واکنش ها به درخواست جنجالی دولت انگلیس برای دسترسی به اطلاعات رمز گذاری شده اپل

صدا و سیما شنبه 04 اسفند 1403 - 10:42
شرکت آمریکایی اپل اعلام کرد: در پی فشار دولت انگلیس برای دسترسی به اطلاعات رمزگذاری شده که بالاترین سطح امنیت و حفاظت از اطلاعات مشتریانش است، دیگر نمی تواند این خدمات را به آنان عرضه کند. اکنون مهمترین پرسش مطرح این است که آیا اپل «در پشتی» را برای دولت انگلیس باز می کند؟

واکنش ها به درخواست جنجالی دولت انگلیس برای دسترسی به اطلاعات رمز گذاری شده اپل

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بنا بر اعلام شرکت اپل، دولت انگلیس دسترسی به همه اطلاعات رمز گذاری کاربران اپل در سراسر جهان را خواسته است.

حفاظت از داده های پیشرفته، خارجی (ADP) به این معنی است که فقط دارندگان حساب می توانند مواردی مانند عکس ها یا اسنادی را که به صورت برخط ذخیره کرده اند از طریق فرآیندی به نام رمزگذاری مشاهده کنند.

بنا بر اعلام شرکت اپل، دولت انگلیس اوایل ماه جاری، فراهم کردن امکان مشاهده همه داده‌ها را درخواست کرد که اپل ادعا کرده در حال حاضر حتی این شرکت هم نمی‌تواند به آن‌ها دسترسی داشته باشد.

اپل در آن زمان اظهار نظری نکرد، مقامات شرکت اپل می گویند از آن زمان به طور مداوم با ایجاد یک "درپشتی" در خدمات رمزگذاری خود مخالفت کردند.

اپل اعلام کرد به این علت با این درخواست مخالفت کرده است که اگر این کار را انجام دهد، بازیگران بد نیز راهی برای ورود پیدا می کنند و به همین علت تصمیم گرفته شد که دیگر امکان فعال کردن ADP در انگلیس وجود نداشته باشد.

اپل افزود این بدان معناست که در نهایت تمام داده‌های مشتریانش در انگلستان که در iCloud (سرویس ذخیره‌سازی ابری اپل) ذخیره می‌شوند، کاملاً رمزگذاری‌شده و خارجی نخواهند بود.

شرکت اپل اذعان دارد که هم اکنون داده های با رمزگذاری معمولی توسط اپل قابل دسترسی است و در صورت داشتن حکم قانونی در اختیار مجریان قانون قرار می گیرد.

شرکت اپل در بیانیه‌ای اعلام کرد از اینکه این ویژگی امنیتی دیگر برای مشتریان بریتانیایی در دسترس نخواهد بود، به شدت ناامید شده است.

بر اساس این تصمیم شرکت اپل از ساعت 15 امروز جمعه به وقت محلی ، هر کاربر اپل در انگلیس که بخواهد از این خدمات استفاده کند با یک پیام خطا مواجه می شود. در این پیام آمده است«اپل دیگر نمی‌تواند حفاظت از داده‌های پیشرفته (ADP) در بریتانیا را به کاربران جدید ارائه دهد».

پروفسور آلن وودوارد کارشناس امنیت سایبری در دانشگاه ساری انگلیس، با انتقاد از رویکرد دولت گفت: این را می توان یک "تحول بسیار ناامید کننده" و به منزله "یک اقدام خودآزاری" توسط دولت توصیف کرد.

وی افزود: چیزی که دولت بریتانیا به خواسته است، تضعیف امنیت آنلاین و حریم خصوصی کاربران مستقر در بریتانیا است.

این استاد دانشگاه گفت: «دولت بریتانیا ساده لوحانه فکر کرد می تواند به یک شرکت فناوری آمریکایی دستور دهد که در سطح جهانی چه کاری انجام دهد.

(وزارت کشور انگلیس زیر عنوان قانون اختیارات تحقیق (IPA) شرکت ها را مجبور کرده است اطلاعات مشتریان خود را به سازمان های مجری قانون ارائه دهند.)

اپل درباره این اطلاعیه اظهار نظری نکرد اما واکنش شدید فعالان حریم خصوصی را برانگیخت و آنان این اقدام را "حمله ای بی سابقه" به داده های خصوصی افراد و نقض حریم خصوصی مردم نامیدند.

به گفته رسانه های انگلیسی دو نفر از سیاستمداران ارشد آمریکایی نیز دراین باره گفتند که این یک تهدید جدی برای امنیت ملی آمریکا است و دولت آمریکا باید توافقنامه‌های اشتراک‌گذاری اطلاعاتی خود با بریتانیا را ارزیابی مجدد کند، مگر اینکه از این توافق خارج شود.

مشخص نیست که اقدامات اپل به طور کامل این نگرانی ها را برطرف کند، زیرا دستور IPA در سراسر جهان اعمال می شود و ADP در کشورهای دیگر به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

اپل در بیانیه خود گفت از اقدامی که انجام داده پشیمان است.

در این بیانیه آمده است: «افزایش امنیت فضای ابری با رمزگذاری سرتاسری بیش از هر زمان دیگری ضروری است. شرکت اپل همچنان متعهد به ارائه بالاترین سطح امنیت برای داده های شخصی کاربران خود است و امیدوار است که در آینده در بریتانیا بتوانیم این کار را انجام دهیم.

اپل در بیانیه خود افزود: «ما به شدت از اینکه حفاظت های ارائه شده توسط ADP برای مشتریان ما در بریتانیا در دسترس نخواهد بود نارحتیم همچنین برای افزایش مداوم نقض داده ها و سایر تهدیدات برای حریم خصوصی مشتریان، و نیز معتقدیم داشتن فضای ذخیره سازی ابری با رمزگذاری بیش از هر زمان دیگربرای مشتریان ضروری است.

اپل همچنین از مشتریان خود خواسته ابزار حفاظت از داده را که قبلا روشن کرده بودند "باید این ویژگی امنیتی را غیرفعال کنند."

اسکای نیوز اعلام کرد: سخنگوی وزارت کشور انگلیس در پاسخ به پیگیری هایش گفت: «ما درباره موضوعات عملیاتی، از جمله تأیید یا تکذیب وجود چنین اعلامیه‌هایی اظهار نظر نمی‌کنیم».

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.