پرداخت بیش از ۹ هزار میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها تا پایان امسال

صدا و سیما پنج شنبه 02 اسفند 1403 - 11:39
رئیس انجمن داروسازان گفت: حدود ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها را سازمان هدفمندی یارانه‌ها تا پایان امسال پرداخت می‌کند.

پرداخت بیش از ۹ هزار میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها تا پایان امسال

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای مهدی پیرصالحی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو و آقای حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری و آقای کلانتری رئیس انجمن داروسازان کشور با حضور در استودیوی صدا و سیمای کرمان و آقای شهرام غفاری معاون درمان سازمان تامین اجتماعی و آقای رنجبران معاون سازمان بیمه سلامت ایران در ارتباط تلفنی با این برنامه، چالش‌های صنعت دارو را بررسی و به پرسش‌ها در این باره پاسخ دادند. متن کامل این برنامه به شرح زیر است:

مقدمه مجری: شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به داروخانه خصوصی مراجعه کرده باشید و آن داروخانه نسخه شما را به صورت آزاد محاسبه کرده باشد یعنی سهم بیمه از مبلغ فاکتور کم نشده این اتفاق به صورت کم و بیش در برخی از داروخانه‌ها در حال رخ دادن است علاوه بر این به دلیل انباشت بدهی‌هایی که سازمان‌های بیمه گر پایه مثل سازمان تامین اجتماعی به داروساز‌ها دارند، داروخانه دار‌ها هم خرید دارو از شرکت‌های پخش و تولیدکننده زیرنظر این سازمان را به نوعی تحریم کردند. این مسئله می‌تواند دسترسی مردم به دارو را دچار اخلال کند. در برنامه گفتگوی ویژه خبری در اینباره صحبت می‌کنیم.

سوال: اول برویم کرمان در خدمت آقای شهرام کلانتری رئیس انجمن داروسازان کشور باشیم، آقای کلانتری اختلاف شما با سازمان تامین اجتماعی چیست؟

کلانتری: ما به شکل اختلاف به این موضوع نگاه نمی‌کنیم ما وقتی راجع به این موضوع صحبت می‌کنیم راجع به یک حقی از همکاران مان داریم صحبت می‌کنیم که توسط سازمان‌های بیمه گر به عنوان خریداران خدمت در موقع معین و موارد قانونی خودش پرداخت نمی‌شود در سراسر کشور حدود ۱۷ هزار داروخانه به صورت مستمر بدون کوچکترین وقفه در حال ارائه خدمت به مردم عزیز ایران هستند و در تمام موارد و در تمام شرایط با درک خیلی خوب از شرایط ویژه کشور هیچ وقت خدمت خودشان را متوقف نکردند. آن چیزی که الان اتفاق افتاده این است که ما به صورت متوسط هر ماه نزدیک ۶ و نیم همت، ۶ و نیم هزار میلیارد تومان نسخ بیماران را پذیرش می‌کنیم و آن را تبدیل به اسناد می‌کنیم به سازمان‌های بیمه گر تحویل می‌دهیم در این لحظه که با شما صحبت می‌کنم فقط سازمان بیمه تامین اجتماعی بابت آن چیزی که سهم خودش از این مطالبات است، یک چیزی حدود ۹ همت تا پایان بهمن ماه بدهکاری دارد و در مراجعاتی که داشتیم مکاتباتی که کردیم حتی جلسه حضوری که با رئیس سازمان تامین اجتماعی برگزار شد و طلب کردیم که تسریع در پرداخت‌ها انجام بشود به هرحال این پرداخت‌ها از مردادماه عقب هست در این لحظه تا پایان بهمن ماه چیزی حدود هفت ماه عقب هستند که در آن جلسه آقای سالاری فرمودند که ما منابع برای پرداخت در این لحظه نداریم.

سوال: آیا راه حل این است که برخی از داروخانه داران بیایند که نسخه پیچی آزاد کنند مردم این وسط آیا متضرر نمی‌شوند؟ مگر قانون در این زمینه نداریم این که نمی‌شود که کسی یا داروخانه‌ای بیاید و بگوید آقا پول ما را مردم بدهند، مطالبه داروخانه داران درست است، اما این که بیاید نسخه پیچی آزاد کند و بیمه را حساب نکند آیا این کار درست است یا نه؟ باید چه کسی پاسخگو باشد و راهکار چیست؟

کلانتری: تا کارشناسی نکنید این موضوع را فکر می‌کنم به همان کلام حضرتعالی می‌رسیم.

