به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کرانه باختری از زمان اشغال آن در سال ۱۹۶۷ به شکل ویژه مورد توجه رژیم صهیونیستی قرار داشته و این رژیم نقشههای متعددی برای سیطره بر کل کرانه باختری طی دهههای گذشته طراحی کرده است. در حال حاضر هم کابینه راست افراطی رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو، نقشه الحاق کامل کرانه باختری به مناطق تحت اشغال این رژیم و به حداکثر رساندن دستاوردهای شهرک سازی در اراضی فلسطین را در سر میپروراند؛ منطقهای که ۳ میلیون جمعیت فلسطینی دارد و همواره خاستگاه مقاومت ضد اشغالگری بوده است.
وضعیت استعماری کرانه باختری
از لحاظ تاریخی، سیاست استعماری رژیم صهیونیستی همواره با تحمیل و تثبیت واقعیتهای اشغالگرانه همراه بوده و این واقعیتها را مبنای گام بعدی خود قرار میدهد؛ خواه ادامه توسعه و گسترش پروژه استعماری باشد، یا مذاکره با طرفهای فلسطینی درباره هر پروندهای. به عبارت دیگر، صهیونیستها در دهههای گذشته قبل از هرگونه مذاکره با طرفهای فلسطینی ابتدا واقعیتهای مورد نظر خود را به آنها تحمیل کرده و سپس فلسطینیها را در شرایطی قرار میدادند که مجبور به پذیرش خواستههای تل آویو باشند؛ همانند اتفاقی که در مورد توافقنامههای اسلو رخ داد. از سال ۱۹۶۷ و گسترش اشغالگری صهیونیستها در اراضی فلسطین، رژیم صهیونیستی هیچ توجهی به حقوق ذاتی ساکنان بومی این سرزمین و قوانین بینالمللی نداشته و پروژه شهرک سازیها را در مناطق مختلف به ویژه کرانه باختری گسترش داده است.
پروژه صهیونیستها برای تغییر وضعیت جمعیتی و جغرافیای کرانه باختری
این اقدامات صهیونیستها موجب شده تا مراکز عمده جمعیت فلسطینیها و روستاهای کرانه باختری از یکدیگر جدا شوند و محدودیتهای امنیتی زیادی هم علیه آنها به وجود بیاید؛ تا جایی که در برخی از روستاها فقط ساکنان آنها میتوانند تردد داشته باشند و ساکنان سایر روستاها نمیتوانند به این روستاها بروند. بنابراین جغرافیای کرانه باختری به قطعات پراکنده تبدیل شده که تحت محاصره کامل ارتش رژیم صهیونیستی قرار دارد و نظامیان صهیونیست که کرانه باختری را محاصره کردهاند، همواره در حالت آماده باش هستند.
از سوی دیگر، صهیونیستها فلسطینیان را از دسترسی به منابع طبیعی و زمینهای کشاورزی و ساخت و ساز در زمینهای طبقهبندی شده در منطقه «ج» باز میدارند و هر بنای فلسطینی که در آنجا ایجاد شود توسط اشغالگران تخریب خواهد شد؛ بدون اینکه غرامتی به فلسطینیها داده شود. همچنین در حالی که طبق توافق اسلو اختیارات اداری منطقه «ب» کرانه باختری به تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار شده بود؛ اما رژیم صهیونیستی بر این منطقه هم سیطره دارد و عملاً آزادی عمل را از تشکیلات خودگردان گرفته و هر ساختمان فلسطینی را که بخواهد در این منطقه تخریب میکند.
اقتصاد کرانه باختری در چنگال اشغالگران
اقدامات امنیتی و سیطره صهیونیستها بر منطقه «ج» کرانه باختری منجر به از دست رفتن هرگونه توانایی برای ساختن یک جامعه خودکفای فلسطینی واحد میشود. سلطه اقتصادی رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری هم یکی دیگر از چالشهای بزرگ فلسطینیهاست که ظرفیت تولید فلسطینیها و بهرهمندی آنها از منابع طبیعی و محصولات کشاورزی که عمدتاً زیتون است را از بین میبرد.
