به گزارش بهداشت نیوز، علیرضا رئیسی روز جمعه در هفتمین کنگره سلامت مردان که در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد، افزود: این سکوی اینترنتی با هدف رفع مشکل مردان برای مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی طراحی شده است.
وی با اشاره به اینکه مردان صبح ها و در زمان فعالیت مراکز بهداشتی سر کار هستند و کمتر امکان مراجعه برای پیگیری امور درمانی را دارند، اظهار کرد: مراکز بهداشتی و درمانی نیز بعدازظهرها تعطیل هستند و امکان ارائه خدمت به مراجعه کنندگان وجود ندارد.
رئیسی افزود: برهمین اساس و با استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی، نخستین پلتفرم خودمراقبتی مردان(اپلیکیشن موبایل) رونمایی می شود و در آینده با گسترش زیرساختها، تکمیل و به روز خواهد شد.
وی با اشاره به اشتغال بخش قابل توجهی از زنان، ادامه داد: در نظر داریم تا برنامه خودمراقبتی ۱۰ بیماری شایع را نیز از طریق هوش مصنوعی و فناوری ها راه اندازی کنیم تا افراد با واردکردن اطلاعات در این برنامه، همواره پیگیر مسایل مرتبط با سلامتی خود باشند.
رئیسی همچنین ازبرنامه ریزی های مناسب در خصوص طراحی برنامه های علمی(نرم افزارها) پیشگیری و درمان سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات خبر داد و گفت: طرح اولیه این برنامه در قم در حال اجراست و سال آینده به تمام کشور تعمیم داده میشود.
معاون بهداشت افزود: در تلاش هستیم تا اطلاعات پایه آزمایشگاههای سراسر کشور را به سامانههای وزارت بهداشت متصل کنیم و از طریق هوش مصنوعی از این اطلاعات برای مدیریت ریسک استفاده کنیم.
ضرورت تلاش برای کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن
معاون وزیر بهداشت با اشاره به قانون جوانی جمعیت و مرگ سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات رانندگی، تصریح کرد: سهم عوامل انسانی در تصادفات رانندگی ۵۰ تا ۶۰ درصد و سهم جاده و خودرو نیز حدود ۴۰ درصد است.
وی با اشاره به پویش طراحی شده برای کاهش تصادفات رانندگی و مرگ و میر ناشی از آن، گفت: در حوزه فرهنگ رانندگی مشکلاتی داریم که یک واقعیت است.
به گفته وی، رانندگی از ساعت ۲۳ به بعد در شهر تهران بسیار خطرناک است و خودروها با سرعت سرسامآوری تردد می کنند.
رئیسی با اشاره به روند سالمند شدن جمعیت کشور تصریح کرد: جمعیت کشور طی ۳۰ سال آینده به سمت و سوی سالمندی میرود و از هر ۳ نفر یک نفر سالمند میشود و پس از آن نیز از هر سه نفر، ۲ نفر سالمند خواهیم داشت.
به گزارش ایرنا، هفتمین کنگره سلامت مردان به میزبانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی که از روز گذشته دوم اسفندماه به همت مرکز تحقیقات سلامت مردان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری وزارت بهداشتدرمان و آموزش پزشکی آغاز شده است ، امروز - جمعه - به کار خود پایان می دهد.
برخی از محورهای اصلی این کنگره که به موضوعات متنوع و مهمی در حوزه سلامت مردان میپردازد شامل جوانی جمعیت و ناباروری، فرهنگ و سواد سلامت، اختلالات جنسی در مردان، سلامت روان، حوادث و تروما، بیماریهای غیر واگیر و انواع سرطانهای شایع در مردان است.
هدف از برگزاری این کنگره، افزایش آگاهی عمومی و تخصصی درباره سلامت مردان و راههای بهبود کیفیت زندگی آنان است. این کنگره با حضور متخصصان برجسته در حوزههای مختلف پزشکی و بهداشت، و همچنین پژوهشگران و فعالان حوزه سلامت برگزار شده و فرصت مناسبی را برای تبادل دانش و تجربیات در زمینه ارتقای سلامت مردان فراهم آورده است.
با توجه به اهمیت موضوعات مطرحشده در این کنگره، پیشبینی میشود که نتایج و توصیههای این همایش تأثیرات مثبت و قابلتوجهی در حوزه سیاستگذاریها و برنامههای سلامت کشور داشته باشد.