تحولات اوکراین / کابوس زلنسکی؛ پایان حمایت آمریکا از کی‌یف

الف پنج شنبه 02 اسفند 1403 - 14:10
تهدید زلنسکی از سوی معاون رئیس‌جمهور آمریکا، مخالفت زلنسکی با ادعای ترامپ برای بازگرداندن ۵۰۰ میلیارد دلار کمک آمریکا، اصرار کاخ سفید برای برگزاری انتخابات در اوکراین و رضایت مسکو از مواضع واشنگتن درباره ناتو، از رویدادهای مهم جنگ هستند.

به گزارش تسنیم،  "جی دی ونس" معاون رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که انتقاد علنی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، از دونالد ترامپ «علیه خود او تمام  شده و عواقبی خواهد داشت.»

وی در گفت‌وگو با روزنامه "دیلی میل" گفت: «این تصور که زلنسکی می‌تواند با بدنام کردن ترامپ در فضای عمومی نظر او را تغییر دهد، اشتباه است. هر کسی که رئیس‌جمهور را بشناسد، به شما خواهد گفت که این بدترین راه برای برخورد با این دولت است.»

به عقیده ونس، رئیس دولت کی‌یف «مشاوره‌های اشتباهی» درباره چگونگی تعامل با دولت روی کار آمده در ایالات متحده دریافت کرده است.

شب گذشته  ترامپ بار دیگر یادآور شد که رهبری زلنسکی باعث نابودی اوکراین شده است. وی تأکید کرد که رئیس‌جمهور اوکراین از ابتدا نباید وارد درگیری با روسیه می‌شد، چرا که جنگ با روسیه منجر قابل پیروزی نیست. ترامپ همچنین زلنسکی را متهم کرد که تنها مهارتش وادار کردن دولت جو بایدن به عمل مطابق خواسته‌هایش بوده است. در همان روز، ترامپ اعلام کرد که کمک 350 میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین هیچ منفعت متقابلی برای واشنگتن نداشته و زلنسکی را متهم کرد که صرفاً به دنبال ادامه درگیری با روسیه برای رسیدن به منافع شخصی خود است.

پیش‌تر، برخی رسانه‌ها گزارش داده بودند که زلنسکی اعلام کرده کی‌یف هیچ‌یک از نتایج مذاکرات میان روسیه و آمریکا را نخواهد پذیرفت، زیرا هیچ نماینده‌ای از طرف اوکراین در این گفت‌وگوها حضور نداشته است. در عین حال روزنامه "واشنگتن پست" در تحلیلی نوشت که اظهارات ترامپ درباره زلنسکی، مواضع اوکراین را در مذاکرات تضعیف می‌کند. مفسر این نشریه تأکید کرد: «صرف‌نظر از انگیزه‌های ترامپ، این وضعیت در روند مذاکرات به موقعیت اوکراین آسیب خواهد زد.»

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و نود و سومین (1093) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

ترامپ به امکان دستیابی به توافق با روسیه درباره اوکراین باور دارد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده شب گذشته اعلام کرد که معتقد است امکان دستیابی به توافقی با روسیه در خصوص اوکراین وجود دارد. وی در گفت‌وگو با خبرنگاران در هواپیمای خود گت: «ما روابط بسیار خوبی با روسیه داریم. ما می‌توانیم با روسیه توافقی حاصل کنیم تا از کشتار احتمالی میلیون‌ها نفر دیگر در این جنگ جلوگیری کنیم.»

ترامپ افزود : «من اوکراین را دوست دارم، اما زلنسکی عملکردی وحشتناک داشته است: کشورش ویران شده، میلیون‌ها نفر بیهوده کشته شده‌اند و این وضعیت همچنان ادامه دارد.»

به عقیده او، مذاکرات میان آمریکا و روسیه برای پایان دادن به درگیری در اوکراین با موفقیت پیش می‌رود. ترامپ تأکید کرد که تنها او و دولتش قادر به انجام این کار هستند. وی همچنین یادآور شد که جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، «حتی تلاشی هم برای دستیابی به توافق صلح در این درگیری نکرد» و قاره اروپا نیز در این زمینه اقدامی انجام نداد.

رئیس‌جمهور آمریکا ابراز امیدواری کردکه مهم‌ترین میراث او، دستیابی به صلح باشد.  وی افزود که به حل‌وفصل بحران اوکراین در مدت یک سال اعتقاد دارد و در غیر این صورت، این درگیری نظامی می‌تواند مقدمه‌ای برای آغاز جنگ جهانی سوم باشد. ترامپ گفت: «جنگ جهانی سوم به نفع هیچ‌کس نیست، اما سیاست‌های بایدن، می‌توانست در عرض یک سال به وقوع آن منجر شود.»

