نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: جلوگیری از پرواز به لبنان، نشان‌دهنده ضعف دیپلماسی کشور است/ مقامات نظامی ما چه تمهیداتی برای جلوگیری از تهدیدات علیه ناو پهپادبر اندیشیده‌اند؟

الف جمعه 03 اسفند 1403 - 16:34
بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه‌شده مشارکت می‌کنند. بسیاری از این نظرات، گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن‌ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبان «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

مخاطبان «الف»، نظرات خود را ذیل یادداشت «فتنه جدید ضدایرانی در لبنان» بیان کردند که تعدادی از آن‌ها را می‌خوانید:

* چطور از یک کشور مستقل باید انتظار داشت که همواره به خواست ما عمل کرده و در غیر این صورت نام آن را فتنه بگذاریم؟!

* این اتفاق از ضعف دستگاه سیاست خارجی کشور است .

* خباثت‌های‌ امپریالیسم‌ وصهیونیسم‌ و مزدورانشون‌ برای‌ ایران‌ هزینه‌سازه‌ اما تاریخ‌ مصرف‌داره‌. برای‌ خنثی‌کردن‌ دسیسه‌ها باید سطح‌ آگاهی‌ و هوشیاری‌ مردم‌ منطقه‌ و ایران ارتقا پیدا کنه. رسانه‌های‌ مستقل‌ و شجاع‌ میتونن‌ و باید در جهت‌ هوشیاری‌ افکار عمومی‌ نقش‌ ایفا کنن.

* خب به نظرتون چه کسی باید در مجامع جهانی و بین المللی درباره این مساله صحبت کنه و نذاره جای بدهکار و طلبکار عوض بشه؟

* شیاطین به سرکردگی آمریکا از دشمنی با مسلمانان کوتاهی نخواهند کرد . باید هر روز قویتر بشیم.

* حساب شده بود بدون حتی یک تیر فشنگ پای ما رو از لبنان هم بریدند باید یک جوری با اسراییل تلافی کنیم که وقتی میخواد واژه ایران رو به زبان بیاره سه دور به دور خودش بچرخه و خبر دار و به احترام نام ایران جفت پا بایستد.

* از دشمنی کردن دشمن تعجب می کنید ؟ توقع دارید که کاری غیر از این انجام بدهند ؟ آنچه باید تعجب بر انگیز باشد ضعف ما در مقابل این اقدامات است .

* متاسفانه باید قبول کنیم که سیاست خارجی ما بر اساس تامین منافع ملی تنظیم نشده و تا فرصت باقیست باید جلوی خسارت بیشتر به کشور را با تدبیر و درایت توام با حفظ عزت گرفت .

* لطفا بر اساس واقعیت های موجود در روابط بین الملل تحلیل و اقدام کنید و منافع ملی را در اولویت قرار دهید.

* تنها دوستان واقعی ایران میان اعراب در منطقه شیعیان لبنان و تاحدودی شیعیان عراق هستند .

******

گزارش «رونمایی ایران از کابوس جدید اسرائیل» با نظرات و واکنش همراهان «الف» مواجه شد:

* وقتی مقامات نظامی ما ناوهای هواپیمابر آمریکا را هدفی ساده برای شکار موشک‌های ایران می دانند، آیا ناو پهبادبر سپاه هم می تواند هدفی ساده باشد؟ مقامات نظامی ما چه تمهیداتی برای جلوگیری از این تهدید اندیشیده اند؟

* از نظر تاریخی، یکی از ترسناک ترین دشمنان ناوهای هواپیمابر، زیردریایی بوده است. پنهان کاری و قدرت شلیک ترکیبی یک زیردریایی می تواند به آنها اجازه دهد تا کشتی هایی با جثه چندین برابر خود و اغلب در ایمنی نسبی برای خود زیردریایی، را نابود کنند.

* مهم سیستم دفاع از خود این شناور است که تا چه اندازه کارا است.

* بازدارندگی ایران صرفا در داشتن قدرت هسته ای است و بس .

* آنچه بازدارنده است سلاح اتمی است آنهم نه برای تهاجم بلکه برای ممانعت از تهاجم آنهم تهاجم در قبال فردی که جنایتکار تحت تعقیب دادگاه کیفری بین المللی بخاطر نسل کشی در کشور اشغال شده فلسطین است.

* این دستاورد بسیار خوب است ولی چند نکته را باید در نظر داشت : 1- ناو بالگرد بر در حملات هوایی بسیار شکننده و ضعیف هستند و باید تدابیری برای حفاظت در برابر حمله هوایی در نظر گرفته شود. نصب چند موشک به کار نیمی آید و باید هر ناو دارای چند ناو محافظ با قدرت ضد هوایی کافی باشند. 2- ناو تجاری از استحکام بدنه کمی برخوردار هستند. ناوهای تجاری باید از نظر استحکام بدنه تقویت شوند. 3- سرعت حرکت ناوهای تجاری نسبت به نظامی کمتر است لذا باید برای افزایش سرعت تحرک تدابیری اندیشیده شود. 4-نباید تا تکمیل شدن ناوهای محافظ و زیر دریایی محافظ این ناوها به ماموریت ارسال شوند. باید رادار های قوی بر روی این ناوها نصب شوند.

