سال ۱۴۰۴ سال پروژه‌های معیار در گردشگری کشور است

خبرگزاری مهر پنج شنبه 02 اسفند 1403 - 17:07
دبیر کمیته ملی طبیعت‌گردی و گردشگری سبز وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: اقامتگاه‌های بوم‌گردی می‌تواند معیار مناسبی برای ارزیابی کیفیت پایداری در صنعت گردشگری کشور باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جهانشاهی در بیست و یکمین همایش ملی ارزیاب اثرات محیط‌زیستی ایران که با رویکرد گردشگری پایدار و مشارکت مردمی با همکاری دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت و انجمن ارزیابی محیط‌زیست ایران برگزار شد، گفت: در حال حاضر ۲۷۰۰ پروژه گردشگری در کشور توسط بخش خصوصی در حال انجام است. در این پروژه‌ها که طیف گسترده‌ای از تأسیسات از یک اقامتگاه بوم‌گردی روستایی تا ابر پروژه‌هایی با چند هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری را شامل می‌شود که تلاش می‌کنیم موضوع بهبود شاخص‌های پایداری در گردشگری از طریق آنها بهبود یابد.

دبیر کمیته ملی طبیعت‌گردی و گردشگری سبز وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: در حال حاضر حدود ۴ هزار اقامتگاه بوم‌گردی در بیش از ۴۲۰ منطقه روستایی و شهری کشور مجوز فعالیت دارند که می‌توان عملکرد و کیفیت رفتار در این واحدها را معیاری برای سنجش سطح پایداری خدمات گردشگری کشور دانست.

او ادامه داد: اگرچه این بخش از خدمات گردشگری نسبت به دیگر تأسیسات، وضعیت بهتری دارند اما باز هم به واسطه عدم مصرف بهینه منابع از جمله آب و انرژی و نیز در بحث مدیریت پسماند، نیازمند تغییرات جدی هستند هر چند این طیف، از سطح تعامل بهتری با فضای اجتماعی و فرهنگی خود برخوردارند.

دبیر کمیته ملی طبیعت‌گردی و گردشگری سبز افزود: ما در دبیرخانه کمیته ملی طبیعت‌گردی که سبز را هم به آن اضافه کردیم طی دو سال گذشته تلاش کردیم هر جا فرصتی پیدا می‌شود روندهای توسعه گردشگری را بر مبنای بهبود شاخص‌های پایداری بهبود بخشیم. نمونه این تلاش‌ها در همین همایش و یا در برگزاری سومین دوره جایزه وجدان محیط‌زیست بود تا با نزدیک‌تر شدن جریان‌های محیط‌زیستی و گردشگری، گفتمان پایدار محور و آینده‌نگر در نظام برنامه‌ریزی این حوزه‌ها تقویت شود.

جهانشاهی با اشاره به اینکه موضوع تدوین استانداردهای معیار مصرف انرژی یا برچسب انرژی در ۱۰۰ هتل کشور در حال انجام است، یادآور شد: با توجه به اینکه سهم گردشگری در تولید کربن و گرمایش کره زمین حدود ۹ درصد است و هتل‌ها به واسطه نوع کارکردشان جزو مهمترین کانون‌های مصرف به شمار می‌آیند و سهم تقریبی ۵ درصدی دارند به همین دلیل، این استاندارد جهانی نیز توسط شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت و با همکاری جامعه هتلداران کشور، در دست تدوین است و امیدواریم تا سال ۱۴۰۵ این استاندارد مهم در صنعت گردشگری مورد استفاده قرار گیرد.

او در پایان گفته‌های خود با تاکید بر وجود ۹ معیار در انتخاب روستاهای جهانی از سوی سازمان گردشگری ملل متحد که منطبق با اصول پایداری است تاکید کرد: با توجه به کسب موفقیت روستاهای کشورمان در این زمینه می‌توان آنها را الگوی مناسبی دانست تا مبنای گام‌های صحیح برای دست‌یابی به معیارهای پایداری در حوزه‌های مختلف به ویژه محیط‌زیستی باشند.

دبیر کمیته ملی طبیعت‌گردی و گردشگری سبز در پایان، سال ۱۴۰۴ را سال پروژه‌های معیار در گردشگری کشور خواند که اصلی‌ترین هدف این رویکرد را مدل‌سازی نمونه‌هایی در بحث مدیریت مقصد و الگوسازی سلول‌های سبز گردشگری خواند که فرآیندهای اجرایی بین‌بخشی دارند و می‌توان امید داشت توسعه گردشگری کشور پایدارتری پیدا کند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.