سوال: مطالبات و طلب درست است، اما این که مردم متضرر بشوند آیا درست است؟

کلانتری: نه اصلا درست نیست، همه تلاش ما این است که به هیچ عنوان مردم متضرر نشوند، انجمن داروسازان ایران تا این لحظه همواره به داروخانه‌ها توصیه کرده که به هیچ عنوان خدمت به مردم متوقف نشود. خدمت به مردم متوقف نشود و تا این لحظه هم خدمت به هیچ عنوان متوقف نشده، منتها شما وقتی که راجع به منابع اعتباری خرید خدمت به توافق نرسید با یک جامعه‌ای که دارد خدمت را ارائه میدهد عملا دارید آن ارائه دهندگان خدمت را به این مسیر هول می‌دهید که دارو را آزاد حساب کند. یعنی به جای این که این سوال را شما الان از بنده بپرسید من فکر میکنم باید از آقای غفاری بپرسید، از مسئولین سازمان برنامه و بودجه بپرسید، از رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها بپرسید و بگویید شما طبق ماده ۳۸ قانون الحاق به قانون تنظیم مقررات مالی دولت صراحت دارد که باید ظرف ۱۵ روز ۶۰ درصد اسنادی که به شما ارسال می‌شود را پرداخت بکنید و ۴۰ درصد مابقی را هم بعد از تقدیم نسخ حداکثر ظرف ۹۰ روز پرداخت کنید. میانگین پرداخت کامل پول باید ۴۵ روز بشود این ۴۵ روز را شما باید بگذارید در کنار هفت ماه عقب ماندگی سازمان بیمه تامین اجتماعی حدود ۴ ماه بیمه سلامت حدود ۷ ماه بیمه نیرو‌های مسلح بعد باید بیایید یک راه حل ارائه بدهید و بگویید که داروخانه دارانی که دارید کار می‌کنید دارید سرمایه تان را در اختیار سازمان‌های بیمه قرار می‌دهید، دارو را می‌خرید برای این که به مردم سرویس بدهید این سرویس را یک لحظه، یک ثانیه متوقف نمی‌کنید، مردم را همیشه محترم شمردید. اسنادی که الان تحویل سازمان تامین اجتماعی هست و تا این لحظه پرداخت نشده نرخ ارز را هفت ماه پیش محاسبه کنید ببینید آن زمان نرخ ارز چقدر بوده الان نرخ ارز چقدر است.

سوال: آقای پیرصالحی چرا این قضیه پیش آمده، نقش سازمان غذا و دارو چیست؟ چه کار می‌کنید که بدهی‌ها بیشتر نشود؟

پیرصالحی: واقعیت این است که اقای کلانتری هم فرمودند، ما یک بخش خصوصی بزرگ داریم یعنی ۱۷ هزار داروخانه ما دارند خدمات ارائه می‌دهند دارند کالا را می‌خرند و از کالایی که خریدند پول آن را می‌خواهند هفت ماه بعد از تامین اجتماعی یا بقیه بیمه‌ها هم با تاخیر این پول را پرداخت بکنند، حتما توان این داروخانه‌ها تا یک جایی هست، تا جایی که بتوانند خدمت ارائه می‌دهند از یک جایی به بعد حتی با الزامات ما هم نمی‌شود این را درخواست بکنیم، واقعیت این است که باید سازمان بیمه تامین اجتماعی، سازمان هدفمندی به تعهدات شان پایبند باشند و بودجه مناسبی هم برای آن دیده شود، خیلی از بحث‌هایی که ما می‌کنیم این است که در زمان بودجه، بودجه‌های مناسبی برای این قسمت‌ها دیده نشده، امروز برای دارویار بودجه‌ای که دیده شده ۷۴ همت، ۷۴ و ۹ دهم همت برای امسال است تا امروزی که خدمت شما هستیم ۳۸ همت پرداخت شده یعنی در ده ماه گذشته این مبلغ پرداخت شده، این خود نشان می‌دهد که ما در دارویار عقب هستیم بیمه‌ها هم به دلایل مختلف، حالا دوستان بیایند پشت خط حتما دلایلی دارند ولی از تعهدشان عقب هستند ما اگر بخواهیم یک خدمت درست را به مردم ارائه بدهیم همه باید به آن تعهدات شان وفادار باشند علیرغم این که شاید بودجه هایشان مشکل داشته باشد ولی نمی‌شود یک تعهدی را یک طرفه اجرا کرد، داروخانه را ملزم بکنیم به این که باید ارائه خدمات بدهد ولی خودمان را ملزم نکنیم به این که در موعد مقرر پرداخت داشته باشیم.

سوال: شما چه کاری در این زمینه کردید؟

پیرصالحی: ما بعنوان سازمان غذا و دارو فقط بعنوان پیگیری کننده هر روز با مجلس محترم، با سازمان برنامه با بیمه تامین اجتماعی، جلسات مستمری داریم و از دوستان می‌خواهیم که به این تعهدات شان عمل کنند.

سوال: نتیجه این جلسات چه بوده است؟

پیرصالحی: واقعیت تا الان هیچ.

سوال: شفاف‌تر بگویید؟

پیرصالحی: یعنی سازمان تامین اجتماعی تا امروز به آن تعهداتی که داشته عمل نکرده دوستان می‌گویند که ما مطالباتی از دولت داریم تا آن مطالبات پرداخت نشود، ما نمی‌توانیم مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت کنیم.

