به گزارش خبرنگار مهر، سید مازیار رضوی بعد ظهر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران اظهار کرد: خبرنگاران و اصحاب رسانه نقش محوری در حفظ و صیانت از اراضی ملی و منابع طبیعی ایفا میکنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه ۷۰ درصد از جغرافیای استان منابع طبیعی است، گفت: گیلان استان منابع طبیعی است و از مناطق منحصر به فرد کشور و حتی خاورمیانه است.
رضوی با تاکید بر لزوم توجه به صیانت از جنگلها و منابع طبیعی اضافه کرد: صیانت و حفظ منابع طبیعی یک ارزش است و باید تبلیغ و فرهنگسازی شود.
به گفته وی، تبلیغات و فرهنگسازی در حوزه حفظ و صیانت از منابع طبیعی و عرصههای جنگلی ضرورت دارد.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه این سازمان در واگذاری عرصهها جهت احداث اماکن عامالمنفعه همراه است، گفت: منابع طبیعی در حوزههای مختلف اقتصادی، خدماتی و گردشگری نگاه سختگیرانه ندارد.
رضوی با اشاره به انفعال برخی شهرکهای صنعتی در گیلان اضافه کرد: افراد دنبال ایجاد پروژه جدید صنعتی نباشند شرکتها و واحدهای تولیدی راکد احیا شود.
فسخ ۴۰ قرارداد پروژه ناکارآمد و غیرفعال در گیلان
وی از فسخ ۴۰ قرارداد پروژه ناکارآمد و غیرفعال در گیلان خبر داد و افزود: ۴۰ مورد عرصههای منابع طبیعی به علت عدم اجرای طرح در حوزههای مختلف بازپسگیری شد.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان از تخصیص ۵۰ هکتار برای اراضی ملی برای اجرای تولید انرژیهای نو در جنوب این استان خبر داد و بیان کرد: منابع طبیعی در راستای منافع مردم و رضایتمندی عمومی گامهای مثبت برداشته است.
رضوی با اشاره به حواشی ایجاد شده پیرامون صنوبر کاران در گیلان اضافه کرد: محدودیتهای بخشنامهای صنوبرکاران در گیلان به صورت ۶ ماه آزمایشی برداشته شد اما به دلیل ازدیاد قاچاق این چوب، دوباره به حالت گذشته برگشت.
وی با بیان اینکه صنوبر کاری پیش مرگ جنگلهای هیرکانی است، افزود: توسعه صنعت صنوبرکاری و حمایت از صنوبرکاران در گیلان مورد توجه ویژه است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از تولید ۷۰۰ هزار متر مکعب صنوبر در استان خبر داد و بیان کرد: گیلان جایگاه نخست تولید چوب صنوبر از لحاظ حجمی در کشور را دارد.
رضوی با بیان اینکه صدور گواهی حمل صنوبر جلوی قاچاق را میگیرد، گفت: گیلان دارای ۳۵ هزار هکتار اراضی اشخاص و ۱۷ هزار اراضی ملی صنوبرکاری است.
وی با اشاره به پایین بودن حقوق و دستمزد نیروهای منابع طبیعی افزود: نیروهای جهاد کشاورزی و منابع طبیعی پایینترین میزان دستمزد را دریافت میکنند اما تا پای جان برای حفاظت و صیانت از عرصههای جنگلی تلاش میکنند.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه بیشترین قاچاق چوب استان در تالش صورت میگیرد، گفت: گیلان در بخش کشفیات قاچاق چوب مقام نخست کشور را کسب کرده است.
رضوی با تاکید بر لزوم تعریف قوانین سختگیرانه در مبارزه با قاچاق چوب اضافه کرد: ۱۵۳۹ فقره کشف چوبآلات در سال گذشته صورت گرفته است و این میزان در سال جاری ۱۴۰۴ فقره بوده است.
به گفته وی، مجازاتهای بازدارنده و سختگیرانه و فرهنگسازی رسانهای در مبارزه با قاچاق چوب مؤثر است.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان از مجروح شدن ۱۰ محیطبان در مبارزه با قاچاق چوب در استان خبر داد و بیان کرد: مسائل حقوقی و قضائی این افراد در حال پیگیری است.
رضوی با بیان اینکه باید جلوی برخی خواستههای ضد منابع طبیعی ایستاد، گفت: به هر قیمتی نباید برای جلب آرا و نظرات مردم عرصههای منابع طبیعی را حذف کرد.
بالگرد اطفا حریق در جنگلهای استان کاربرد ندارد
وی با بیان اینکه آتش بهار جنگلها است، افزود: جنگلهای هیرکانی مستعد آتشسوزی نیست اما وزش بادهای موسمی و گرم و بر اثر برخی بی مبالاتیها حریق در جنگلها صورت گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه بالگرد اطفا حریق در جنگلهای استان کاربرد ندارد، گفت: صعبالعبور بودن و شرایط توپوگرافی و اقلیمی جنگلهای گیلان، حریق در این جنگلها با استفاده از نیروهای مردمی و یگانها صورت میگیرد.
رضوی با اشاره به مشکلات تجهیزات و امکانات اطفا حریق بیان کرد: برای تجهیز پایگاههای اطفا حریق جنگلهای گیلان بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی با اشاره به تعهد کاشت ۸ میلیون اصله افزود: از این میزان تعهد، حدود ۱۰ میلیون نهال کشت شده است.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه حدود ۱۸۰۰ نفر دارای سابقه قاچاق چوب در استان هستند، گفت: روند برخورد با قاچاقچیان چوب سختگیرانه نیست که رفتار بازدارنده منجر به کاهش قاچاق چوب میشود.
رضوی از رفع تداخل حدود ۸ هزار هکتار اراضی ملی در گیلان خبر داد و بیان کرد: برای جلوگیری از زمینخواری، پنجره واحد منابع طبیعی در گیلان ایجاد شده است.
وی با اشاره به حساسیتهای ویژه در خصوصی تغییرات کاربری در گیلان افزود: نظارت بر تغییرات کاربری و رعایت جرایم شهری، راه مؤثری در مبارزه با زمینخواری است.