به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خانم تاج آبادی ابراهیمی، رئیس ششمین کنگره بینالمللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در این همایش گفت: ایران در زمینه تحقیقات پروبیوتیک در دنیا، جایگاه ششم را دارد.
وی تاکید کرد: مردم آگاهی کافی در خصوص اهمیت محصولات پروبیوتیک ندارند در حالی که در پیشگیری، کنترل و درمان بسیاری از بیماریهای این محصولات بسیار پر اهمیت است.
در بخش دیگری از این برنامه معاون صنایع عمومی وزارت صنعت معدن و تجارت از تولید ۲۰ هزار تن پروبیوتیک به عنوان هضم کننده غذا و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن در کشور خبر داد.
ابراهیم شیخ گفت: صنعت پروبیوتیک یک صنعت راهبردی است که میتواند نسلهای آینده را با سلامتی قابل ملاحظه پرورش دهد
وی افزود: این صنعت دوستدار نوزاد و کودک است و در ارتقای سلامت مردم تاثیری شگرف دارد وباید سلامت نسل آینده را با پروبیوتیکها و غذاهای فراسودمند تامین کنیم و از مصرف بی رویه مکملهای ورزشی بپرهیزیم
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت معدن و تجارت تصریح کرد: رشد تولید محصولات غذایی تنها ۴و نیم درصد بوده که سهم محصولات فراسودمند بسیار اندک است.
دبیر ستاد زیست فناوری سلامت و فناوریهای پزشکی همچنین در این همایش گفت: تاثیر غذاهای پروبیوتیک و فراسودمند آنقدر زیاد است که پزشکی آینده را تغییر خواهد داد.
دکتر مصطفی قانعی افزود: هر کشوری که دیر وارد این حوزه شود و زیرساخت و بستر لازم فراهم نکند بسیار عقب خواهد ماند.
پروبیوتیکها معمولاً شامل باکتریها و مخمرهای مفید هستند که به ویژه برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. این میکروارگانیسمها معمولاً در غذاها یا مکملها مانند ماست، کفیر، ترشیجات تخمیر شده یافت میشوند و میتوانند به تعادل فلور میکروبی روده کمک کنند. مصرف پروبیوتیکها میتواند به بهبود هضم، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و جلوگیری از برخی بیماریها کمک کند.