سوال: آقای شهریاری شما بفرمایید، اخیرا نامه‌ای نوشتید به سران قوا که خواستار رفع این مشکل شدید، چه صحبتی دارید؟

شهریاری: واقعیتی است که متاسفانه علیرغم توجه ویژه‌ای که خود آقای پزشکیان به حوزه سلامت دارند و تاکید مقام معظم رهبری که فرمودند وقتی فردی بیمار می‌شود دغدغه‌ای به جز رنج بیماری نداشته باشد، ما نتوانستیم به این شعار‌ها جامه عمل بپوشانیم، مشکل اصلی در لایحه بودجه است یعنی وقتی لایحه را در دولت می‌نویسند غیرواقعی می‌نویسند در مجلس خیلی لایحه بودجه را نمی‌شود جابجا کرد، حداکثر شاید بشود دو درصد سه درصد تغییر داد.

سوال: یعنی این عدد در لایحه باید چقدر می‌شد و چقدر اعلام شده است؟

شهریاری: برای امسال که آن چیزی که ما پیش بینی می‌کردیم باید ۱۳۰ همت می‌بود.

سوال: چقدر شده؟

شهریاری: ۷۴ همت و آن ۷۴ همتی که دولت ابلاغ کرده ۳۸ همت آن را تا حالا دادند و ۱۱ ماه از آن گذشته و یک ماه از امسال مانده است، برای سال آینده متاسفانه اوضاع خراب‌تر از امسال است.

سوال: چرا اوضاع خرابتر می‌شود؟

شهریاری: ارز در قانون بودجه سال آینده ۳۸ و ۵۰۰ است، امسال ۲۸ و ۵۰۰ بوده، تجهیزات مصرفی هم از ۴۲۰۰ شده ۳۸ و ۵۰۰ تومان و بودجه از ۷۴ همت شد ۸۵ همت. در حالی که حدود بین ۱۸۲ تا ۱۸۵ همت اعتبار می‌خواهد، معلوم است این اتفاق می‌افتد و داروخانه وقتی نتواند به تعهدات خود عمل کند یا باید تعطیل کند یا ممکن است که نسخه‌ها را واقعی نپیچد، ما الان مریض داریم به داروخانه می‌رود و بعضی مواقع می‌گویند اینترنت قطع است و بعد سعی می‌کنند نسخه‌ها را آزاد بپیچند برای این که یک نقدینگی داشته باشند، چون داروخانه‌ها هم به شرکت‌های تولید دارویی بدهکارند یعنی باید پول بدهند و دارو بگیرند وقتی پول ندارند آنها هم دارو نمی‌دهند یعنی یک سیکل معیوب متاسفانه، بدهی تامین اجتماعی بین ۸ تا ۹ همت است امروز ما با عزیزان تامین اجتماعی در رابطه با بودجه جلسه داشتیم آمده بودند، تامین اجتماعی وقتی طلبی دارد از کسی اگر طلب به تامین اجتماعی پرداخت نشود جریمه می‌شود ولی خود تامین اجتماعی اگر یک سال هم ندهد یک ریال هم جریمه نمی‌شود.

سوال: این جریمه را چه کسی باید انجام دهد؟

شهریاری: جریمه طبق قانون باید انجام بدهند.

سوال: چه کسی باید جریمه کند؟

شهریاری: کسانی که طلبکارند اگر شکایت کنند می‌توانند جریمه بگیرند.

سوال: شکایت به کجا؟

شهریاری: قوه قضائیه

سوال: در خصوص نامه‌ای که به سران قوا نوشتید توضیح بدهید؟

شهریاری: دفعه اول نیست که این کار را می‌کنیم ما سالهاست داریم این وضعیت را ادامه می‌دهیم، چون این مشکل برای الان نیست ما متاسفانه همیشه در زمینه دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی مشکل داشتیم نگران این هستیم تا در سال آینده اتفاقی بیافتد که دیگر نه دانشگاه‌ها، نه بخش خصوصی دیگر نتوانند‌ام آر آی ۸۰ میلیاردی بخرند، سی تی اسکن ۶۰ میلیاردی بخرند، چون پول ندارند اگر هم بخرند بیمه‌ها توان این که تعرفه را طوری پرداخت کنند که مقرون به صرفه باشد به شدت نگران این هستیم، چون شما می‌دانید پزشکی ایران در دنیا جزو سرآمد‌ها است و اگر ما نتوانیم تجهیزات را با تجیزات روز دنیا تطبیق بدهیم با تجهیزات پزشکی که جدید می‌آید از علم عقب می‌افتیم و مجبور می‌شویم بیماران مان را بفرستیم کشور‌های دیگر برای درمان.

