میلیونر خودساخته از اشتباه بزرگ ۹۰ درصد مردم می‌گوید

عصر ایران شنبه 04 اسفند 1403 - 11:46
یک میلیونر خودساخته، چندین راهکار مؤثر برای کاهش هزینه‌های مردم ارائه می‌دهد.

در دنیای امروز، اکثر زوج‌ها در سراسر جهان با یک مشکل مشترک دست‌وپنجه نرم می‌کنند و آن چیزی نیست جز بحث‌های مالی. یکی از زوجین از مشکلات مالی ایجاد شده مضطرب است و دیگری برای جلوگیری از ایجاد بحث و کشمکش کلامی، از صحبت‌کردن راجع‌به مشکل پیش‌آمده اجتناب می‌کند.

یا در موردی دیگر، یکی از زوجین در خرج‌کردن بسیار محتاط عمل می‌کند و دیگری بدون درنظرگرفتن بودجه و نیازهای واقعی، ولخرجی می‌کند. این اختلافات مالی نه‌تنها باعث ایجاد شکاف بین زوج‌ها می‌شود، بلکه مانع دستیابی آن‌ها به اهداف مشترک مالی می‌گردد که به‌طور حقیقی باعث پیشرفت آن‌ها خواهد شد.

به گزارش زومیت، رامیت ستی، میلیونر خودساخته و نویسنده کتاب‌های پرفروش، در کتاب جدید خود به نام «پول برای زوج‌ها» یک برنامه‌ی ده‌مرحله‌ای برای ایجاد یک چشم‌انداز مشترک مالی ارائه می‌دهد. نکته‌ی قابل‌توجه این برنامه، بررسی دقیق عادات خرج‌کردن زوج‌ها محسوب می‌شود که در بسیاری از زوج‌های سراسر دنیا صدق می‌کند. ستی می‌گوید که در ۹۰ درصد موارد، بزرگ‌ترین بخش هزینه‌های غیرضروری، مربوط به غذا، به‌ویژه رستوران رفتن و سفارش آنلاین غذا می‌شود.

ستی معتقد است که دلایل زیادی وجود دارد که هزینه‌های رستوران به‌راحتی از دستمان در می‌رود. چراکه غذا جنبه‌ی احساسی دارد و خرید و خوردن یک شام، برای سیستم بدن ما بیش‌از رفع گرسنگی عمل می‌کند. بحث بر سر راحتی، هوس، پاداش و موارد دیگر است؛ بنابراین به‌عنوان یک زوج، پیگیری هزینه‌های رستوران و غذای بیرون‌بر می‌تواند نسبتاً پیچیده باشد.

ستی می‌گوید: «ممکن است یکی از زوجین به علت هم‌گرایی با بقیه همکاران خود، در محل کار ناهار بخرد و دیگری به‌خاطر ترد نشدن از جمع دوستان و برقراری ارتباط اجتماعی خود، یک شام ماهانه با دوستان داشته باشد. یا پدری با تمام پول باقی در جیب یا کارت‌ بانکی‌اش، برای تنها فرزند خود، پیتزایی را بخرد که فرزندش هوس کرده است یا مادری که آخرین میزان پول خود را به‌صورت آنلاین، به‌حساب فرزندش انتقال می‌دهد تا دخترش بتواند با دوستان خود غذا بخورد.»

برای حل مشکل مطرح شده، ستی راهکارهای عملی ارائه می‌دهد. اولین قدم، ردیابی دقیق هزینه‌ها است. او پیشنهاد می‌کند که زوج‌ها از یک کارت اعتباری مشترک برای پرداخت هزینه‌های مربوط‌به خرید غذا، مخصوصاً هزینه‌های مربوط‌به بخش رستوران استفاده کنند. اینکار به آن‌ها کمک می‌کند تا درک واضحی از میزان هزینه‌های خود در این بخش به‌دست آورند.

دومین راهکار ستی، ایجاد تغییرات تدریجی در عادات غذایی محسوب می‌شود. ستی معتقد است که تغییر عادات غذایی می‌تواند بسیار دشوارتر از چیزی باشد که طلقی می‌شود؛ بنابراین، زوج‌ها باید نسبت‌به یکدیگر مهربان و حامی باشند. او پیشنهاد می‌کند که زوج‌ها با پختن وعده‌های غذایی بیشتر در خانه شروع کنند. به‌عنوان‌مثال، می‌توانند براساس شرایط کاری خود، بخشی از روزهای هفته‌ی خود را به پختن غذای خانگی اختصاص دهند و در برخی از شرایط، از باقی‌مانده‌‌ی غذای روزهای قبلی استفاده کنند.

یکی از زوج‌هایی که از روش‌های ستی نتیجه گرفته می‌گوید: «ما حداقل پنج تا شش روز در هفته، بیرون غذا می‌خوردیم. تنها وعده‌‌ی غذایی که در خانه درست می‌کردیم صبحانه بود! اکنون ما، چهار روز در هفته خودمان آشپزی می‌کنیم و حداقل یک شب را به غذاهای باقی‌مانده از روز قبل اختصاص می‌دهیم. این کار بسیاری از هزینه‌های ما را کم کرده است و ما بخشی از پول‌های باقی‌مانده را برای کاهش بدهی‌های خود خرج می‌کنیم.»

هدف اصلی برنامه‌های مطرح شده این است که زوج‌ها باصداقت به هزینه‌های پنهان و ولخرجی‌های خود نگاه کنند. ستی توصیه می‌کند که زوج‌ها با یکدیگر گفت‌وگوهای صریح داشته باشند و درمورد اینکه در چه بخش‌هایی زیاد خرج می‌کنند و کجا می‌توانند هزینه‌های اضافه‌ی خود را کاهش دهند، با مهربانی و بدون سوگیری‌های احساسی صحبت کنند.

ستی معتقد است که هرچه زوج‌ها گفت‌وگوهای باز و صادقانه‌تری درمورد مسائل مورد بحث داشته باشند، خرج‌کردن هدفمند برای آن‌ها آسان‌تر خواهد بود. بنابراین با اجرای راهکارهای مطرح شده و ایجاد تغییرات کوچک اما مستمر در عادات غذایی، زوج‌ها می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنند و این مبالغ را به سمت اهداف مهم‌تر زندگی خود هدایت کنند.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.