به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، مخالفان نظام سلطنت انگلیس در استرالیا، روز دهم ماه ژوئن پارسال که همزمان با تولد چارلز سوم، شاه فعلی انگلیس بود، به مجسمه جورج پنجم در یکی از خیابانهای شهر ملبورن استرالیا حمله و سر تندیس را جدا کرده بودند.
به نوشته رسانههای انگلیسی کله مجسمه جورج پنجم از آن زمان تاکنون پیدا نشده بود و اکنون ویدئویی از سوزاندن آن، در منقل کباب پزی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
نشریه انگلیسی دیلی میل در این باره نوشت گروه مسوول این کله پزی نوشت تا زمانی که استرالیا، زیر یوغ سلطنت پادشاهی انگلیس باشد، هر سال کله یک شاه در روز ۲۶ ژانویه، بار گذاشته خواهد شد تا استعمار انگلیس در استرالیا پایان یابد.
دیلی میل افزود شهردار ملبورن میگوید با همکاری پلیس استرالیا در پی یافتن کله مجسمه جورج پنجم است و تلاش برای ترمیم این مجسمه ادامه دارد.
به نوشته این روزنامه، در میان ۲۰ مجسمهای که در شهرهای استرالیا مورد حمله مخالفان سلطنت انگلیس قرار گرفتهاند، مجسمه دو نخست وزیر از حزب کارگر نیز دیده میشود. مخالفان سلطنت انگلیس در استرالیا، با حمله به مجسمههای شاهان و نخست وزیران انگلیس، ۱۴۰ هزار دلار خسارات به این مجسمهها وارد کردهاند. براورد میشود کله دو مجسمه متعلق به دو نخست وزیر اسبق انگلیس، هریک حدود ۵۰ هزار دلار ارزش داشته باشند.
اتحادیه کشورهای مشترکالمنافع Commonwealth of Nations)) یا اتحادیه کشورهای همسود، مجموعهای از ۵۶ کشور مستقل است که همه آنها به جز موزامبیک و کامرون قبلاً مستعمره امپراتوری بریتانیا بودهاند که اکنون چارلز سوم، شاه انگلیس، نماد همبستگی این کشورهاست. عضویت در این سازمان، به عنوان اتحاد سیاسی تلقی نمیشود و پذیرش چارلز سوم به عنوان نماد این اتحادیه، به معنای پیروی سیاسی کشورهای عضو از انگلیس نیست. به جز انگلیس که چارلز سوم خود در آن حضور دارد، در ۱۴ کشور دیگر عضو قلمروهای مشترکالمنافع "فرماندار کل" معمولاً به پیشنهاد نخست وزیر آن کشور و دستور چارلز شاه انگلیس انتخاب میشود. بالاترین مقام تشریفاتی دربار انگلیس (چارلز سوم) است و او به عنوان "رئیس کشور" در ۱۵ عضو کشورمشترکالمنافع است. مقام ریاست کشور، مقامی تشریفاتی است و در عمل کارهای روزمره کشورهای قلمرو را دولت انتخابی به ریاست نخستوزیر انجام میدهد. این کشورها شامل استرالیا، نیوزیلند، پاپوآ گینه نو، جزایر سلیمان، تووالو (در اقیانوسیه)، کانادا (در آمریکای شمالی)، بلیز (در آمریکای جنوبی)، آنتیگوآ و باربودا، باهاما، گرنادا، جامائیکا، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرنادینهایند.
مهر پارسال چارلز، شاه انگلیس که در سفری ۵ روزه به استرالیا رفته بود، در جریان سخنرانی در مجلس استرالیا، اینچنین با انتقاد شدید یک سناتور بومی این کشور مواجه شد که در جهان خبر ساز شد.
"لیدیا ثورپ" (Lidia Thorpe)، خطاب به شاه انگلیس گفت::"این جا کشور تو نیست"، شما علیه مردم ما نسل کشی راه انداختید"، "کشور ما را پس بدهید".
این سناتور استرالیایی با فریاد «لعنت بر استعمارگری» انگلیس را به دزدیدن زمینهای بومیان استرالیا متهم کردو گفت:" آنچه را از ما دزدیدهاید، به ما پس بدهد، استخوان هایمان، جمجمه هایمان، نوزادانمان، مردممان". خانم "لیدیا ثورپ" که مدافع حقوق بومیان استرالیاست افزود:" شما سرزمینهای ما را نابود کردید. شما نسل کشی راه انداختید".