* همان کسانی که به موشک های کشورشان با دیده تردید نگاه میکردند و آنها را بی تاثیر قلمداد می کردند همان ها این ناو ها را بی تاثیر میخوانند خلاصه باید یکجوری خود تحقیری کنند ولی جوابی برای این سوال ندارند که اگر چنین ناوهایی در جنگ بی تاثیر هستند چرا اکثر کشورهای جهان تمایل به ساخت آن دارند ؟ و از کجا می دانند ایران توانایی دفاع از این ناو را ندارد ؟

* تبریک به خاطر زحمات برادرانمان در صنعت نظامی اما نکته قابل توجه وضعیت داخل کشور هست. به موازات این غرور آفرینهای نظامی عده ای هم باید در کشاورزی ، صنعت ، تجارت ، قوه قضاییه و نظام مالی کمر همت را بسته و خدمت رسانی نمایند .

* بعضی می گویند رضایت مردم مهم تر از  اقتدار نظامی است اما هم رضایت مردم مهم است هم اقتدار نظامی. اگر اقتدار نظامی نباشد مانند اکراین مردم با کشور حمله کننده مقابله می کنند اما سال ها ویرانی و کشته شدن را باید تحمل کنند تا پیروز شوند.

* جای تعجب است چرا کشورهایی نظیر ترکیه، اوکراین، ژاپن..... به فکر این ایده یعنی تبدیل کشتی کانتینربر به ناو پهبادبر نیفتاده اند؟

******

یادداشت «راهبرد "مرد دیوانه" و یک سوتفاهم بزرگ!» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

* ترامپ بهتره بفکر کوچاندن مردم اسرائیل باشد سرزمین های اشغالی و قدس شریف متعلق به مردم فلسطین است.

* درباره ترامپ بزرگنمایی کردند. با این سیاست های ترامپ نظیر بستن تعرفه به واردات کانادا ،مکزیک ،چین ،اروپا ،اظهارات استعمارگرانه تصرف جزایر اروپایی گرینلند و عصبانیت اروپا که در حال ارسال نیروی اروپایی برای دفاع از یکپارچگی اروپا هستند ،با سیاست مداخله در سیاست چین واحد ،با اعلام آنکه مطابق نظر کوشنر داماد یهودی ترامپ باید کل اهالی غزه از غزه بیرون رانده شده و اخراج شوند بزودی ترامپ در معضل افزایش بهای کالاها در امریکا و نارضایتی مردم و انزوا قرار خواهد گرفت .

* ترامپ فردی خودشیفته و عاشق دیده شدن است. این نوع افراد بسیار خطرناک هستند. قابلیت انجام هر کاری را دارند.

* ترامپ نه یک شخص که نماینده رژیم آمریکاست . این شومن مطالب پشت پرده ی رژیم آمریکا را علنی بیان می کند .‌ در یک رژیم مانند آمریکا یک سری آرزوهای حداکثری وجود دارد که این ترامپ اونها رو بیان می کنه بدون آنکه فکر کنه که آیا می تونه یا نه .

* این مطالب را روزنامه‌های جریان دموکرات در آمریکا بیان می کنند که سالها از ترامپ هراسی برای جلب رای استفاده کردند ولی مطالبشان فاقد اهمیت و صداقت است و عملکرد خودشان در جنگ کشاندن جهان فاجعه بار بود.

* دکترین «خردمندی بی خردی» راهبردی است که کیسینجر برای دونالد ترامپ طراحی کرده تا بوسیله آن در قالب یک مرد دیوانه ایفای نقش کند.می توان ساعت ها و روزها بحث کرد که در سال های آتی برای مواجهه با دکترین خردمندی بی خردی چه راهبردها و تاکتیک هایی باید اتخاذ کرد، اما پیش از هرچیز برای ورود به چنین مباحثه طولانی و لازم و بعد یافتن تحلیل و استراتژی برای رویارویی با کسی که در نقش مرد دیوانه بازی می کند باید در خصوص یک چیز توافق کر و آن‌ اینکه ترامپ واقعا دیوانه نیست.استراتژی بلوف و حمله در بین سرمایه گذاران صنعت قمار..

* ایشان متاسفانه توهم دارد و واقع گرا نیست .....شاید اقتضای سنشان است ....رئیس‌جمهور آمریکا بدون ارائهٔ توضیحات بیشتر مدعی شده که از روزی که بریکس را به وضع تعرفه ۱۰۰ درصدی تهدید کرده این نهاد مُرده است.

* فکر کردن اینجا هم سرزمین سرخپوستان هست که با نسل کشی تاسیس شود.

* ترامپ همینطوری جلو بره تمام اتحادیه اروپا ،چین ،روسیه ،کانادا ،مکزیک ،پاناما ،اتحادیه عرب را با مخااف خود میکند. انزوای ترامپ بزودی اتفاق می افتد.

* رئیس جمهور آمریکا همین الان هم مخالفان زیادی دارد. کمیسیون اروپا با صدور بیانیه‌ای شدید اللحن سیاست تجاری جدید «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه‌های «متقابل» را گامی در مسیر اشتباه توصیف کرد و هشدار داد که در برابر هرگونه مانع غیرموجه تجاری، واکنشی قاطع و فوری نشان خواهد داد.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.