به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از وبدا، محمدحسین نیک نام در نشست کمیته مشترک همکاری سلامت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه به صورت آنلاین گفت: نظامهای سلامت دو کشور از نظامهای پیشرو در منطقه با مزیتهایی قابل توجهی هستند.
محمدحسین نیک نام با بیان اینکه همکاری نظام سلامت دو کشور یک ضرورت است، بر همفکری، هم افزایی و همکاری برای تامین هر چه مطلوبتر نیازهای دو جانبه و منطقهای تاکید کرد.
دستیار ویژه وزیر بهداشت با تاکید اینکه بر ظرفیت همکاری ایران و ترکیه متنوع است، گفت: همکاری در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی، آموزش دانشجویان گروه پزشکی، همکاریهای دانشگاههای علوم پزشکی، انجام تحقیقات سلامت، ارائه خدمات درمانی تخصصی به بیماران، سرمایه گذاریهای مشترک و توسعه زیرساختهای سلامت، مقابله با بیماریهای واگیر و غیر واگیر و بیماریهای منتقله از بیماران و سایر جنبههای بهداشت عمومی از مهمترین موضوعاتی هستند که میتوان برنامه ریزی و پیش برد.
مدیرکل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت با اشاره به تفاهم نامه میان ایران و ترکیه در حوزه سلامت در سال ۲۰۱۹، افزود: برنامه عمل این تفاهم نامه در اداره کل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت تهیه و برای وزارت بهداشت ترکیه ارسال خواهد شد.
دکترعزیز مدیر کل همکارهای بین الملل وزارت بهداشت ترکیه نیز گفت: ظرفیت و توانمندیهای زیادی در حوزه سلامت در دو کشور وجود دارد و وزارت بهداشت ترکیه از پیشنهاد طرف ایرانی برای تدوین برنامه اجرایی، تفاهم نامه ۲۰۱۸ در حوزه سلامت استقبال میکند.
مدیرکل همکارهای بین الملل وزارت بهداشت ترکیه ابراز امیدواری کرد: با تنظیم برنامه اجرایی و براساس اصل متقابل، همکاریهای دو کشور در بخشهای مختلف سلامت توسعه یابد.
در نشست کمیته مشترک همکاری سلامت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه سفرای دو کشور با ابرازی خرسندی از برگزاری این کمیت، بر اهمیت همکاری ایران و ترکیه در حوزه سلامت تاکید و آمادگی سفارت خانههای خود را برای حمایت و پشتیبانی از فعالیتهای کمیته سلامت اعلام کردند.
در پایان، نمایندگان معاونتهای درمان، بهداشت و آموزشی وزارت بهداشت زمینههای همکاری خود را پیشنهاد دادند که طرف ترکیهای استقبال کرد و مقرر شد که این پیشنهادات در برنامه اجرایی لحاظ شود.