محمود راوری متخصص کودکان، عضو هیئت مدیره انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران، مربی ارشد کشوری و مشاور شیردهی در گفتگو با خبرنگار مهر، با تأکید بر اهمیت تغذیه با شیر مادر افزود: شیر مادر حاوی مواد ایمنیبخش منحصر به فردی است که در شیر خشک وجود ندارد. این ترکیبات شامل آنتیبادیها، فاکتورهای رشد، آنزیمها و پروبیوتیکها بوده و از نوزاد در برابر بیماریهایی مانند عفونتهای تنفسی، اسهال و عفونت گوش محافظت میکنند.
وی افزود: مطالعات نشان داده است که نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، در آینده کمتر به دیابت، فشار خون و کلسترول بالا مبتلا میشوند، همچنین تغذیه با شیر مادر موجب رشد بهتر مغز، افزایش ضریب هوشی و تقویت سیستم عصبی نوزاد خواهد شد.
تأثیر شیردهی در کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)
راوری با اشاره به تأثیر شیر مادر در کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) تصریح کرد: تحقیقات نشان میدهد که نوزادانی که بهصورت انحصاری تا ۶ ماه از شیر مادر تغذیه میکنند، تا ۷۰ درصد کمتر در معرض این خطر قرار دارند. همچنین تغذیه نوزاد در ساعت اول تولد و تماس پوست با پوست مادر، خطر مرگومیر نوزاد را تا ۲۰ درصد کاهش میدهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به توصیههای سازمان جهانی بهداشت، شیر مادر بهترین و مطمئنترین تغذیه برای نوزادان است. خانوادهها باید با حمایت از مادران شیرده، شرایط لازم برای تغذیه انحصاری با شیر مادر را در ۶ ماه نخست زندگی نوزاد فراهم کنند.