سوال: برویم سراغ آقای شهرام غفاری معاون درمان سازمان تامین اجتماعی که به صورت تلفنی در خدمت شان هستیم، آقای غفاری الان هم آقای کلانتری گفتند هم آقای پیرصالحی گفتند، چرا مطالبات این داروخانه‌ها را نمی‌دهید؟ رقم آن هم زیاد است. دیگر چوب خط شما به نوعی پر شده است.

غفاری: دو تا سوال می‌شود پرسید، چرا نمی‌دهید؟ چرا مطالبات تان را نمی‌توانید بگیرید؟ ما الان هم از سازمان برنامه طبق بودجه‌ای که مصوب بوده برای امسال ۷۰ همت طلب داریم هم از کارفرمایان محترم ۱۱۵ همت طلب داریم که ۵۶ تای آن قطعی است، نکات خوبی که آقای شهریاری فرمودند من شنیدم، تقریبا حق مطلب را ادا فرمودند ولی این که بیایند ما را به خاطر تاخیر جریمه کنند مثل این می‌ماند که ما برویم کارفرما‌ها را بخاطر این ۵۶ همتی که به دلیل شرایط اقتصادی نتوانستند پرداخت کنند جریمه کنیم، کارگاه را تعطیل کنیم و این مطالبات را به هر شکلی بگیریم این طوری که نمی‌شود مملکت را ادامه داد از نظر شرایط کار، از نظر اقتصادی ما باید تمام این کارفرما‌ها و کارگاه‌ها را به تعطیلی بکشانیم که بتوانیم مطالبات مان را تحصیل کنیم و بتوانیم بدهی مان را به موقع پرداخت کنیم، ما عرض کردیم به داروخانه‌ها بدهکاریم و این را هم بار‌ها از این عزیزان عذرخواهی کردیم ولی زنجیره است، یک زنجیره است که تامین اجتماعی در ابتدای این زنجیره قرار نمی‌گیرد، تامین اجتماعی بخشی از این زنجیره است، منتها عزیزان کم لطفی می‌فرمایند تامین اجتماعی را می‌آورند ابتدای زنجیره قرار می‌دهند اگر ما بتوانیم مطالبات مان را به موقع از عزیزان در سازمان برنامه یا از کارفرمایان محترم که بیش از ۲۰۰ همت می‌شود بگیریم کل بدهی ما به بخش خصوصی ۲۰ همت است که از آن حدود ۷-۸ همت مربوط به داروخانه‌ها است، اما ما در شرکت تیپیکو هم که ذیل سازمان تامین اجتماعی طلب داریم به میزان ۱۷ همت دارو فروختیم.

سوال: آقای کلانتری، نظر شما در ارتباط با صحبت‌های آقای غفاری چیست؟

کلانتری: صحبت‌های خوبی است، من فرمایشات آقای غفاری را دفعه اول نیست که می‌شنوم فرمایش ایشان هم درست است، بالاخره آقای غفاری می‌فرمایند که ما جریمه نمی‌کنیم، همین لحظه که ما داریم با همدیگر صحبت می‌کنیم، اگر یک داروخانه‌ای بدهی داشته باشد به سازمان تامین اجتماعی بلافاصله جریمه می‌کنند ظرف دو سه ماه هم می‌برند حکم می‌گیرند و کوچکترین مسامحه‌ای هم در بحث جرایم اتفاق نمی‌افتد، بنابراین این بحث جریمه را که می‌فرمایند اصلا قبول ندارم و تکذیب می‌کنم اتفاقا یکی از ناراحتی‌های مجموعه سلامت کشور این است که ما چرا باید در برابر سازمانی که از آن طلب داریم این مقدار خودمان آسیب پذیر بشویم.

نکته دوم در مورد این بحث می‌فرمایند ما از دیگران طلب داریم و اینکه که ما را سر زنجیره قرار ندهید خودتان می‌دانید این بحث بحث درستی نیست ما با سازمان تامین اجتماعی قرارداد داریم ما خدمت را به بیمه شدگان چهل و پنج میلیون نفر بیمه شده سازمان تامین اجتماعی در کشور داریم ارائه می‌دهیم ما در خدمت دادن به این مردم عزیز و شریف که عمدتاً هم جزء گروه‌های آسیب پذیر کشور هستند کوچک‌ترین تعللی نکردیم و ان‌شاءالله هم در آینده نهایت تلاشمان را می‌کنیم این که می‌فرمایند ما در تیپیکو طلبکار هستیم در جلسه‌ای که ما در خدمتشان آقای سالاری بودیم اتفاقاً مدیرعامل تیپیکو که هم نشسته بود به عنوان یکی از شرکت‌های وابسته به تامین اجتماعی درآنجا آقای سالاری همین را فرمودند من در پاسخ عرض کردم که اگر این‌گونه هست که، چون ما طبق اقتضائات بازار، طبق رقابت شرکت‌های پخش با یکدیگر از شرکت‌های شما خرید می‌کنیم به سودآوری شرکت‌های شما کمک می‌کنیم قرار باشد به اشتباه توجیه شود برای اینکه شما مطالبات ما را پرداخت نکنید به ما اجازه بدهید که ما از این شرکت‌ها اصلاً خرید نکنیم اصلاً مبنای اینکه بحث خرید نکردن از تیپیکو آغاز بشود برای همین بود این بحثی هم که شما ابتدای فرمایشاتتان فرمودید که خرید نکردن از تیپیکو مثلاً آسیب می‌زند به هیچ عنوان اینجور نیست ما در کشور شصت و خرده‌ای شرکت پخش داریم که از این شصت شرکت پخش فقط سه شرکت شرکت‌های اکسیر و داروپخش و هجرت متعلق به سازمان تامین اجتماعی هستند یا سهام دارشان تامین اجتماعی است داروخانه‌ها دارند نهایت تلاششان را می‌کنند تا داروی مردم را به صورت کامل، بدون، چون کوچک‌ترین شائبه‌ای تحویل بگیرند تحویل مردم هم بدهند همین الان هم برآورد‌های میدانی همین را نشان می‌دهد ضمن اینکه به هیچ عنوان داروخانه‌های ما نسخه آزاد نمی‌پیچند.

