۱۳ دروغ بزرگ ترامپ در اولین ماه بازگشت به قدرت

مشرق نیوز پنج شنبه 02 اسفند 1403 - 21:05
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در اولین ماه بازگشت به کاخ سفید، با سرعتی چشمگیر اقدامات مختلفی انجام داده و اظهارات عمومی او مانند دوره اول ریاست جمهوری‌اش مملو از اغراق و جعل آشکار است.

به گزارش مشرق، ترامپ در اولین ماه از بازگشت خود به قدرت، سریع و با جدیت دروغ های زیادی را مطرح کرده است. رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها، تبادل نظر با خبرنگاران و پیام های خود در شبکه‌های اجتماعی، اظهارات عمومی را نه تنها با اغراق، بلکه با جعل آشکار پر کرد. ترامپ مانند اولین دوره ریاست جمهوری خود ، ادعاهای نادرستی با فراوانی و تنوعی مطرح کرد که با هیچ مقام منتخب دیگری در واشنگتن قابل مقایسه نبود.

۱۳ دروغ ترامپ از زمان تحلیف او در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ به روایت سی ان ان به شرح زیر است:

۱- داستان جعلی ۵۰ میلیون دلاری تهیه لوازم بهداشتی مردان برای حماس:

زمانی که کارولین لیویت، سخنگوی مطبوعاتی خود در اولین نشست رسمی خود در کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ طرح ۵۰ میلیون دلاری «برای تأمین مالی لوازم بهداشتی مردان در غزه» را خنثی کرده است، بلافاصله گمانه زنی ها در خصوص این ادعای بسیار مشکوک آغاز شد.

دولت ترامپ هیچ مدرکی برای اثبات آن نداشت. اما ترامپ نه تنها روز بعد رقم ۵۰ میلیون دلار را تکرار کرد، بلکه ادعای تحریک آمیز را نیز اضافه کرد که این لوازم بهداشتی ویژه مردان "برای حماس" است. سپس، چند روز پس از اینکه مشخص شد رقم ۵۰ میلیون دلاری تخیل محض است، او این رقم را به «۱۰۰ میلیون دلار» افزایش داد.

۲- سرزنش اوکراین برای شروع جنگ:

جنگ روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲ پس از حمله مسکو به کی یف آغاز شد. اما روز سه شنبه، زمانی که ترامپ شکایت اوکراینی ها را در مورد محرومیت آنها از مذاکرات آمریکا و روسیه درباره پایان دادن به جنگ رد کرد، او به دروغ اوکراین را به شروع جنگ متهم کرد و گفت: "شما هرگز نباید آن را آغاز می کردید. می توانستید معامله کنید.» تبلیغات به سبک کرملین که این بار از سوی رئیس جمهور آمریکا تکرار شد.

۳- (غیر) منحصربفرد بودن شهروندی بر اساس تولد:

ترامپ در تلاش های خود جهت پایان دادن به حق شهروندی بر اساس تولد, اظهاراتی بیان کرد که ممکن بود منطقی منطقی به نظر برسد. او گفت آمریکا تنها کشوری است که حق تابعیت بر اساس تولد دارد.

اما این اظهارات درست نیست. ترامپ ادعای مشابه را به عنوان رئیس جمهور در سال ۲۰۱۸ و در مناسبت های مختلف دیگر مطرح کرده است. ده ها کشور از جمله کانادا و مکزیک نیز به افرادی که در خاک آنها متولد می شوند، شهروندی خودکار اعطا می کنند.

۴- تحریف بیشتر واقعیت ۶ ژانویه:

برای سال‌ها، ترامپ نسخه‌ای از شورش کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ ارائه کرده است که شباهت چندانی با آنچه واقعاً رخ داد، ندارد.

زمانی که در اوایل فوریه از او پرسیده شد که چرا افرادی را که به نیروهای پلیس حمله کردند مورد عفو قرار می‌دهد، ترامپ گفت افرادی که او عفو کرده است، در واقع از سوی «دولت ما مورد حمله قرار گرفته‌اند» و «آنها حمله نکرده‌اند.»