پسر ترامپ خواستار قطع کمک‌های آمریکا به کی‌یف شد

دونالد ترامپ جونیور، پسر رئیس‌جمهور ایالات متحده، معتقد است که واشنگتن باید از هزینه کردن بودجه برای کمک به کی‌یف دست بردارد. وی بدین شکل در صفحه خود در شبکه اجتماعی Truth Social به پستی از پدرش واکنش نشان داد که در آن، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی را به عدم تمایل برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور متهم کرده و همچنین گفته بود که زلنسکی ایالات متحده را متقاعد کرده است تا 350 میلیارد دلار در جنگی که پیروزی در آن ممکن نیست، هزینه کند.

ترامپ جونیور نوشت: «بیایید به این کشتار بی‌معنا و هزینه‌های بی‌پایان برای جنگی که برای ما اهمیتی بسیار اندک دارد، پایان دهیم.»

زلنسکی: درخواست آمریکا برای بازگرداندن 500 میلیارد دلار کمک به اوکراین جدی نیست

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، درباره بازگرداندن 500 میلیارد دلار کمک ارائه‌شده به اوکراین را «گفتگویی غیرجدی» توصیف کرد.

وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در کی‌یف گفت: «ایالات متحده تاکنون بیش از 67 میلیارد دلار کمک تسلیحاتی و 31.5 میلیارد دلار کمک مستقیم به بودجه ما ارائه کرده است. اما بحث درباره اینکه ما باید 500 میلیارد دلار بازگردانیم، کاملاً غیرجدی است.»

به گفته زلنسکی، کی‌یف و واشنگتن محاسبات کاملاً متفاوتی درباره کمک‌های مالی دارند. وی افزود که هزینه‌های این درگیری برای اوکراین 320 میلیارد دلار بوده است که از این میزان، اوکراین حدود 120 میلیارد دلار و ایالات متحده و اتحادیه اروپا حدود 200 میلیارد دلار هزینه کرده‌اند.

شولتس اظهارات ترامپ درباره زلنسکی را «خطرناک» دانست

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به دلیل توصیف ولودیمیر زلنسکی به عنوان "یک دیکتاتور" انتقاد کرد. وی در گفت‌وگو با مجله "اشپیگل" گفت: «رد کردن مشروعیت دموکراتیک زلنسکی کاملاً نادرست و خطرناک است. زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب مردم اوکراین است.»

صدراعظم آلمان تأکید کرد: «اینکه در میانه جنگ برگزاری انتخابات منظم امکان‌پذیر نیست، مطابق با مفاد قانون اساسی و قوانین انتخاباتی اوکراین است. هیچ‌کس نباید خلاف این موضوع را ادعا کند.»

در همین راستا، آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان نیز در یک گفت‌وگوی تلویزیونی ، این اظهارات ترامپ را «کاملاً مضحک» توصیف کرد.

پیش‌تر، رئیس‌جمهور آمریکا از زلنسکی به دلیل رد پیشنهاد برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در اوکراین انتقاد کرده و او را «یک دیکتاتور بدون انتخابات» خوانده بود.

ترامپ: زمان برگزاری انتخابات در اوکراین فرا رسیده است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده روز گذشته بار دیگر تاکید کرد که زمان برگزاری انتخابات در اوکراین رسیده است، چرا که مدت زیادی از آخرین انتخابات در این کشور گذشته است. وی در گفت‌وگو با خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «زمان انتخابات فرا رسیده است. آن‌ها مدت زیادی است که انتخابات برگزار نکرده‌اند. مسلما گفتن این جمله که "ما نمی‌توانیم انتخابات برگزار کنیم" ساده است، ولی اکنون زمان انتخابات است و باید برگزار شود.»

ترامپ همچنین تأکید کرد که اکنون باید مشخص شود که کمک‌های مالی آمریکا به اوکراین چگونه خرج شده است.

ونس: آمریکا بر برگزاری انتخابات در اوکراین اصرار دارد

جی دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، تأیید کرد که دولت ایالات متحده به تلاش خود برای برگزاری انتخابات در اوکراین ادامه خواهد داد.

وی در مصاحبه‌ای گفت: «ایده اینکه در دوران جنگ نمی‌توان انتخابات برگزار کرد، خنده‌دار است. رئیس‌جمهور [دونالد ترامپ] به‌وضوح بیان کرده که به عقیدهر او این انتخابات باید برگزار شود. بنابراین، این سیاست آمریکا است.»

ونس افزود: «این مسئله کاملاً ساده و روشن است.» وی همچنین درباره ولودیمیر زلنسکی گفت: «طبیعتاً برگزاری انتخابات (و احتمال پیروزی در آن) او را در موقعیتی بسیار مطلوب قرار می‌دهد.»

معاون رئیس‌جمهور آمریکا همچنین از «دوستان اروپایی» که به ترامپ به‌دلیل مطرح کردن موضوع برگزاری انتخابات در اوکراین حمله کرده‌اند، انتقاد کرده و گفت: «شگفت‌آور است که همین رهبران اروپایی ادعا می‌کنند که این جنگ، جنگی برای دموکراسی است. چگونه می‌توان از یک‌سو بر برگزاری انتخابات حمله کرد، در حالی که تمام استدلال‌های شما درباره جنگ اوکراین این است که این نبردی برای دموکراسی است؟ به نظر من این کاملاً مضحک است.»

