وبگاه گاردیَن در گزارشی آورده است: مشخص است که برخی حیوانات اهلی یا حیواناتی که نزدیک به انسان زندگی میکنند، میتوانند افراد را از یکدیگر تشخیص دهند. پژوهشگران معتقدند حیوانات این مهارت را احتمالاً در رابطه با انسانهای خاصی بهکار میبرند که تمایل بیشتری به اشتراکگذاری داشتههای خود با حیوانات دارند یا برعکس، برای حیوانات خطری ایجاد میکنند؛ هرچند اینگونه تفاوت قائلشدن در حیوانات وحشی کمتر مشاهده شده است.
به گزارش ایرنا، پژوهشگران به تازگی دریافتهاند که ماهیهای وحشی میتوانند از روی لباسی که افراد میپوشند آنها را از هم تشخیص دهند.
مائلان توماسک (Maëlan Tomasek)، سرپرست گروه پژوهشی مؤسسه رفتارشناسی حیوانات ماکس پلانک در آلمان گفت: آنها فقط سازوکارهای (مکانیسمهای) سادهای را به کار میبرند که هر روز در زندگی خود استفاده میکنند و آن را برای شناسایی انسانها تطبیق میدهند.
توماسک و همکارانش گزارش پژوهش خود را در مجله بایالاجی لِتِرز (Biology Letters) منتشر کردند و در آن توضیح دادند که چگونه پژوهش خود را در آبهای آزاد در دریای مدیترانه انجام دادهاند.
در مرحله اول پژوهش، یک پژوهشگر به ماهی سیبریم زیندار وحشی و ماهی سیبریم مشکی به صورت مرتب غذا داد و به آنهایی که هنگام دور شدنش به دنبالش شنا میکردند بهعنوان پاداش، غذای بیشتری میداد؛ وی توانست با این روش طی ۱۲ روز به آنها آموزش دهد به دنبالش شنا و او را دنبال کنند.
سپس پژوهشگر دیگری به مربی پیوست که گاهی لباس غواصی همرنگ لباس مربی میپوشید و گاهی لباس غواصیاش وصلهها و بالههایی به رنگهای مختلف داشت. در هر دو صورت، دو غواص قبل از بازگشت به نقطه شروع و تکرار روند، در جهات مختلف شنا کردند. هر دو پژوهشگر غذا حمل میکردند؛ اما ماهی فقط در صورتی پاداش دریافت میکرد که به دنبال مربی برود.
پژوهشگران با هر لباس ۳۰ آزمایش انجام دادند و با استفاده از فیلمهای ضبطشده تعداد ماهیهایی که هر غواص را دنبال میکردند، شمردند. بر اساس گزارش آنها زمانی که غواصان لباسهای متفاوتی به تن میکردند، هر دو گونه ماهی معمولاً مربی را دنبال میکردند و هر چه آزمایشها بیشتر ادامه یافت، تعداد آنهایی که به دنبال مربی میرفتند بیشتر میشد.
پژوهشگران متوجه شدند حیوانات یاد میگرفتند کدام غواص را دنبال کنند. توماسک گفت: در مجموع، وقتی هر دو پژوهشگر لباس یکسان میپوشیدند، هیچ مدرکی وجود نداشت که نشان دهد ماهیها میتوانند بین آنها تمایز قائل شوند.