این ادعای «آنها حمله نکردند» انکار وقیحانه حقیقت آشکار بود که در تماس تصاویر ضبط شده و جلسات دادگاه آشکار شده بود. وزارت دادگستری آمریکا گفته است که بیش از ۱۴۰ افسر در ۶ ژانویه مورد حمله قرار گرفتند و بیش از ۱۷۰ نفر به این حملات اعتراف کردند.

۵- موجی از فریب در مورد سیاست آب کالیفرنیا:

در میان فاجعه، عدم صداقت بیشتر. نخست، ترامپ آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس را به تصمیم کالیفرنیا برای استفاده از بخشی از آب برای حفاظت از گونه‌های ماهی در بخش شمالی این ایالت مرتبط دانست؛ اگرچه این دو ادعا هیچ ربطی به یکدیگر ندارند، همانطور که کارشناسان توضیح دادند.

پس از دستور آزادسازی ناگهانی میلیاردها گالن آب از مخازن دره مرکزی بدون هیچ دلیل موجهی، ترامپ اعلام کرد که مقداری از این آب به سمت لس آنجلس می رود.

۶- دروغ انتخاباتی که ترامپ حاضر نشد فراموش شود:

پیروزی ترامپ در انتخابات آزاد و منصفانه ۲۰۲۴ او را متقاعد نکرد که از دروغگویی بی پایان خود درباره شکستش در انتخابات آزاد و عادلانه ۲۰۲۰ دست بردارد. بیش از چهار سال پس از شکست ترامپ در برابر جو بایدن، او ادعای «تقلب‌ در انتخابات» را در حداقل سه رویداد و همچنین در روز تحلیف خود در سال ۲۰۲۵ تکرار کرد.

۷- ادعا در مورد بوکسورهای المپیک:

ترامپ که زمانی مروج برجسته دروغ‌ها در مورد زادگاه باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا بود، دروغ پراکنی را در خصوص افراد خاص نیز انجام می دهد. این بار، برای ترویج تلاش خود برای محروم کردن ورزشکاران تراجنسیتی از المپیک، داستان آشنای خود را در مورد اینکه دو برنده مدال طلای بوکس زنان در بازی‌های پاریس در سال گذشته، مردانی بودند که «تغییر» کردند، تعریف کرد.

این ادعا اشتباه است. همانطور که کمیته بین المللی المپیک بارها در طول بازی های المپیک اشاره کرد، زمانی که ترامپ و دیگران چنین ادعاهایی را مطرح کردند، هیچ یک از قهرمانان تغییر جنسیت نداده بودند. هر دو به عنوان زن متولد شده اند و همیشه در مسابقات زنان شرکت کرده اند. حتی یک مقام فدراسیون بوکس که به طور بحث انگیزی زنان را از رقابت های سال ۲۰۲۳ محروم کرد و به طور مبهم ادعا کرد که در یک آزمایش نشان داده است که آنها دارای مزیت های رقابتی ناعادلانه هستند، ادعا نکرد که آنها تغییر جنسیت داده اند.

۸- همسایه شمالی خیالی رئیس جمهور:

ترامپ قبل از آغاز به کار, به طور معمول اظهار داشت که مردم کانادا ایده او مبنی بر تبدیل شدن کانادا به پنجاه و یکمین ایالت آمریکا را «دوست دارند». این خلاف حقیقت بود. این ایده در بین عموم مردم کانادا محبوبیت ندارد. سپس، پس از تحلیف خود، ترامپ به ادعا درباره کانادا ادامه داد. در مرحله ای, پیامی در رسانه‌های اجتماعی منتشر کرد و سپس با صدای بلند گفت که کانادا بانک‌های آمریکایی را از تجارت در آنجا منع می‌کند. او افزود: این باور می کنید؟ بدون شک برخی از آمریکایی ها آن را باور دارند، اما این دروغ است.

۹- انتقاد از بایدن برای برنامه ای که در زمان ترامپ راه اندازی شد:

پس از برخورد مرگبار ژانویه بین یک بالگرد نظامی و یک هواپیمای مسافربری، ترامپ ابتکارات تنوع طلبی دولت بایدن را در اداره هوانوردی فدرال مقصر این سانحه دانست بدون اینکه هیچ مدرکی ارائه کند.

