محسن بخشنده در حاشیه سیزدهمین همایش بین المللی فیزیک پزشکی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: امسال سیزدهمین همایش با همت دانشگاه علوم پزشکی ایران و همکاری انجمن فیزیک پزشکی برگزار میشود و محور اصلی همایش با توجه به رویکرد جهانی، هوش مصنوعی است.
وی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی درحال حاضر حوزههای تشخیص و درمان مرتبط با شاخههای فیزیک پزشکی را تحت الشعاع خود قرار داده است افزود: فیزیک پزشکی پلی میان علوم پایه و عرصه بالینی در نظام سلامت است و معمولا متخصصان این رشته با بهره گیری از فناوریهای نوین و بهینه سازی روشهای تشخیص و درمان در حوزههای تصویربرداری و درمان سرطانها میتوانند نقش بی بدیلی را ایفا کنند.
رئیس انجمن فیزیک پزشکی ایران گفت: این گونه اقدامات هم اثربخشی درمان را بیشتر میکند و هم بیماران در کوتاهترین زمان ممکن و با بهترین فناوریهای روز دنیا درمان میشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: هوش مصنوعی در حوزه تشخیصی و درمان آنقدر جلو رفته است که میتوان با کمک این فناوری به تشخیص دقت با صحت بالا برای بیمار رسید و احتمال خطای پزشکی را بسیار کم کرد و نقش بی بدیلی در درمان دارد.
بخشنده گفت: امروزه با کمک هوش مصنوعی میتوان درمانهای اختصاصی برای هر بیمار را تعیین کنیم مثلا هوش مصنوعی با بررسی ساختار ژنتیکی و پروتئینی بیمار به این موضوع پی میبرد که بیمار چه رنجی میبرد و چه بیماری دارد و برای درمان موثر از چه روشی میتوان استفاده کرد و این جایگاه عمده هوش مصنوعی در حوزه فیزیک پزشکی است.
رئیس انجمن فیزیک پزشکی ایران در بخش دیگری از سخنانش به نبود جایگاه مدون و مشخص متخصصان فیزیک پزشکی در بخشهای تشخیصی و درمانی اشاره کرد و افزود: در کشورهای دیگر دنیا این جایگاه بسیار حرفهای و مدون است و تبیین نامناسب این جایگاه در کشور ما موجب شده است که آن طور که باید متخصصان این بخش نتوانند در عرصههای درمانی و تشخیصی اثرگذار باشند.
وی از مسئولان ارشد وزارت بهداشت و شخص وزیر درخواست کرد به جایگاه متخصصان فیزیک پزشکی در عرصه بالینی و نظام سلامت بیشتر توجه کنند، زیرا حضور این متخصصان هم برای بیماران برکات دارد و هم موجب ارتقای شبکه خدمات رسانی نظام سلامت و صرفه جویی اقتصادی برای بیماران میشود.