7 غذایی که سلامت دندان‌ های شما را تهدید می‌ کند!

رکنا پنج شنبه 02 اسفند 1403 - 19:41
رکنا: برخی مواد غذایی مانند قهوه، نوشابه‌ های گازدار، آب‌ نبات‌ ها و خوراکی‌ های شیرین می‌ توانند با آسیب به مینای دندان و ایجاد لکه، سلامت و زیبایی دندان‌ های شما را به خطر اندازند. در این خبر با خوراکی‌ های مضر برای دندان بیشتر آشنا شوید.
7 غذایی که سلامت دندان‌ های شما را تهدید می‌ کند!

به گزارش رکنا، مواد غذایی مانند قهوه ، چای، نوشیدنی‌های گازدار، نوشیدنی‌های ورزشی، گوجه‌فرنگی، کاری و برخی از میوه‌های توت‌مانند حاوی رنگدانه‌هایی هستند که به مینای دندان می‌چسبند و موجب ایجاد لکه بر روی سطح آن‌ها می‌شوند.

هر غذا یا نوشیدنی که pH آن بالاتر یا پایین‌تر از حالت خنثی باشد (از نظر اسیدی یا بازی بودن)، می‌تواند به مینای دندان آسیب بزند. مخصوصاً غذاها و نوشیدنی‌های حاوی قند که به باکتری‌های دهان غذا می‌رسانند و این باکتری‌ها با تولید اسید باعث خرابی مینای دندان می‌شوند.

در میان غذاهایی که به دندان‌ها آسیب می‌رسانند، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

آب نبات‌های چسبناک و شیرین

کارامل‌ها، پاستیل‌ها، تافی‌ها و آب‌نبات‌های ترش بسیار خوشمزه هستند، اما می‌توانند به دندان‌ها بچسبند و برای باکتری‌ها سوخت فراهم کنند که به تولید اسید و درنتیجه پوسیدگی دندان منجر می‌شود. آب‌نبات‌های چسبناک به‌ویژه به قسمت‌هایی از دندان‌ها آسیب می‌رسانند که دسترسی مسواک به آن‌ها سخت است.

گونه‌های بدون قند این آب‌نبات‌ها بهتر هستند، اما همچنان ممکن است مشکل ایجاد کنند. کاهش مصرف این آب‌نبات‌ها و شستشوی دهان یا مسواک زدن دندان‌ها پس از خوردن آن‌ها می‌تواند آسیب را کاهش دهد.

آب‌نبات‌های سخت

آب‌نبات سفت مکیدنی، آب‌نبات‌های نعنایی و دیگر انواع آب‌نبات‌های ترد، دندان‌ها را به مدت طولانی در معرض قند قرار می‌دهند و ممکن است هنگام گازگرفتن دندان‌ها را خرد کنند.

بنابراین از مصرف مکرر این آب‌نبات‌ها خودداری کنید و هرگز آنها را گاز نزنید.

کراکرها

کراکرها (بیسکوئیت‌های نازک و ترد) نوعی میان‌وعده نشاسته‌ای هستند که باکتری‌ها به‌راحتی آنها را به قند تجزیه می‌کنند. خمیری که پس از خوردن کراکرها ایجاد می‌شود، به دندان‌ها می‌چسبد و باعث می‌شود باکتری‌های عامل پوسیدگی دندان بتوانند از آن به مدت طولانی تغذیه کنند.

اگر نمی‌توانید از کراکرها صرف‌نظر کنید، آنها را همراه خوراکی دیگری بخورید و سپس مسواک بزنید و نخ دندان بکشید تا باقی‌مانده آن‌ها از بین دندان‌ها پاک شود.

چیپس‌های ترد

بزرگ‌ترین خطر چیپس‌های سفت و ترد این است که لبه‌های تیزشان ممکن است به لثه یا سقف دهان آسیب بزند.

برای کسانی که دندان‌های آسیب‌دیده‌ای دارند یا دندانی که روت کانال شده باشد، باید با احتیاط مصرف شود تا شکستن دندان جلوگیری شود.

مرکبات

مرکباتی مانند لیمو، پرتقال و گریپ‌فروت دارای اسیدی بالا هستند که به‌خصوص در معرض طولانی و مستقیم به مینای دندان آسیب می‌زنند. مصرف مرکبات در حد تعادل مفید است، ولی پس از خوردن باید دهان با آب شسته شود.

میوه‌های خشک

میوه‌های خشک پس از جویده شدن به دندان‌ها می‌چسبند و با اینکه قند آن‌ها طبیعی است، اما به علت بالا بودن مقدار قند و تغذیه باکتری‌ها از این قند، باعث پوسیدگی دندان می‌شوند. پس از خوردن میوه‌های خشک باید دهان شسته یا مسواک زده شود، یا به جای میوه‌های خشک از میوه‌های تازه استفاده شود.

یخ

جویدن یخ می‌تواند دندان‌ها را بشکند یا تضعیف کند، به‌خصوص آنکه مینای دندان با افزایش سن نازک‌تر می‌شود. مینای دندان همچنین ممکن است دچار سایش یا بیرون‌افتادگی گردد و این امر دندان را نسبت به تغییرات اسیدیته دهان و باکتری‌ها آسیب‌پذیرتر کند.

حتی دندان‌های سالم نیز می‌توانند با جویدن یخ آسیب ببینند.

برای محافظت از دندان‌ها چه باید کرد؟

  • مدت زمان خوردن و نوشیدن خود را به ۲۰ دقیقه محدود کنید.
  • پس از خوردن، آب بنوشید یا آدامس بدون قند بجوید تا ترشح بزاق تحریک شود و pH دهان به حالت خنثی بازگردد.
  • آب فلوراید دار مصرف کنید یا از خمیردندان فلوراید دار استفاده کنید تا به ترمیم مواد معدنی در دندان‌هایتان کمک کند.
  • حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و حداقل یک بار در روز نخ دندان بکشید تا پلاک‌های میکروبی و ذرات غذایی که محل رشد باکتری و تولید اسید هستند، از روی دندان‌ها برطرف شوند.
  • برای جلوگیری از رنگ‌گرفتن دندان‌ها، سبزی‌ها و میوه‌هایی مانند توت‌فرنگی، سیب و هندوانه بخورید که حاوی مقدار زیادی اسید مالیک هستند و با برطرف کردن لکه‌های رنگی و تحریک ترشح بزاق، به سفیدتر شدن دندان‌ها کمک می‌کنند. مصرف کاهو و سبزی‌های برگ‌دار دیگر به دلیل حاوی بودن کلسیم (خنثی‌کننده اسیدها) و اسید فولیک که به رشد سلول‌های بافت لثه کمک می‌کنند، توصیه می‌شود.
  • ویدیو | نگاهی به تیپ و استایل خاص و شیک احسان علیخانی با پالتوی منحصربه‌فرد / لباس پلوخوریاشو پوشیده بود

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.