به گزارش خبرنگار مهر، محمدتقی کرامتی در خطبه نماز جمعه این هفته گلپایگان با اشاره به سالروز صدور بیانیه تاریخی و روشنگرانه حضرت امام خمینی (ره) درباره روحانیت، اظهار کرد: این بیانیه را که بعدها به منشور روحانیت شهرت یافت، باید یکی از اسناد مهم تاریخی دانست که خطوط تعیینکنندهای برای نظام و جامعه روحانیت ترسیم کرده است.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) در این منشور یکی از مهمترین مسائل مربوط به روحانیت را مطرح کردند، افزود: امام (ره) خطکشی دقیقی بین دو جریان در روحانیت قرار دادند، بیآنکه نسبت به تشکیلات خود تعصبی داشته باشند.
خطیب جمعه گلپایگان ادامه داد: ایشان که خود از حوزه علمیه برخاسته و در این مکتب رشد کرده بودند، با صراحت روحانیت را به دو دسته کلی تقسیم کردند که اولی روحانیتی است که حافظ عزت اسلام و با مردم آمیخته بوده و در تمامی مسائل، از غم و شادی آنان گرفته تا سیاست و مبارزه با طاغوت و استکبار، حضور فعال دارد.
حجتالاسلام کرامتی اضافه کرد: این روحانیت، مدافع اسلام ناب محمدی و حامی مظلومان است و سابقهای پرافتخار از مبارزه با کفر، استکبار و ثروتمندان دارد.
وی افزود: دوم روحانیت متحجر و غربزده است که امام (ره) آن را روحانیت تجدد و تحجر نامیدند. این جریان، اقتضائات زمان را فراموش کرده و خود را در ۱۴۰۰ سال گذشته محبوس کرده است. آنها با هرگونه نوآوری مخالفت کرده و فاقد پویایی لازم برای هدایت جامعه هستند.
حجتالاسلام کرامتی با اشاره به جایگاه بینظیر روحانیت اصیل در جامعه، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) در ترویج روحانیت و فقاهت، هیچگاه به زور سرنیزه و حمایت سرمایهداران تکیه نکردند، بلکه آنچه موجب پذیرش روحانیت در جامعه شد، زندگی صادقانه در کنار مردم، تعهد، فقاهت، شجاعت، صبر، ظلمستیزی، علمآموزی، استقلال از قدرتها و احساس مسئولیت در برابر تودهها بوده است.
خطیب جمعه گلپایگان با اشاره به شهادت شهید سید حسن نصرالله و شهید صفیحالدین و مراسم تشییع آنان در پنجم اسفند، گفت: شهید سید حسن نصرالله، نمونه بارز روحانیت اصیل است که امام (ره) توصیف کرده بودند.
وی تصریح کرد: این شهید عزیز، با مجاهدت عظیم و ایثارگری، عزت را به اسلام و مسلمین، بهویژه شیعیان بازگرداند و در تمام زندگی خود، مسیر مبارزه با رژیم صهیونیستی را در پیش گرفت. او لحظهای دچار سستی نشد و هیچ تهدید یا تطمیعی نتوانست او را از مسیر حق منحرف کند.
کرامتی با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع)، یادآور شد: انسان مؤمن در دین خود عزیز است، همانگونه که زمین سخت نفوذناپذیر است.
وی ادامه داد، که مؤمن واقعی تحت تأثیر تهدید، تطمیع یا شرایط دشوار قرار نمیگیرد، بلکه با صلابت و استواری بر عقاید خود پایبند میماند.
ولایتپذیری؛ شاخصه اصلی روحانیت اصیل
خطیب جمعه با تأکید بر جایگاه رهبری در نظام اسلامی، گفت: شهید سید حسن نصرالله با بصیرت، صبر و تبعیت محض از مقام معظم رهبری، الگویی بینظیر از ولایتپذیری ارائه داد.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب، حق مطاع است و نهی ایشان لازمالاتباع. هر آنچه ایشان فرمان دهند، انجام میدهیم و از هرچه نهی کنند، پرهیز میکنیم.
وی در خصوص شخصیت والای شهید سید حسن نصرالله گفت: این شهید والامقام، نهتنها در میان شیفتگان خود، بلکه حتی در میان دشمنانش نیز شخصیتی مورد احترام بود. تعهد، شجاعت و ایستادگی او، نامش را در تاریخ اسلام جاودانه کرد.