دانشگاه‌ها باید کانون‌های تخصصی نهج ابلاغه ایجاد کنند

خبرگزاری مهر پنج شنبه 02 اسفند 1403 - 11:39
قم- رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم خواستار شد تا با ایجاد کانون‌های تخصصی نهج‌البلاغه در دانشگاه‌ها، بستر مناسبی برای گسترش این حرکت فرهنگی فراهم کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید محمد طاهری خرم‌آبادی پیش از ظهر پنجشنبه در مراسم افتتاحیه جشنواره ملی رسا که در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت برجسته نهج‌البلاغه در گفتمان دینی و فرهنگی، این جشنواره را فرصتی ارزشمند برای تحکیم پیوند بین دانشگاهیان و معارف بلند امیرالمؤمنین (ع) و همچنین گسترش فرهنگ نهج‌البلاغه در محافل علمی دانست.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم با قدردانی از تلاش‌های مسئولان فرهنگی و دانشگاهی در برگزاری این رویداد، بیان کرد: جشنواره در پنج بخش متنوع شامل حوزه‌های معارفی، پژوهشی و سایر زمینه‌های مرتبط برگزار شده است.

به گفته وی، بیش از ۵۸ هزار نفر از اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه‌ها در این جشنواره شرکت کردند که از این میان حدود ۶۵ درصد در بخش معارفی مانند حفظ، مفاهیم و مطالعات نهج‌البلاغه مشارکت داشتند. این آمار نشان‌دهنده استقبال قابل‌توجه از این حوزه است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم با تأکید بر ناشناخته‌ماندن جایگاه نهج‌البلاغه برای بسیاری، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای جشنواره را تهیه و انتشار مجموعه‌ای از آثار ارزشمند معرفی کرد.

وی اضافه کرد: این آثار شامل ۱۱ جلد کتاب تفسیری، مقالات علمی نگاشته‌شده توسط اساتید دانشگاهی و تولید محتواهایی مانند کلیپ‌ها، اینفوگرافی‌ها و سرفصل‌های آموزشی درباره نهج‌البلاغه است که این محصولات می‌توانند نقش مهمی در تقویت مباحث علمی مربوط به نهج‌البلاغه ایفا کنند.

طاهری خرم‌آبادی همچنین به برنامه‌های آموزشی ویژه این رویداد اشاره کرد و گفت: سه دوره تخصصی نهج‌البلاغه با مجموع ۱۶ ساعت آموزش برگزار شد و به‌طور ویژه مورد استقبال اساتید قرار گرفت. علاوه بر این، یک دوره تخصصی برای احکام کارگزاران دانشگاهی طراحی و اجرا شد و همچنین برنامه‌ای برای آشنایی دانشجویان تازه‌وارد با مفاهیم نهج‌البلاغه تدوین و عملیاتی گردید.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم اقدام نوآورانه‌ای تحت عنوان یکشنبه‌های علوی را از دیگر دستاوردهای مهم این جشنواره دانست و تصریح کرد: این طرح با هدف ترویج معارف نهج‌البلاغه در محیط‌های دانشگاهی اجرا شد که بخشی از آن شامل حضور ائمه جماعات در مساجد دانشگاه بود که افزون بر آن، شبکه‌ای تحت عنوان خادمین نهج‌البلاغه با عضویت ۵ هزار نفر در ۳۱ استان کشور راه‌اندازی شد که نقش مؤثری در ترویج آموزه‌های نهج‌البلاغه ایفا می‌کند.

وی همچنین با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر اهمیت افزایش آگاهی جوانان نسبت به مفاهیم نهج‌البلاغه، از معاونت‌های فرهنگی-دانشجویی وزارتخانه‌ها درخواست کرد تا با ایجاد کانون‌های تخصصی نهج‌البلاغه در دانشگاه‌ها، بستر مناسبی برای گسترش این حرکت فرهنگی فراهم کنند.

طاهری خرم آبادی تصریح کرد: ساختارهای فرهنگی منسجم می‌توانند به معرفی هرچه بهتر این گنجینه ارزشمند در میان دانشجویان کمک شایانی کنند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم با قدردانی از اساتید، داوران و عوامل اجرایی جشنواره تأکید کرد که رویداد رسا نقطه پایان نیست، بلکه آغازی برای مسیر پربارتری در راستای معرفی و ترویج معارف نهج‌البلاغه در محیط‌های علمی است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.