سوال: آقای غفاری دو سؤال دارم اگر کوتاه بگویید ممنون می‌شوم سؤال را خود مردم مطرح کردند می‌گویند سازمان تامین اجتماعی سهم بیمه را از حقوق هایمان کم می‌کند آن سهم کجا می‌رود؟ سوال دومم هم این است که پاسختان نسبت به صحبت‌هایی که آقای کلانتری چیست؟

غفاری: کل درآمدی که سازمان تامین اجتماعی از محل حق بیمه دارد چه قدر است؟ حق بیمه می‌آید در سازمان برای مستمری بازنشستگی و هزینه‌های درمان هزینه خرج می‌شود.

سوال: چقدر برای درمان خرج می‌شود؟

غفاری: ماهانه به طور متوسط شصت و چهار همت درآمد سازمان تامین اجتماعی است، اما این درآمد نقدی ماست ما ماهانه حدود شش همت فقط سهم کارفرمایی از دولت محترم طلب داریم یعنی چی، یعنی اینکه به دستور خود دوستان در مجلس افرادی آمدند بیمه شدند خدمات درمانی می‌گیرند ولی حق بیمه نمی‌دهند پس حق درمان این را ما داریم از حق بیمه سایر مردم می‌دهیم شما باید بفرمایید که افرادی که آمدند و حق بیمه نمی‌دهند ما درمانشان را قطع کنیم؟ چشم همین امشب. اگر قرار است درمان بدهیم و حق بیمه نگیریم طبیعی است منابع درمان ما پاسخگوی نیاز ما نخواهد بود و اما آقای کلانتری من و شما بار‌ها با هم صحبت کردیم، بحث جریمه نیست بحث این است که ما پنجاه و شش همت همین امروز طلب داریم از کارفرما‌های مختلف در سطح کشور، که اینها را نمی‌توانیم بنا به مصلحت کشور تحت فشار قرار دهیم و چرخه اقتصاد کشور را مخدوش کنیم ثالثا ما راه خلق درآمد به غیر از حق بیمه نداریم دولت محترم، سازمان برنامه محترم، مجلس محترم برای ما در بودجه پولی گذاشته‌اند صد وسی هفت همت است، اما هفتاد و اندی همت از این مبلغ پرداخت نشده است از این هفتاد همت، هشت همت را بدهید به داروخانه ها. من امروز در مجلس عرض کردم اگر این بیست و دو همت سود انباشته سازمان تامین اجتماعی را چهارشنبه در جلسه سران تصویب کردید و پرداخت کردید ان‌شاءالله ما عین این بیست و دو همت را تزریق می‌کنیم به بخش درمان در بخش خصوصی.

سوال: آقای پیرصالحی انجمن داروسازان دارد حرف خودش را می‌زند، تامین اجتماعی حرف خودش را می‌زند تازه فرصت نشد با بیمه سلامت صحبت کنیم و هر کس صحبت می‌کند حق به جانب است، اما بیشتر از همه مردم متضرر هستند که به برخی داروخانه‌ها دارند از جیب پول پرداخت می‌کنند انجمن داروسازان می‌گوید مطالبه داریم، تامین اجتماعی می‌گوید که ما مطالبه داریم سلامت هم به همین نحو، اما این وسط از جیب مردم دارد پرداخت می‌شود این بیست و دو همتی که آقای غفاری اشاره کردند فکر کنم راهکار خوبی است نظر شما که متولی سلامت مردم هستید چه است؟

پیرصالحی: درست است سازمان تامین اجتماعی آغازگر این بحث نیست که بگوییم همه چیز به عهده سازمان تامین اجتماعی است ولی قطعاً سازمان تامین اجتماعی هم همان‌طور که ما به داروخانه‌ها می‌گوییم که برخورد نکنند گروکشی نکنند و نسخه‌های مردم را بپیچند سازمان تامین اجتماعی هم نباید مطالبات را در گروی چیز دیگه‌ای بگذارد.

