برپایی نمایشگاه در کنار جشنواره فجر صنایع دستی

خبرگزاری مهر شنبه 04 اسفند 1403 - 10:30
نمایشگاهی از صنایع دستی در کنار جشنواره فجر صنایع دستی تا ششم اسفند ماه در کاخ سعدآباد دایر است. همزمان ۱۳ داور نیز درحال بررسی آثار راه یافته هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع دستی از روز دوم اسفند ماه و روز جمعه ۳ اسفند هم نمایشگاه صنایع دستی برپا شده است. این نمایشگاه روزهای شنبه و یکشنبه تا ساعت ۴ عصر پذیرای بازدیدکنندگان است.

نمایشگاه آثار راه‌یافته به نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع دستی در موزه هنرهای زیبا، مجموعه فرهنگی‌تاریخی کاخ سعدآباد پذیرای علاقه‌مندان است. همچنین، این نمایشگاه در روزهای شنبه و یکشنبه نیز دایر خواهد بود و بازدید از آن تا ساعت ۴ عصر امکان‌پذیر است.

۱۳ داور، آثار نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی را از ظهر جمعه ۳ اسفند، داوری کرده‌اند تا در نهایت ۶ اثر منتخب معرفی شود. در این دوره از جشنواره، داوران خارجی و ایرانی بررسی آثار را به مدت ۲ روز برعهده دارند.

برپایی نمایشگاه در کنار جشنواره فجر صنایع دستی

سعد القدومی رئیس شورای صنایع‌دستی کویت، بابی جورماواتی داور و ارزیاب بین‌الملل اندونزی، نورماروکسانا آماریلا داور و ارزیاب بین‌الملل از آرژانتین، ساندیپ‌کومار داور و ارزیاب بین‌الملل از هند، سیتی چای اسمانچات داور و ارزیاب بین‌الملل از تایلند، اردشیر تاکستانی پیشکسوتان حوزه نگارگری، عاشوری با سابقه‌ترین اساتید حوزه دانشگاه، گلچین‌پور اساتید حوزه فلز، شریف‌زاده از اساتید حوزه هنرهای تجسمی، اردشیر میرمنگر معاون اسبق هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی عمرایی مدرس دانشگاه، عرب‌زاده کارشناس دست‌بافته‌ها و از خاندان رسام عرب زاده، محمدی رئیس گروه دانشگاه صنایع‌دستی سوره، به‌آفرین از حوزه صنایع‌دستی از داوران نهمین جشنواره سرو سیمین هستند.

بیش از ۷ هزار اثر به دبیرخانه ارسال و ۲۰۰ اثر منتخب شد که در نهایت تعدادی محدود برگزیده خواهند شد. در میان داوران، افرادی در حوزه بازاریابی، ستادی و دانشگاهی حضور دارند و تمام زنجیره صنایع‌دستی را مورد بررسی قرار می‌دهند.

برپایی نمایشگاه در کنار جشنواره فجر صنایع دستی

همچنین در سه سال گذشته تندیس سرو سیمین مانند گواهی مهر اصالت وجاهت بین‌المللی پیدا کرده و در ارزیابی‌های بعدی مدنظر قرار می‌گیرد و آثار منتخب در حراج صنایع‌دستی شرکت خواهند کرد.

بازدید مقامات وزارت میراث فرهنگی از نمایشگاه

در جریان برگزاری این نمایشگاه و جشنواره، مقامات وزارت میراث فرهنگی از نمایشگاه و جشنواره بازدید کردند. از جمله معاون گردشگری کشور در حاشیه افتتاحیه نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی گفت: صنایع‌دستی ما به‌عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری کشورمان بیش از پیش به جهانیان شناسانده شود.

انوشیروان محسنی بندپی گفت: علاوه بر جاذبه‌های طبیعی، صنایع‌دستی کم‌مانند ما که جزئی از میراث فرهنگی و تاریخی کشور ماست، می‌تواند به ورود هرچه بیشتر گردشگران به کشورمان کمک کند.

برپایی نمایشگاه در کنار جشنواره فجر صنایع دستی

محسنی بندپی به مذاکرات رئیس‌جمهوری با رؤسای دیگر کشورها پیرامون تبادل گردشگر گفت: این تأکید رئیس جمهوری بر جذب گردشگر بر مبنای همین نگاه راهبردی است که با جذب گردشگر علاوه بر درآمدزایی و ایجاد رونق اقتصادی در کشور، می‌تواند ایران را به همان زیبایی و رنگارنگی واقعی خود به جهان نشان دهد.

سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در حاشیه نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی (سرو سیمین ۹) بیان کرد: استقبال گسترده از این رویداد نشان‌دهنده جایگاه والای صنایع‌دستی در میان مردم است. این جشنواره فرصتی است تا تصویر واقعی و ارزشمند صنایع‌دستی کشور به نمایش گذاشته شود. ما باید تصویر سنتی و قدیمی از این هنر را کنار گذاشته و نگاهی نوین و درخور شأن آن ارائه دهیم.

