به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: سواد سلامت را باید فراگیر کرده و برای بهبود سلامت باید همه ارگانها و نهادها و به ویژه مردم در این زمینه مشارکت کنند. حضور دکتر امامی رضوی در شورایعالی سلامت و امنیت غذایی و همچنین رئیس جمهور آشنا به نظام سلامت و تیم مناسب معاونان وزیر بهداشت فرصت مناسبی را برای بهبود سلامت و بهداشت مردم فراهم کرده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص مراجعه کمتر مردان به مراکز بهداشتی و درمانی گفت: مراکز بهداشتی عمدتاً صبحها فعال است و آقایان صبحها مشغول کار هستند و امکان ارائه خدمات در بعدازظهرها فراهم نیست.
رئیسی افزود: دو اتفاق خوب پیش رویمان است. با استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی در هفته آینده اولین رونمایی از پلتفرم خودمراقبتی با استفاده از اپلیکیشن موبایل انجام میشود. در ادامه و با گسترش زیرساختها این برنامه تکمیل میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از خانمها نیز شاغل هستند، در نظر داریم تا برنامه خودمراقبتی برای ۱۰ بیماری شایع را در اختیار همه مردم قرار دهیم. افراد با واردکردن اطلاعات خود در این اپلیکیشن رصد شده و اقدامات لازم برای آنها صورت میگیرد.
رئیسی افزود: از سال آینده برای ۳ سرطان قابل پیشگیری شامل سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات که قابل شناسایی و درمان هستند، برنامهریزی میکنیم، طرح اولیه این برنامه در قم در حال اجراست و سال آینده به تمام کشور تعمیم داده میشود.
معاون بهداشت افزود: در تلاش هستیم تا دیتابیس آزمایشگاههای سراسر کشور را به سامانههای وزارت بهداشت متصل کنیم و از طریق هوش مصنوعی از این اطلاعات برای مدیریت ریسک استفاده کنیم.
رئیسی گفت: اگر ما بتوانیم نظام ارجاع و پزشک خانواده را عملیاتی کنیم، مشکل فعالیت بعدازظهر مراکز درمان و پایگاههای سلامت را برطرف میشود.
رانندگی ساعت ۱۱ شب به بعد در تهران بسیار مخاطرهآمیز است
این مقام وزارت بهداشت با اشاره به قانون جوانی جمعیت و مرگ بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات رانندگی، تصریح کرد: سهم عوامل انسانی در تصادفات رانندگی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد است و سهم جاده و خودرو نیز حدود ۴۰ درصد است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به پویش طراحی شده برای کاهش تصادفات رانندگی و مرگ و میر ناشی از آن، گفت: در حوزه فرهنگ رانندگی مشکل داریم و این یک واقعیت است. در شهر تهران از ساعت ۱۱ شب به بعد رانندگی بسیار خطرناک است و خودروها با سرعت سرسامآوری در حال تردد هستند.
سالمند شدن جمعیت کشور خطرناک است
رئیسی در ادامه با اشاره به روند سالمند شدن جمعیت کشور تصریح کرد: جمعیت کشور طی ۳۰ سال آینده به سمت و سوی سالمندی میرود و از هر ۳ نفر یک نفر سالمند میشود و پس ا زآن از هر ۳ نفر، ۲ نفر سالمند خواهیم داشت، این شرایط خطرناک است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت تاکید کرد: باید کاری کنیم که جمعیت میانسال به صورت سالم پا به دوران سالمندی بگذارند و سالمندانی سالم و فعال داشته باشیم. هزینههای سلامت برای سالمندان در آینده بسیار بالاست.
وی ادامه داد: در استان گیلان، از سال آینده میزان مرگ و میر از تولد پیشی میگیرد و به زودی شاهد این شرایط در استانهای مازندران و گلستان خواهیم بود.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به اینکه روند سالمندی در کشورهای توسعه یافته هم وجود دارد، تاکید کرد: کشور نباید توسعه نیافته وارد سالمندی شود. این موضوع بسیار خطرناک است، اگر توسعه نیافته وارد سالمندی جمعیت شویم، فاجعه است. سالمندان باید برای آینده سالم، مولد و فعال باشند. اگر به صورت توسعه یافته وارد دوره سالمندی جمعیت شویم تا حدودی میتوان اوضاع را مدیریت کرد.