انتقاد تند جلیل محبی از نمایندگان؛ بار مسئولیت خود را به دوش دیگران نیندازید

فرارو شنبه 04 اسفند 1403 - 13:01
دبیر جایزه ملی قانون ضمن تأکید بر «مسئولیت‌پذیری مجلسی‌ها در تصویب قوانین»، گفت: «دین، اسلام و انقلاب باید در قالب قوانین مجلس شورای اسلامی تجلی یابند. نمایندگان باید با قاطعیت از قوانینی که تصویب می‌کنند، دفاع کنند و نباید بار مسئولیت را به دوش دیگران بیندازند.»

جلیل محبی، دبیر جایزه ملی قانون، در دومین آیین جایزه ملی قانون با اشاره به اهمیت حاکمیت قانون و نقش آن در حفظ حقوق مردم و نظم اجتماعی، گفت: انقلاب اسلامی باید پس از تشکیل نظام و نهاد‌های قانونی به مسیر خود ادامه دهد و از تنش‌ها و رفتار‌های غیرقانونی فاصله بگیرد.

به گزارش ایلنا، دبیر جایزه ملی قانونی تأکید کرد: دین، اسلام و انقلاب باید در قالب قوانین مجلس شورای اسلامی تجلی یابند و عمل به قانون را باید معیاری برای عدالت دانست.

وی همچنین به لزوم مسئولیت‌پذیری در تصویب قوانین اشاره کرد و گفت: نمایندگان باید با قاطعیت از قوانینی که تصویب می‌کنند دفاع کنند و نباید بار مسئولیت را به دوش دیگران بیندازند.

محبی تصریح کرد: انقلابی‌گری باید با عقلانیت و تدبیر همراه باشد و رفتار‌های هیجانی نباید جایگزین آن شود.

وی در ادامه به وجود جبهه دشمن در برابر کشور اشاره کرد و ضرورت توجه به این موضوع را در تمامی عرصه‌های کشور، از جمله امنیت، اقتصاد و فرهنگ، مورد تأکید قرار داد.

محبی به کلام رهبر انقلاب درباره حاکمیت قانون و اهمیت آن به عنوان یک مکتب سیاسی و اندیشه‌ای فراتر از مقررات اشاره کرد و آن را به عنوان الهیات حکمرانی معرفی نمود.

دبیر جشنواره قانون، بر اهمیت حاکمیت قانون در نظام‌های اسلامی و ایرانی تأکید کرد.

محبی با اشاره به اندیشه‌های رهبر انقلاب، بیان کرد که حکومت انبیا، حکومتی بر اساس قانون و نه استبداد است.

وی به تاریخچه حاکمیت قانون در ایران از دوران مشروطه اشاره کرد و گفت: ایرانیان از ابتدا فهم دینی خود را بر اساس حاکمیت قانون بنا نهادند.

محبی به میرزا یوسف خان مستشارالدوله اشاره کرد که در آثار خود، قانون را درمان درد‌های ایران دانسته و بر این باور بود که اصولی که ملت‌های دیگر به آن دست یافته‌اند، ۱۲۸۰ سال پیش توسط پیامبر اسلام برای ملت مسلمان تعیین شده است.

وی همچنین به نقش ولی فقیه مطلقه در تفسیر قوانین و مقررات اجتماعی اشاره و تأکید کرد که دین و اسلام باید در قوانین مجلس شورای اسلامی تجلی یابد.

در ادامه، محبی از اندیشمندان دعوت کرد تا به مسئله حاکمیت قانون بیندیشند و اعلام کرد که هدف این جشنواره، تدوین مکتب ایرانی اسلامی حاکمیت قانون است.

وی ابراز امیدواری کرد که در سال آینده تعداد آثار ارسالی به همایش افزایش یابد و گفت: "به اتکای اندیشه‌های گوناگون، می‌توانیم حاکمیت قانونی عاقلانه و حکیمانه مبتنی بر وحی و عقل را محقق کنیم.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.