وی با اشاره به حضور داوران داخلی و خارجی در این دوره از جشنواره افزود: ارزیابی‌ها حاکی از سطح کیفی بالای آثار ارائه شده است. در تمامی بخش‌ها شاهد ارائه آثار ارزشمند و خلاقانه‌ای هستیم که نشان از ظرفیت‌های گسترده این حوزه دارد.

صالحی‌امیری توسعه صادرات صنایع‌دستی را از اولویت‌های این وزارتخانه برشمرد و گفت: در این زمینه با رئیس‌جمهوری و سایر دستگاه‌های اجرایی رایزنی‌هایی انجام شده است. در حال حاضر ۵۷۰ هزار نفر در ۳۴ هزار کارگاه صنایع‌دستی مشغول فعالیت هستند که این ظرفیت عظیم می‌تواند نقش مهمی در تولید و صادرات ایفا کند.

وی با تأکید بر ماهیت چندبعدی صنایع‌دستی بیان کرد: صنایع‌دستی تنها یک هنر نیست، بلکه سبک زندگی، خلاقیت و هویت فرهنگی ملت ایران را در برمی‌گیرد. در حال حاضر همه ارکان نظام و سایر قوا خوشبختانه در کنار دولت از توسعه این بخش حمایت می‌کنند که در این زمینه امیدواریم بتوانیم با تقویت صادرات، علاوه بر رونق اقتصادی، فرهنگ و هنر ایرانی را به جهانیان معرفی کنیم.

در این جشنواره پنل‌های آموزشی برگزار می‌شود و در حاشیه آن هم مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: جشنواره‌ها اگر درون‌داد دانشی نداشته باشد مؤثر نخواهد بود. لذا در کنار نمایشگاه و داوری‌ها به منظور ایجاد گفتمان و ادبیات جدید، پنل‌های آموزشی را با حضور مدرسان خارجی و برخی اساتید دانشگاهی از دانشگاه‌های تهران، سوره، آزاد اسلامی، علامه و تربیت مدرس طراحی کردیم.

وی افزود: جشنواره سرو سیمین ۹ موجب مفاهمه هرچه بیشتر بین آنچه که در زیست‌بوم صنایع‌دستی وجود دارد و آنچه که‌در حوزه آکادمیک رخ می‌دهد، می‌شود و ضمن اینکه در این کارگاه‌ها تبادل تجربه و دانش بین اساتید و صنعتگران انجام می‌شود، موجب اتصال به بازار کار شده و به اقتصاد خانوارها نفع می‌رساند.‌

جلالی تصریح کرد: اساتید از بین افرادی انتخاب شده‌اند که هم دانش تئوری دارند و هم در حوزه صنایع‌دستی دستی تبحر دارند. همچنین این پنل‌ها موجب پیوند میان سنت و نوآوری‌های می‌شود که این موضوع برای زنده بودن صنایع‌دستی ضروری است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور تأکید کرد: با توجه به اینکه مرزهای جغرافیایی بازتعریف شده، حتماً متن پنل‌ها از طرف رسانه‌ها و فضای مجازی انتشار پیدا می‌کند.

برپایی نمایشگاه در کنار جشنواره فجر صنایع دستی

در روز نخست برگزاری نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی (سرو سیمین) ۲ نشست در سالن سینما کاخ ملت مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد برگزار شد.

نشست «صنایع‌دستی در نگاره‌های قلم» با حضور رضا میر مبین، میر صانع، ساندیپ از هند و نشست «جایگاه روایتگری در فروش صنایع‌دستی» با حضور پورنگ پورحسینی و خانم سیدعلی برگزار شد.‌

اما در روز دوم برگزاری پنل‌های تخصصی، نخستین نشست صبح روز جمعه ۳ اسفندماه، به موضوع «دروازه‌های هنر، گذر از سنت به نوآوری» با تدریس مهدی محمدی، مهدی خان که و محمد سینا درافشانی اختصاص داشت.

نشست دوم در دومین روز برگزاری کارگاه‌های تخصصی نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی سروسیمین، به موضوع «گسترش مرزهای هنر» با تدریس رضا حبیب پور اختصاص دارد.

نشست سوم که آخرین پنل از روز دوم است به موضوع «سینما سروسیمین» با تدریس علی مولایی اختصاص دارد.

علاقه‌مندان به رشته‌های مختلف صنایع‌دستی می‌توانند در محل موزه هنرهای زیبا از تمام آثار راه یافته به مرحله نهایی جشنواره سروسیمین از جمله رشته‌های کپوبافی، احرامی، خراطی، روسری کلاقه‌ای، ممقان دوزی، حصیربافی، تولیدات چرمی دست‌دوز، گلیم بافی، جاحیم، ورنی، بافته داری، سفال، چرم، چلنگری، خاتم‌کاری، قلمزنی، میناکاری، شیشه، ساز سنتی، سرمه‌دوزی، نمدبافی، فیروزه‌کوبی، سراجی سنتی، سوزن‌دوزی، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، چادرشب بافی، صنایع چوبی، زیلوباف، کاربافی و تذهیب بازدید کنند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.