه غیر از دانشگاه‌ها نیز تنها به وزارت نفت، ستاد کل نیرو‌های مسلح و شهرداری مجوز داده است.
وی درخصوص هزینه خدمات درمانی کارکنان شهرداری تهران نیز اظهار کرد: ما با رایگان شدن خدمات درمانی مشکلی نداریم، اما برقرار شدن بیمه تکمیلی برای کارکنان تعارض‌هایی ایجاد می‌کند. کارکنان با دفترچه می‌توانند به مراکز مراجعه و خدمات رایگان دریافت کنند و نیازی به برقراری بیمه تکمیلی نیست.اختصاص  بیش از ۵۰ درصد اعتبارات شهرداری پایتخت به حمل و نقل عمومیزاکانی گفت: برقراری بیمه تکمیلی حذف شود تا درمان رایگان شود. اعضای شورای شهر نیز این پیشنهاد را پذیرفتند.
وی در ادامه اضافه کرد: پارک ولایت منطبق بر موجودیت مصوب و مصوبه کمیسیون ماده پنج باید بارگذاری شود. شرط کمیسیون این بود که تمام ساختمان‌ها در این فضا سبز باشند. ۱۰ درصد اشغال و ۱۵ درصد بارگذاری در این فضا پیش بینی شده است.
زاکانی گفت: سازمان نوسازی متصدی ارائه طرح است که طرح آن را به شورا ارائه می‌دهیم، اما این طرح هنوز نهایی شده است.
زاکانی ادامه داد : در مورد کارخانه سیمان ری، مجموعه ساصد، محدوده اطراف دانشگاه شریف و بوستان گفت‌و‌گو، عناوین در اساسنامه تحت عنوان کارخانه‌های نوآوری لحاظ شده و مقصود در این بخش‌ها تنها بازسازی است. برای مثال تعدادی سوله و فضای سبز در ساصد به ما برای بارگذاری واگذار شده است. پس از آماده سازی بوستان در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و در حال حاضر عملیات عمرانی در آن انجام می‌شود. 
شهردار تهران همچنین تصریح کرد: هیچ فضایی در کارخانه‌های نوآوری ساخته نمی‌شود و تنها سوله‌ها بازسازی خواهند شد؛ لذا طرحی تحت عنوان طرح پیشنهادی و یا طرح ساخت وجود ندارد و تنها پارک ولایت طرح ساخت دارد که باید ساختمان‌ها ساخته شوند و خدمات ارائه دهند.
وی افزود: ممکن است تنها در ساصد پارکینگ ساخته شود و مابقی ابنیه قبل است و طرحی تحت عنوان ساخت ابنیه وجود ندارد. گزارش تمام اقدامات را به رئیس شورا تقدیم خواهم کرد.
شهردار تهران با بیان اینکه در ساصد برق و آب قطع است و تنها منابع مالی برای اتصال برق و آب آن نیاز داریم، گفت: این مجموعه رها شده، چون تأسیسات آن باید وصل شود. سوله موجود باید بازسازی شود. ما چیزی اضافه نمی‌سازیم. اینکه چه بخشی جایگزین شود، بحث بعدی است.
وی افزود: اساسنامه در وزارت کشور مصوب شده و به مدت یک سال به ما اجازه داده شده که در ساصد اقدامات لازم را انجام دهیم. سیمان ری و دیگر موارد نیز در اساسنامه لحاظ شده است

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.