به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از جماران، حسین راغفر استاد دانشگاه و اقتصاددان در همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران که در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: «نابرابری منشأ همه شرارت های اجتماعی است. منظور از نابرابری، نابرابری موجه است یا به عبارتی نابرابری که ناشی از عواملی که خارج از اراده فرد و تحمیلی است. در هر جامعهای متهم اصلی نابرابری و پیامدهای آن ساختار قدرت در جامعه است.»
این اقتصاددانان گفت: «در هر جوامع باید حاکمیت بتواند نابرابری را توجیه کند و این توجیهات مورد پذیرش مردم قرار گیرد که چرا این وضعیت وجود دارد. در دهههای اخیر نابرابری در جامعه افزایش پیدا کرده است، در ۳۵ سال گذشته تغییری در رویکرد اقتصادی کشور ایجاد شد و تعهدات دولت به مردم در بخش اقتصادی در قانون اساسی کاهش پیدا کرد. به اسم آزادی اقتصادی، هر روز آزادی بیشتری از مردم محدودتر شد. بین آزادی و امنیت تعارضی وجود ندارد. بستگی دارد از آزادی چه تعریفی شود؟ در تعریف اقتصادی از آزادی، آزادی را آزادی انتخاب تعریف میکنند.»
استاد دانشگاه الزهرا با تاکید بر اینکه خشونت در جامعه از تبعات نابرابری است، تصریح کرد: «در جامعهای که فرصتها به صورت نابرابر توزیع میشود به معنای رشد خشونت در آن است. در شرایط کنونی شاهد رشد خشونت هستیم؛ هر روز شاهد اتفاقات بسیاری هستیم مانند قتل دانشجوی تهرانی هستیم که قربانی نابرابری است و نظام سیاسی مسئول این نابرابری است.»
وی با انتقاد از این وضعیت نابرابری در جامعه ایرانی افزود: «عدهای پنت هاوس، خودروی لوکس و سفر تفریحی به آلپ را در سبد مصرفی بزرگ خود دارند و در مقابل عدهای دیگر سبد مصرفی کوچک دارند، آزادی انتخاب آنها در این است که از نانوایی در روز چند قرص نان رایگان بگیرند.جمعیت بزرگی مشکل گرسنگی دارند، هفت درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند به معنای آن که درآمد آنها کفاف هزینه خوراک را نمی دهد.»
راغفر عنوان کرد: «با وجود تمام مسائل در جامعه، راهکار نیز وجود دارد و امکان خروج از این وضعیت امکانپذیر است، اما شرط آن عزم سیاسی است،اکنون شاهد این عزم سیاسی نیستیم.»
۲۱۶۲۱۶