سوجان، وفادار به ارزش‌ها و سنن گیلان

صدا و سیما پنج شنبه 02 اسفند 1403 - 11:39
رئیس سازمان صداوسیما در مراسم تجلیل از دست‌اندرکاران مجموعه نمایشی «سوجان» بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت استان‌ها در تولید سریال‌های تلویزیونی تاکید کرد.

سوجان، وفادار به ارزش‌ها و سنن گیلان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی در این نشست که شامگاه ۲۹ بهمن در سازمان صداوسیما برگزار شد، با اشاره به خاطره بازدید از پشت‌صحنه مجموعه نمایشی سوجان گفت: روزی که در هوای شرجی شمال کشور به پشت‌صحنه تصویربرداری این مجموعه نمایشی سر زدم، شاهد بودم عوامل در چه شرایط دشواری مشغول کار هستند، شرایطی که با وجود آنها به نظر می‌رسید پروژه با سختی به پایان برسد.

وی افزود: برای تولید این سریال، تهیه‌کننده و کارگردان صبر زیادی به خرج دادند و دست‌انداز‌های مدیریتی را تحمل کردند تا کار را به سرانجام رساندند. 

رئیس سازمان صداوسیما ادامه داد: همیشه رقابتی میان تولیدات سیمافیلم و استان‌ها وجود دارد، سیمافیلم امکانات خوبی دارد، اما استان‌ها برای اینکه بتوانند توانایی خود را به اثبات برسانند باید با تلاش بیشتری بجنگند.

در این دوره به ۱۰ تا ۱۵ استان سفر کردم و گنجینه هنرمناطق مختلف کشور را از نزدیک دیدم باید بگویم بازیگران، تهیه‌کنندگان، کارگردانان و هنرمندان توانمند بسیاری در استان‌ها حضور دارند که می‌توانند بدون اتکا به تهران آثار نمایشی باکیفیت بسازند.

جبلی گفت: باید بیشتر از گذشته ظرفیت استان‌ها در تولیدات نمایشی به کار گرفته شود. متاسفانه عدم توجه به این ظرفیت‌ها، ظلم تاریخی بوده که صورت گرفته است و تجربه ثابت کرده که اتفاقا این قصه‌ها اگر باکیفیت ساخته شوند، مخاطبان بیشتری را جذب خواهند کرد؛ نظیر سریال سوجان که با ویژگی‌هایش توانست بینندگان بسیاری را از سراسر ایران با خود همراه کند.

رئیس رسانه ملی افزود: این مجموعه نمایشی هم زیبایی‌های زندگی در استان سرسبز گیلان را به تصویر کشید و هم خرده فرهنگ‌های بومی این منطقه را به نمایش گذاشت. 

سنت عزاداری، عروسی، نهضت میرزا کوچک‌خان، برادری و یاوری مردمان در کار شالیزار و یادی از علمای گرانقدر گیلان مثل آیت‌الله سید حسین رودباری بخشی از این ارزش‌ها هستند که در دل قصه‌ای تماشایی به نمایش درآمدند. 

جبلی  در ادامه توضیح داد: در نظرسنجی‌ از مخاطبان پرسیدند که چقدر خود را در سریال‌های تلویزیونی می‌بینند؟ ۶۴ درصد گفتند خودشان را در این آثار ندیدند.

پرسش دیگر این بوده که چقدر علاقه دارید در سریال‌ها، شهر و فضای زندگی خود را تماشا کنید؟ بالای ۷۰ درصد گفتند ترجیح می‌دهند چنین چیزی را مشاهده کنند.

در مجموعه‌های نمایشی، بیشتر قصه‌هایی که در تهران و فضای آپارتمانی می‌گذرد  شاهد بودیم، اما باید بیش از این وارد عمق زندگی اقوام ایرانی با لهجه‌های متنوع و داستان‌های بومی‌شویم.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی این استان ومحصولاتی نظیر زیتون، صیفی‌جات، برنج، مرکبات و... به کار ارزشمند یک جوان تالشی اشاره کرد که توانسته است، بازار کرفس کشور همسایه را از سیطره رژیم صهیونیستی دربیاورد.

رئیس رسانه ملی در ادامه با معرفی کتاب «رقص روی یک پا» که درباره اسماعیل یکتایی لنگرودی و شهید غلامرضا سعیدی و رزمندگان لنگرودی دفاع مقدس است، این کتاب را هم اثری درخور برای تبدیل شدن به یک مجموعه فاخر نمایشی عنوان کرد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.