همچنین معاملات تجاری خارجی تشکیلات خودگردان در کرانه باختری هم وابسته به رژیم صهیونیستی بوده و این تشکیلات باید در هر معاملهای به صهیونیستها کمیسیون بدهد. در برخی موارد هم رژیم اشغالگر کالاهای وارداتی یا صادراتی تشکیلات خودگردان را مصادره میکند. وجوه ترخیص کالا از گمرک هم دائماً در مصادره صهیونیستهاست و این عوامل، اقتصاد فلسطین را در کرانه باختری کاملاً نابود کرده و حتی تشکیلات خودگردان برای پرداخت حقوق کارکنان خود هم وابسته به رژیم صهیونیستی است. رژیم صهیونیستی معتقد است که با اعمال این محدودیتها بر کرانه باختری، علاوه بر بهرهمندی از منابع طبیعی و ظرفیتهای موجود در این منطقه میتواند ساکنان بومی آن را وادار به مهاجرت کرده و پروژههای شهرک سازی خود را آسانتر اجرا کند.
رژیم صهیونیستی با ساکنان فلسطینی کرانه باختری به عنوان شهروندان درجه چندم رفتار میکند و هیچگونه حقوق سیاسی و اجتماعی برای آنها قائل نیست. این رژیم مهاجرت داوطلبانه فلسطینیها از کرانه باختری را تسهیل میکند و آنها را مجبور میسازد که برای بهرهبندی از حقوق اولیه «شهروندی» اسرائیل را بگیرند و وارد ارتش این رژیم شوند و هر کسی که نپذیرد، به شکل قابل توجهی مورد سرکوب قرار خواهد گرفت.
از طرف دیگر شهرک نشینان صهیونیست که در واقع شبه نظامیان وابسته به ارتش این رژیم هستند، به شکل مستمر و شبانه روزی به آزار و اذیت فلسطینیها در کرانه باختری میپردازند و نیروهای ارتش و پلیس اسرائیل هم دائماً به مناطق فلسطینی نشین کرانه باختری یورش میبرند. سیاست آوارگی تدریجی فلسطینیان از کرانه باختری، با اعطای وزارت دارایی رژیم صهیونیستی به بزالل اسموتریچ که از افراطیترین صهیونیستها و حامیان سرسخت پروژه آوارگی فلسطینیها و الحاق کرانه باختری است، تقویت شد.
لشکرکشی ارتش صهیونیستی به شمال کرانه باختری و آوارگی تدریجی فلسطینیان
اتفاقی که امروز در شمال کرانه باختری شاهد آن هستیم، نمونه بارزی از تلاش اشغالگران صهیونیست برای اجرای پروژه قدیمی آواره کردن فلسطینیان از کرانه باختری است. صهیونیستها ادعا میکنند که لشکرکشی گسترده به شمال کرانه باختری از حدود یک ماه گذشته تاکنون را با هدف از بین بردن هستههای مقاومت در اردوگاههای این منطقه آغاز کردهاند، اما واقعیتی که میبینیم حاکی از آن است که اشغالگران قصد دارند سناریوهای آوارگی فلسطینیان در غزه را در کرانه باختری هم تکرار کنند. طی کمتر از یک ماه گذشته، ارتش رژیم صهیونیستی زیرساختها و درصد بالایی از خانههای اردوگاههای جنین، طولکرم و نورشمس را در شمال کرانه باختری ویران و خانهها را تبدیل به پادگانهای نظامی کرده است.
صهیونیستها محاصره سنگینی را هم علیه اردوگاههای شمال کرانه باختری تحمیل کردند و اجازه ورود آب، غذا و دارو را به این اردوگاهها نمیدهند؛ همانند جنایتهایی که در غزه مرتکب میشدند. تاکنون ۲۰ هزار نفر از اردوگاههای نورشمس و طولکرم یعنی ۹۰ درصد ساکنان این اردوگاهها و ۲۰ هزار نفر هم از اردوگاه جنین یعنی تقریباً همه ساکنان این اردوگاه در نتیجه تجاوزات وحشیانه و محاصره سنگینی که رژیم صهیونیستی علیه آنها تحمیل کرده است، آواره شدهاند.
نکته تأسف بارتر این است که تشکیلات خودگردان فلسطین در اجرای این توطئه بزرگ رژیم صهیونیستی برای آواره کردن فلسطینیها از کرانه باختری، با این رژیم همکاری میکند و اردوگاههای شمال این منطقه طی دوره اخیر شاهد حملات گسترده و سیستماتیک عناصر تشکیلات خودگردان بوده اند. جنبش حماس تاکید دارد که برای مقابله با این توطئه بزرگ دشمن صهیونیستی در کرانه باختری، فلسطینیها نیاز به یک اجماع ملی بزرگ دارند.