بزرگ‌ترین دغدغه منوچهر والی‌زاده چه بود؟/ او عاشق بود

خبرآنلاین جمعه 03 اسفند 1403 - 17:27
منوچهر والی‌زاده معتقد بود ما سرکار می‌رویم پول پس‌انداز می‌کنیم و برای خودمان سرمایه‌گذاری می‌کنیم پس چرا به کودکان که سرمایه‌های اصلی این سرزمین و آینده سازان هستند نباید توجه کنیم؟من به شخصه همه تلاشم را برای کودکان کرده‌ام حتی شاید کم بوده اما دغدغه من کودکان هستند چون آن‌ها نجات دهندگان ما هستند.

مهسا بهادری: منوچهر والی‌زاده، از پیشکسوتان برجسته دوبله ایران، دار فانی را در اول  اسفند وداع گفت و امروز سوم اسفند به خاک سپرده شد.

او که سال‌ها با صدای گرم و خاطره‌انگیزش در فیلم‌ها، سریال‌ها و انیمیشن‌های ماندگار، در قلب علاقه‌مندان جا داشت، یکی از چهره‌های تأثیرگذار در عرصه صداپیشگی کشور بود.

والی‌زاده با دوبله شخصیت‌های ماندگاری همچون جیم وست در وسترن وحشی وحشی، لوک خوش‌شانس، جان وین و بسیاری از چهره‌های مطرح سینمای جهان، سهم بسزایی در خاطرات سینمایی چند نسل از ایرانیان داشت.

جامعه هنری ایران یکی از صدای‌های درخشان خود را از دست داد. یاد و خاطره او برای همیشه در دل علاقه‌مندان به هنر دوبله زنده خواهد ماند.

او به تام هنکس، تام کروز و جان تراولتا علاقه زیادی داشت و بیشتر نقش‌های این بازیگران را خودش دوبله کرده‌ بود. همچنین دولبه بیشتر نقش‌های که ویل اسمیت و ادی مورفی را برعهده داشته‌اند را او انجام داده است.

خودش می‌گفت که همواره تلاش کرده تا کارش را با «صداقت» انجام دهد. چون به زعم او تنها عشق و علاقه باعث شده بود تا به هنر دوبله جذب شود و خودش همیشه می‌گفت:«من عاشق دوبله هستم.»

والی‌زاده همواره گفته بود که از روزی که وارد این حرفه شده، طیف متفاوتی از نقش‌ها، از درجه سه تا درجه یک را تجربه کرده. به بیشتر این نقش‌ها علاقه شخصی داشته است‌.

بزرگ‌ترین دغدغه منوچهر والی‌زاده چه بود؟/ او عاشق بود

او نه تنها برای کارش ارزش زیادی قائل بود بلکه کودکان را سرمایه‌های آینده می‌دانست. منوچهر والی‌زاده در آخرین مصاحبه‌اش با خبرآنلاین درباره دغدغه‌اش درباره کودکان گفت.

منوچهر والی‌زاده بازیگر و دوبلور سینما و تلویزیون درباره جایگاه جشنواره کودک و نوجوان گفت: «ما سرکار می‌رویم پول پس‌انداز می‌کنیم و برای خودمان سرمایه‌گذاری می‌کنیم پس چرا به کودکان که سرمایه‌های اصلی این سرزمین و آینده سازان هستند نباید توجه کنیم؟ کاری ندارم این جشنواره تا چه اندازه توانسته موفق باشد و تا چه اندازه شکست خورده است، اصل ماجرا این است که سینمای کودک یک ژانر مهم و پر مخاطب در سینما است و باید همانقدر که به جشنواره‌های مختلف برای بزرگسالان اهمیت می‌دهیم به جشنواره کودکان هم بپردازیم. من به شخصه همه تلاشم را برای کودکان کرده‌ام حتی شاید کم بوده اما دغدغه من کودکان هستند چون آن‌ها نجات دهندگان ما هستند.»

او درباره نقش دیگر ارگان‌ها برای اهمیت به کودکان گفت: «البته نقطه نظر من فقط جشنواره نیست، باید فیلم‌های سینمایی زیادی در این عرصه ساخته شود، باید کتاب، سریال تلویزیونی تئاتر برنامه کودک و موارد بسیاری در این زمینه ساخته شود تا بتوانیم جایگاه کودکان را حفظ کنیم و به آن‌ها بال و پر بدهیم و قطعا کودکان هم از این ماجرا استقبال می‌کنند، بخشی از انیمشن‌هایی که این سال‌ها مورد توجه کودکان قرار گرفته‌ به خاطر دوبله بوده است؛ من به شخصه، همیشه از دوبله فیلم‌های کودک و انیمشن لذت برده‌ام و برایم مایه افتخار است که بتوانم برای کودکان کار کنم.»

این دوبلور با اشاره به دنیای پاک و بی‌آلایش کودکان تاکید کرد: «فیلمسازی که می‌خواهد در ژانر کودک آثاری تولید کند؛ باید ضمن توجه به مسائل جذاب و سرگرم کننده، تلاش کند با دانستن روان‌شناسی کودک، مسائل تربیتی و آموزشی را در فیلمش به نمایش بگذارد؛ به اضافه اینکه فیلمساز باید به روز باشد؛ چراکه به روز بودن فیلمساز باعث می‌شود همگام با نیازهای کودکان در هر دوره پیش برود.»

۲۴۵۲۴۵

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.