هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه‌های چای

صدا و سیما شنبه 04 اسفند 1403 - 12:11
مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو گفت: برخی از کیسه‌های چای میتوانند میلیارد‌ها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را وارد یک فنجان چای کنند.

هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه‌های چای**

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: مهدی انصاری دوگانه، با اشاره به نگرانی‌های فزاینده جهانی درباره ریسک‌های میکروپلاستیک‌ها، تاکید کرد: بسیاری از کیسه‌های چای تجاری از ترکیبی از الیاف طبیعی مانند کاغذ و مواد پلاستیکی مانند پلی‌پروپیلن یا نایلون ساخته شده‌اند و این مواد پلیمری برای چسباندن کیسه‌ها و حفظ ساختار آنها هنگام قرار گرفتن در آب داغ استفاده می‌شوند. اما همین امر می‌تواند منجر به آزاد شدن ذرات میکروپلاستیک و نانوپلاستیک در زمان جوشاندن شود.

وی افزود: یک مطالعه که در سال ۲۰۱۹ نشان داد که برخی از کیسه‌های چای می‌توانند میلیارد‌ها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را وارد یک فنجان چای کنند. این ذرات با اندازه‌های بسیار کوچک، کمتر از ۵ میلی‌متر برای میکروپلاستیک‌ها و کمتر از ۱۰۰ نانومتر برای نانوپلاستیک‌ها هستند. اندازه کوچک این ذرات باعث می‌شود که جداسازی آنها حتی با صافی‌های مخصوص نیز دشوار باشد.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو گفت: برای کاهش این خطرات، باید از کیسه‌های چای بدون پلاستیک که از مواد زیست‌تخریب‌پذیر یا تجزیه‌پذیر ساخته شده‌اند، استفاده از چای برگ‌های آزاد به‌جای کیسه‌های چای و همچنین قانون‌گذاری‌های مشخص‌تر درباره مواد استفاده‌شده در تولید کیسه‌های چای بهره برد. این اقدامات می‌توانند از آزادسازی میکروپلاستیک‌ها جلوگیری کنند و به حفظ سلامت انسان کمک کنند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.