سوال: این که گرو می‌کشند بالاخره قانون وجود دارد متولی کی است که رسیدگی کند نقش وزارت بهداشت، نقش سازمان شما چه هست؟

پیرصالحی: قطعاً جایی که به ضرر مردم باشد ما باید مداخله بکنیم.

سوال: شما مداخله کردید؟

پیرصالحی: اگر گزارشی داشته باشیم که داروخانه‌ای که با بیمه قرارداد دارد نسخه آزاد حساب می‌کند حتماً بازرسان ما آنجا اقدام می‌کنند و برخورد می‌کنند.

سوال: بالاتر از این که الان به طور زنده و مستقیم جلوی مردم دارید می‌گویید چنین چیزی رویت شده؟

پیرصالحی: اینها به صورت موردی است، انجمن داروسازان هم خواسته در بیانیه‌اش که خدمات متوقف نشود.

سوال: مردم به کجا زنگ بزنند؟

پیرصالحی: به دانشگاه مربوطه در حوزه خودشان.

سوال: تلفنی وزارت بهداشت دارد برای شکایت یه تلفنی به مردم بدهیم اگر داروخانه‌ای آمد گفت من به خاطر طلبی که دارم بیمه را قبول ندارم آزاد حساب می‌کنم مردم کجا بروند بگویند؟

پیرصالحی: به دانشگاه مربوطه شان.

سوال: بیمار از کجا بداند این دانشگاه کجاست؟

یک شماره‌ای وزارت بهداشت دارد همان را اعلام کنید که مردم حداقل آنجا رسیدگی شود؟

پیرصالحی: هر استانی خودش شماره مستقل دارد دانشگاه مستقل دارد، در تهران سه تا دانشگاه است در هر استانی دانشگاه خودش وجود دارد. همه اینها بازرس دارند و اصل این است بعضی وقت‌ها در توانشان نیست.

سوال: شاید این مسائل در بخش خصوصی اتفاق می‌افتد؟

پیرصالحی: نه دانشگاه همه جا نظارت می‌کند یعنی دانشگاه‌ها ناظر بر همه داروخانه‌ها هستند ولی امروز خیلی از داروخانه‌های ما بعضی از اقلام را نمی‌توانند بگیرند یکی از بیماری‌هایی که خیلی حاد بود خیلی تلاش می‌کردیم دارو را تامین بکنیم بیماران اس‌ام‌ای بودند که دارو خوشبختانه تامین شد داخلی تولید شد ولی به علت اینکه سود این دارو کم است قیمت دارو گران است و هر داروخانه‌ای که میگوییم می‌گوید من دارو را باید بگیرم برای یک بیمار وقتی حدود شصت میلیون تومان در ماه می‌شود در سال می‌شود حدود هفتصد میلیون تومان می‌گوید من نمی‌توانم به یک بیمار دارو را بدهم هفت ماه دیگر پولش را بگیرم برای سه درصد سود.

سوال: الان چه کار باید کرد این طور که نمی‌شود؟

پیرصالحی: حتماً باید سازمان برنامه و بودجه در تخصیص بودجه‌ها درست عمل بکند و سازمان بیمه تامین اجتماعی مطالباتش را پرداخت کند.

سوال: آقای شهریاری شما به عنوان نماینده مجلس، نماینده مردم هستید الان توی این وضعیت باید چه‌کرد؟

شهریاری: نامه‌ای که دیروز رسانه‌ای‌کردم دو هفته قبل خدمت آقای پزشکیان محرمانه فرستادم، چون احساس کردم که شاید آقای رئیس جمهور این نامه را ندیده یا به ایشان نرساندند مجبور شدم رسانه‌ای کنم خواستم که بنشینیم از نزدیک با مسئولین سازمان برنامه بودجه، با وزیر محترم بهداشت درمان، وزیر محترم کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی مشکلاتشان را بشنوم چرا این مشکلات حل نمی‌شود، چون متاسفانه یک فهم مشترکی نسبت به سلامت در بین زیر مجموعه دولت و ما وجود ندارد یعنی چیزی که از سلامت به علت ارتباطی که با مردم داریم درک می‌کنیم و می‌فهمیم و نگرانیم زیرمجموعه‌های دولتی این نگرانی را ندارند عامل اصلی اینجاست وقتی می‌گوییم آقا شما ببینید ما توی مجلس تصویب کردیم که طوری باید برنامه‌ریزی بشود که پرداختی از جیب مردم نسبت به شهریور هزار و چهارصد افزایش پیدا نکند خوب چه اتفاقی افتاد پولی که تصویب شده بود در دولت قبلی خوب پرداخت نشد، پرداختی از جیب مردم الان بالای پنجاه شصت درصد است و اگر این اتفاقات سال آینده بیفتد اینطوری عمل کنیم بالای هفتاد هشتاد درصد پرداختی از جیب مردم خواهد شد.