ونس همچنین یادآور شد که ایالات متحده در سال 1864، در جریان جنگ داخلی، انتخابات ریاست‌جمهوری را برگزار کرد. علاوه بر این، وینستون چرچیل، نخست‌وزیر بریتانیا، در سال 1945، در حالی که در کنفرانس پوتسدام حضور داشت، از شکست خود در انتخابات مطلع شد.

بورل: بین آمریکا و اروپا یک «جدایی ناهماهنگ» در حال رخ دادن است

جوزپ بورل، مسئول پیشین اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امنیت اعلام کرد که در روابط بین ایالات متحده و اروپا یک «جدایی ناهماهنگ» در حال شکل‌گیری است. وی این نظر را در گفت‌وگو با یک شبکه رادیویی اسپانیایی مطرح کرد.

وی در پاسخ به سئوال مجری درباره دلیل تلاش دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، برای تضعیف روابط آمریکا و اروپا گفت: «چون او مدل سیاسی و اجتماعی اروپا را دوست ندارد. آنچه در حال وقوع است، یک جدایی اجباری میان دو سوی اقیانوس اطلس است، جدایی‌ عمیق و ایدئولوژیک که باید نگران کننده باشد.»

نخست‌وزیر اسلواکی: نشست پاریس نتیجه نگرانی بی‌مورد اتحادیه اروپاست

رابرت فیتسو، نخست‌وزیر اسلواکی، در آستانه سفر خود به ایالات متحده، اعلام کرد که نشست غیررسمی رهبران اتحادیه اروپا در پاریس نتیجه نگرانی غیرضروری است که اروپا خود باعث آن شده است.

وی گفت: «نشست‌های غیررسمی "دوستان جنگ" در پاریس نتیجه یک نگرانی کاملاً غیرضروری است که اتحادیه اروپا با اقدامات خودش ایجاد کرده است. اروپا زمانی دچار نگرانی شد که معاون رئیس‌جمهور [جی دی ونس] حقیقت را به ما گفت. اروپا نگران می‌شود زمانی که آمریکا و روسیه ما را به میز مذاکرات صلح درباره اوکراین دعوت نمی‌کنند. ما باید گریه کردن را متوقف کنیم.»

نخست‌وزیر اسلواکی افزود که جهان در فوریه 2025 کاملاً متفاوت از دسامبر سال 2024 است و باید این واقعیت را پذیرفت و به‌درستی واکنش نشان داد، نه اینکه صرفاً واکنش‌های احساسی و نادرست داشت.

وزیر خارجه گرجستان: ما می‌توانستیم «در یک قطار با اوکراین» قرار بگیریم

ماکا بوچوریشویلی، وزیر امور خارجه گرجستان اعلام کرد که خوشحال است کشورش از مسیر اوکراین پیروی نکرده و «در یک قطار» با این کشور قرار نگرفت.

وی گفت: «به ما گفته می‌شد که قطاری در حال حرکت است و اگر سوار آن نشویم، هرگز فرصتی برای ما نخواهد بود. [...] امروز، فکر می‌کنم همه ما به‌خوبی می‌بینیم که چقدر می‌توانست برای گرجستان مفید باشد که در همان قطاری قرار بگیرد که حکومت کنونی اوکراین در آن نشسته است. هیچ.»

وزیر خارجه گرجستان همچنین تأکید کرد که در گذشته به جامعه این کشور تلقین شده بود که «حتماً باید سوار این قطار شود و خوشبختانه مقامات تفلیس معقول عمل کردند.»

کالاس: روسیه در مذاکرات با آمریکا پیروز شده است

کایا کالاس، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا معتقد است که روسیه در مذاکرات با ایالات متحده در ریاض، به‌عنوان طرف برنده ظاهر شده است.

وی در گفت‌وگوی خبری یادآور شد: «اگر به تصاویر منتشرشده از عربستان سعودی نگاه کنید، روس‌ها پیروز این مذاکرات هستند. موضع آن‌ها این است که "همه اکنون نزد ما می‌آیند و آنچه ما می‌خواهیم به ما پیشنهاد می‌دهند."»

به گفته کالاس، روسیه تمایلی به دستیابی به صلح ندارد و به همین دلیل اتحادیه اروپا باید فشار خود را بر ولادیمیر پوتین افزایش دهد تا او را به سمت روند صلح سوق دهد.

در این رابطه، ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه نیز معتقد است که روسیه «دشمن کل اروپا و فرانسه» است. بارو تأکید کرد که این مسئله تنها به درگیری در اوکراین مربوط نمی‌شود. 

پیش‌ از این، برخی رسانه‌ها گزارش داده بودند که توافق احتمالی میان رئیس‌جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین می‌تواند به «کابوسی» برای اتحادیه اروپا و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، تبدیل شود.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.