پویش «نه به تصادف» برای کاهش مرگ و میر تصادفات جاده ای

خبرگزاری مهر پنج شنبه 02 اسفند 1403 - 13:34
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۲۰ هزار جوان در سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی در نشست دوره‌ای توان‌افزایی رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در تهران با اشاره به اهمیت برگزاری چنین نشست‌هایی گفت: مدیریت، اقتصاد، سیاست، جامعه‌شناسی و آموزش، علوم مستقلی هستند و آگاهی از فنون مدیریت، لازمه موفقیت در نظام سلامت است.

لزوم ارتقای مهارت‌های مدیریتی در نظام سلامت

ظفرقندی با اشاره به اهمیت دانش مدیریتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: اگر مدیران فاقد دانش و مهارت‌های لازم در این حوزه باشند، مجموعه، دچار روزمرگی و عملکرد واکنشی خواهد شد. در چنین شرایطی، وابستگی به منابع دولتی افزایش می‌یابد، درحالی‌که این منابع محدود بوده و امکان موفقیت کاهش می‌یابد.

وی هدف از برگزاری این نشست را، تبادل تجربیات میان مدیران دانشگاه‌ها برای بهبود نظام سلامت کشور عنوان کرد.

وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود با اشاره به شروع پویش «نه به تصادف» و بحران تلفات جاده‌ای که از ۱ اسفندماه آغاز شد، گفت: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۲۰ هزار جوان در سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند. با اقدامات فعال و برنامه‌ریزی مناسب، می‌توان میزان مرگ و میر را کاهش داد.

به گفته ظفرقندی تنها ۳۰ درصد از عوامل مؤثر بر سلامت در اختیار نظام سلامت است و تصادفات جاده‌ای، آلودگی هوا و سایر عوامل بیرونی، نیازمند ورود جدی‌تر سایر دستگاه‌ها هستند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معتقد است که بیشترین مرگ‌ومیر در کشور ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی است، اما بیشترین سال‌های عمر از دست رفته به دلیل تصادفات جاده‌ای رخ می‌دهد.

او که در نشست تعدادی از رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سخن می‌گفت در همین رابطه تاکید کرد: بیش از ۵۰ درصد از عوامل تصادفات، خطای انسانی است و مشکلات جاده‌ای و خودرو نیز هرکدام ۱۵ درصد تأثیر دارند.

ظفرقندی از برگزاری نشست مشترک با رئیس سازمان صداوسیما برای گسترش این کمپین خبر داد: باید رسانه‌ها در این زمینه فعال شوند. در تعطیلات نوروزی، آمار تصادفات افزایش می‌یابد و باید اقدامات پیشگیرانه در سطح ملی صورت گیرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به دوران ۸ سال دفاع مقدس گفت: زمان جنگ، سالانه ۲۳ هزار نفر شهید داشتیم و امروز نیز در تصادفات جاده‌ای، بیش از ۲۰ هزار نفر از هموطنان که عمده آنان جوانان هستند از دست می‌روند. باید رویکردی پیشگیرانه و علمی در مدیریت این اتفاقات صورت داد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.