سوال: چه کار باید کرد؟

شهریاری: باید پول را به موقع داد یعنی سازمان برنامه بودجه درست عمل کند.

سوال: چه قدر باید داده شود؟

شهریاری: من که گفتم برای سال آینده اگر بخواهیم همه چیز درست انجام بشود صد و هشتاد و پنج همت لازم است ما برای سال آینده می‌گوییم صد و هشتاد و پنج همت نیاز داریم که دولت در قانون هشتاد و پنج همت گذاشته یعنی صد همت از مبلغ واقعی کمتر معلوم است برای مردم مشکل پیش می‌آید، به همین دلیل ما می‌خواهیم بنشینیم با آقای رئیس جمهور و سازمان برنامه بودجه، بانک مرکزی تکلیف را روشن کنیم، چون ما به عنوان خدمتگزاران مردم امروز به من از زاهدان زنگ زدند که رفتم داروخانه این دارو‌های خاص را داروخانه گفته که ما این را نمی‌توانیم بدهیم با بیمه است، چون جزو دارو‌هایی است که ارز بری دارد و به ما پرداخت نکردند نمی‌توانیم بدهیم.

سوال: اینها درست، الان توی این شرایط گفتید نامه هم نوشتید جواب این نامه‌ها چه شد؟

شهریاری: زمان مرحوم شهید رئیسی زمان کرونا یک مشکل داشتیم در رابطه با یک درصد مالیات بر ارزش افزوده که قانون هم بود که هر ماه خزانه مستقیم به وزارت بهداشت درمان بدهد ما نشستیم جلسه گذاشتیم، بالاخره آقای رئیس‌جمهور قانع شد که سازمان برنامه بودجه وظیفه‌اش را انجام نداده الان هم ما هدفمان این است بنشینیم در این مورد صحبت کنیم، اما یک درصد ارزش افزوده و یا ده درصد خالص هدفمندی را سقف می‌گذارند، این سقفی که می‌گذارند غیر واقعی است یک درصد ارزش افزوده یعنی هر کسی هر چیزی خرید می‌کند الان ده درصد به عنوان مالیات بر ارزش افزوده برداشته می‌شود که یک درصدش مال حوزه سلامت است خوب این را سقف می‌گذارند یعنی دو سومش را می‌دهند درحالی‌که نباید سقف داشته باشد ده درصد خالص هدفمندی سقف نباید داشته باشد هر قدر هدفمندی اتفاق افتاده ده درصدش را باید بدهند، متاسفانه برنامه و بودجه اینها را همیشه سقف می‌گذارد و پول واقعی را نمی‌دهد یعنی میرود حقوق می‌دهد و می‌رود جای دیگر هزینه می‌کند. نتیجه‌اش مشکلی است که برای مردم به وجود می‌آید.

سوال: آن بحثی که درباره بودجه برای سال آینده گفتید خودش یک پروسه‌ای دارد، اما الان همین بیست و دو همت اگر سازمان تامین اجتماعی گفت پرداخت شود مشکل فعلی را حل می‌کند؟

پیرصالحی: بالاخره این جزو اختیارات سران قوا هست که اگر تصمیم بگیرند اگر از آن سودی که تامین اجتماعی از بانک رفاه که مجموعه خودش هم است مطالبه دارد در اختیارش قرار بگیرد حتماً می‌تواند این مطالبات را پرداخت بکند و بالاخره شروعی باشد تا از این حالتی که امروز بدهی انباشته شده جلوگیری بکنیم.

سوال: ذخایر دارویی ما چه وضعیتی دارد؟

پیرصاحلی: برای سال آینده مبلغی را که مقام معظم رهبری در اختیار گذاشتند برای تامین ذخایر از الان مصوبه‌اش در دولت باید تصویب بشود و حدود هفتصد میلیون دلار را برای تامین ذخایر گذاشتند که امیدواریم با محقق شدن آن برخی از دارو‌ها و تجهیزات پزشکی ضروری را تامین بکنیم در سال آینده در دارو‌های حیاتی و ضروری مان کمبود نداشته باشیم.

سوال: اگر داروخانه‌ای نسخه را آزاد حساب کرد چگونه باید جلوی این کار گرفته شود کجا باید رسیدگی کند؟

پیرصالحی: در خرید‌ها ما در سازمان غذا و دارو جلساتی با انجمن داروسازان داشتیم فکر می‌کنم به نتایج خوبی رسیدیم، چون هر کاری که انجام شود اثری ندارد غیر از اینکه خود چرخه ما و زنجیره ما را دچار اخلال بکند یعنی تحریم شرکت‌ها در پرداخت مطالبات نقشی ندارد دوست داریم که این مطالبات زودتر پرداخت بشود ولی آن تحریم هم اتفاقی نمی‌افتد غیر از اینکه تولید ما را دچار خدشه و آسیب می‌کند و ممکن است به کمبود‌های دارویی بیانجامد.

