سقوط ارزش دلاری بازار سهام به ۱۰۸ میلیارد دلار/ بیش از ۱۲ همت از بورس خارج شد

تابناک جمعه 03 اسفند 1403 - 06:06
بورس در بهمن ماه شاهد روندی نزولی بود و با افت شاخص‌ها و کاهش ارزش دلاری روبه‌رو شد. عوامل موثر بر چنین رخدادی بی شک باید مورد واکاوی قرار گیرد.

سقوط ارزش دلاری بازار سهام به کمتر از ۱۰۸ میلیارد دلار/ بیش از ۱۲ همت از بورس خارج شد

بازار سرمایه در بهمن ماه ۱۴۰۳، با نوسانات روبه‌رو شد و شاهد روندی نزولی شاخص کل بورس بود. در این ماه، شاخص‌های بازار افت کردند و ارزش دلاری بورس نیز کاهش داشت.

سید فرهنگ حسینی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس اقتصادی تابناک در خصوص وضعیت بازار در این ماه گفت: بازار سرمایه در بهمن ماه روند کاهشی را به خود دید. شاخص کل در این ماه با افت بیش از ۸۰ هزار واحدی (۳.۵ درصد) مواجه شد و شاخص هم وزن هم حدود ۶ درصد افت را نشان می‌دهد. وی همچنین اضافه کرد که در این ماه ارزش دلاری بازار از ۱۲۳ میلیارد دلار به کمتر از ۱۰۸ میلیارد دلار سقوط کرد.

این کارشناس بازار سرمایه به عملکرد نماد‌ها نیز اشاره کرد و گفت: در این ماه بیشترین و کمترین بازدهی به نماد‌های شجم با ۶۳ درصد بازدهی و زماهان با ۳۱ درصد کاهش اختصاص داشت و ۸۴ درصد نماد‌ها بازدهی منفی را به خود دیدند.

کاهش ارزش معاملات و خروج پول از بازار

وی همچنین به کاهش ارزش معاملات خرد اشاره کرد و افزود: ارزش معاملات خرد در این ماه با کاهش مواجه شد و به حدود ۷ هزار میلیارد تومان در متوسط روزانه رسید. همچنین، خروج پول اشخاص حقیقی شدت گرفت و بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان از بازار خارج شد.

نقش تحولات اقتصادی و سیاسی

حسینی در ادامه به برخی اخبار تأثیرگذار بر بازار در این ماه اشاره کرد و گفت: در این ماه خبر‌های مهمی پیش روی بازار بود. در حالی که سررسید اوراق و سپرده‌های ۳۰ درصدی بود، اما کاهش خاصی در نرخ‌ها رخ نداد. از سوی دیگر، کمرنگ شدن احتمال مذاکرات هسته‌ای موجب شد تا اقبال به صندوق‌های طلا و سکه افزایش یابد. همچنین، سرانجام کروز موفق به اخذ اکثریت سهام ایران خودرو شد و مدیریت بزرگترین خودروساز کشور به بخش خصوصی منتقل شد. اما همچنان اخبار پیرامون رای شورای رقابت مبنی بر ممنوعیت مدیریت کروز بر ایران خودرو خبرساز است.

طرح استیضاح وزیر اقتصاد روی میز بهارستانی ها

این کارشناس همچنین به طرح استیضاح وزیر اقتصاد اشاره کرد و افزود: طرح استیضاح وزیر اقتصاد توسط مجلس نیز تکانه‌های شدیدی در بازار ایجاد کرد. وی در ادامه گفت: در این شرایط، با توجه به اقبال مردم به دلار و طلا، بانک مرکزی اقدام به پیش‌فروش سکه‌ها کرد. همچنین، بانک مرکزی از قصد خود برای فروش گواهی‌های سپرده خاص خبر داد که می‌تواند به تشدید رکود در بازار‌ها دامن بزند.

حسینی به انتشار اخبار مربوط به برنامه دولت برای فروش اوراق مالی اسلامی اشاره کرد و گفت: اخبار مبنی بر انتشار بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی توسط دولت، شوک منفی بزرگی برای بازار بود.

نگرانی‌ها در خصوص قطعی گاز و تأثیر آن بر پتروشیمی‌ها

وی همچنین افزود: گاز پتروشیمی‌ها که بر اساس دلار توافقی قیمت‌گذاری شدند، با واکنش منفی بازار مواجه شدند. همچنین، قطعی گاز و کاهش تولید، ریسکی بود که بر بازار تحمیل شده و نگرانی‌هایی برای سودآوری شرکت‌ها ایجاد کرد.

با این حال، حسینی به آینده بازار خوش‌بین است و در پایان اظهار داشت: با چرخش بازار به سمت سکه و طلا و ارز، می‌توان امیدوار بود که بازار در اسفند ماه رشد کند، به ویژه با بازگشت تولید به وضعیت عادی. همچنین، اقدامات اخیر در خصوص تثبیت وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی می‌تواند اثرات مثبتی در رفع نگرانی‌ها و بهبود وضعیت بازار داشته باشد.

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.