او همچنین داستانی تخیلی درباره فشار دیوانه وار بایدن برای استخدام افراد دارای معلولیت قابل توجه به عنوان کنترل کننده ترافیک هوایی ارائه کرد و توضیح داد که این برنامه آزمایشی اداره هوانوردی فدرال در واقع یک ابتکار چند ساله بود که در زمان دولت خودش در سال ۲۰۱۹ راه اندازی شد.

۱۰- فریب بی امان پرداخت تعرفه:

زمانی که ترامپ در مورد تعرفه هایی که در اولین دوره ریاست جمهوری خود بر واردات کالاهای چینی وضع کرده بود صحبت کرد، از میزان درآمد "از چین" به دلیل این تعرفه ها برای خزانه داری آمریکا صحبت کرد. زمانی که او در مورد تعرفه‌های اضافی که قصد دارد بر کشورهای مختلف دیگر در دوران ریاست‌جمهوری فعلی خود وضع کند، صحبت کرد، از نیاز به "جریمه کردن آنها" صحبت کرد.

او در هیچ نقطه‌ای اذعان نکرد که واردکنندگان آمریکایی، نه کشورهای خارجی، کسانی هستند که هزینه‌های واقعی تعرفه‌ها را پرداخت می‌کنند. بررسی های مختلف از جمله یک مطالعه از سوی کمیسیون تجارت دو حزبی دولت فدرال، نشان داد که آمریکایی‌ها تقریباً تمام هزینه‌های تعرفه‌های دوره اول او بر محصولات چینی را متحمل شدند.

۱۱- اغراق در مورد افزایش نرخ بیماری اوتیسم:

ترامپ همچنان به نظریه توطئه کاملاً رد شده مبنی بر اینکه واکسن های دوران کودکی باعث اوتیسم می شود، علاقه دارد. هرچند که صریحاا آن را تایید نمی کند و در یک پیام در رسانه های اجتماعی در اوایل فوریه، میزان افزایش شیوع شناخته شده اوتیسم در دو دهه گذشته را برجسته کرد. ۲۰ سال پیش، اوتیسم در کودکان ۱ مورد در ۱۰ هزار مورد بود.

ترامپ نوشت: اکنون ۱ در ۳۴ مورد است. کارشناسان می گویند افزایش تشخیص اوتیسم (۱ نفر از ۳۶ کودک تا سن ۸ سالگی در سال ۲۰۲۰) احتمالاً به آگاهی بیشتر از علائم و بهبود شیوه های غربالگری مربوط می شود، آمار عمومی از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا نشان می دهد که شیوع شناخته شده اوتیسم در سال ۲۰۰۴، ۱ در ۱۲۰۱ کودک بوده است. این یک تفاوت بسیار بزرگ است.

۱۲- عملیات چین در کانال پاناما:
بیشتر دروغ‌های ترامپ تبلیغاتی است. با این حال، برخی از آن از قبل برنامه ریزی شده است. اما بخشی از آن در سخنرانی های آماده شده او نوشته شده است. او در سخنرانی در مراسم تحلیف خود در ژانویه گفت: «بیش از همه، چین کانال پاناما را اداره می کند و ما آن را به چین ندادیم، به پاناما دادیم و آن را پس می‌گیریم.»

اگر چین واقعاً کانال پاناما را اداره می کرد، این اظهارات خوبی بود.اما اینگونه نیست؛ پاناما چنین سیاستی دارد، اگرچه ترامپ می‌توانست پرسش‌های مشروعی را درباره نفوذ چین در این منطقه مطرح کند.

۱۳- ادعای ترامپ در مورد پیروزی با رای جوانان:

ترامپ در حالی که پیروزی خود در انتخابات ۲۰۲۴ را تبلیغ می کرد، اظهارات دقیقی گفت، مانند این واقعیت که او در هر هفت ایالت حساس انتخاباتی پیروز شد. اما مطابق با رویه دیرینه‌اش مبنی بر اغراق حتی دستاوردهای مشروع.

او همچنین مدام ادعای خاصی را مطرح می‌کرد؛ مبنی بر اینکه که او رای جوانان را ۳۶ درصد برد. در واقع، نظرسنجی‌ها در پایان انتخابات نشان می‌دهد که او رای جوانان را به کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور وقت، باخت. حتی اگر این نظرسنجی ها بی تاثیر بودند، هیچ مبنایی برای این ادعا وجود ندارد که او ۳۶ درصد از رای جوانان بدست آورد.

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.