سوال: آخرین مهمان ما که به صورت تلفنی در خدمتشان هستیم معاوت سازمان بیمه سلامت است آقای رنجبران بفرمایید مجموعه شما به داروخانه‌ها چقدر بدهی دارد؟

رنجبران معاون توسعه و مدیریت سازمان بیمه سلامت: ۱۳ هزار و ۵۰۰ داروخانه طرف قرارداد این سازمان هستند. ما تسویه آبان ماه را انجام دادیم و امروز هم تخصیص ۵۰ درصد آذرماه را صادر کردیم که انشاالله فردا پرداختی در بحث آذرماه هم انشاالله صورت خواهد گرفت. فقط من به این نکته اشاره کنم، اگر ما آمدیم نسبتا منظم‌تر پرداخت را انجام دادیم به آن مغرور نمیشویم. به دلیل این که از ابتدای سال تا الان سازمان برنامه و بودجه تخصیصی که کردند و ابلاغ اعتباری که کردند برای ما داشته‌اند ۱۳.۹ همت و برای تامین اجتماعی ۲۷.۶ همت بوده است هر چند ما نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش قرار میدهیم.

سوال: برویم کرمان و آقای کلانتری، آقای کلانتری صحبت پایانی شما را می‌شنویم.

کلانتری رئیس انجمن داروسازان کشور: من فکر می‌کنم همکاران من این ۱۷ هزار همکار موسس داروخانه من امشب که این برنامه را دیدند وقتی این کلماتی مثل گروکشی و امثالهم را شنیدند چقدر ناراحت شدند و به زخم شان نمک پاشیده شد، در مجموعه افرادی که در این جلسه حاضر هستند و همکاران پشت صحنه شما یک نفر حاضر نیست ماشین خود را امروز بفروشد و برود دارو بخرد و بیاورد بدهد به بیمه شدگان سازمان بیمه و هفت ماه بعد هنوز پول خود را نگرفته باشد ولی همکاران شریف و عزیز من، همکاران مردم دوست ما و بیماردوست ما این کار را تا این لحظه کردند، امروز ما هیچ حرفی نباید بزنیم غیر از این که از این‌ها تشکر کنیم به چند تا گزارش. حالا من نمی‌گویم مجعول ولی هر گزارشی که من سندیت آن را رد می‌کنم هم نباید در اینجا مطرح کرد. تا این لحظه انجمن داروسازان ایران به نمایندگی از ۳۵ هزار داروساز و ۱۷ هزار داروخانه خصوصی همواره تاکید کرده که باید داروی مردم تامین بشود، در مورد آن شرکت‌هایی هم که فرمودید به هیچ عنوان انتخاب شرکتی که از آن باید خرید انجام شود چیزی نیست که بشود این حق را از افراد گرفت، بنابراین ما عنوان مجرمانه روی چیزی بگذاریم اشتباه است. ما با شرکت‌هایی داریم کار می‌کنیم که سهامدارشان سازمان تامین اجتماعی هستند. ۴۰ درصد سهامشان برای سازمان تامین اجتماعی است و سازمان تامین اجتماعی در قرارداد‌هایی که می‌نویسد، عنوان میکند پرداخت را به شرط تامین اعتبار انجام میدهم. من در جلسات با مدیر عامل همین شرکت‌ها عرض کردم شما حاضرید دارو را به داروخانه‌ها بدهید به شرط تامین اعتبار؟ هر وقت بیمه پول او را داد همان موقع بیایید و پول تان را پس بگیرید در حالی که شما چک را از همکاران ما تا نگیرید فاکتور بعدی را نمی‌آورید. اگر نتوانند به واسطه این که همان سازمانی که شما متعلق به آن هستید چک شان را پاس بکنند چک را برگه می‌کنید زندگی شان را مختل می‌کنید و بعد می‌روید اقدام حقوقی روی چک‌های این‌ها می‌کنید همکاران ما را حتی به زندان انداختند، بعد شما در جلسه اینگونه مطرح کنید.

سوال: آقای پیرصالحی جمع بندی بفرمایید:

پیرصالحی: من فکر می‌کنم من هم مثل آقای کلانتری از داروخانه‌ها برای خدمات شان تشکر می‌کنم و برای اصلاح این تا سهم سلامت از جی دی پی درست نشود این چرخه را ما ادامه می‌دهیم ما حتما باید سهم سلامت در جی دی پی را درست کنیم.

سوال: آقای شهریاری بفرمایید:

شهریاری: امیدوارم که ان شاالله با جناب آقای پزشکیان مقداری از این مشکلاتی که امشب مطرح شد بتوانیم حل کنیم.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.