لزوم نظارت آموزش و پرورش بر تولید کتاب برای افزاد زیر ۱۸ سال

خبرگزاری مهر شنبه 04 اسفند 1403 - 13:07
دبیر بیست و دومین جشنواره کتاب رشد گفت: تمامی تولیداتی که ناشران برای رده سنی صفر تا ۱۸ سال تولید می‌کنند، باید تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، ابوذر حسام‌پور در نشست خبری بیست و دومین جشنواره کتاب رشد با بیان اینکه جشنواره کتاب رشد از جشنواره‌های مهم و اثرگذار وزارت آموزش و پرورش است، گفت: بسیاری از رویدادها بیشتر کارکرد تبلیغی و تدریجی دارند، اما جشنواره کتاب رشد فراتر از یک رویداد تبلیغاتی، مأموریت آموزشی مهمی دارد که وزارت آموزش و پرورش بر عهده سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گذاشته است.

وی با اشاره به مصوبه ۸۲۸ شورای عالی آموزش و پرورش، گفت: سازمان پژوهش آموزشی بر این اساس موظف شده است که برای منابع آموزشی و تربیتی مدارس و مراکز آموزشی، تنظیم‌گری و ساماندهی انجام دهد

حسام‌پور با تاکید بر اینکه تمامی تولیداتی که ناشران برای رده سنی صفر تا ۱۸ سال تولید می‌کنند، باید تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد؛ گفت: به این ترتیب، تمامی منابع آموزشی چه مکتوب و چه تولیدات غیرمکتوب، که ناشران برای سنین صفر تا ۱۸ سال تولید می‌کنند باید از طریق سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تأیید شود تا مجوز ارائه در مدارس را داشته باشد.

به گفته حسام‌پور، سالانه پس از یک فرآیند یک‌ساله، منابع تولید شده توسط ناشران مختلف کودکان، نوجوانان، و ناشران آموزشی برای سازمان پژوهش ارسال می‌شود و در پایان هر دوره، منابع برتر معرفی می‌شوند. اگر امروز جشنواره کتاب برگزار نشود، این مأموریت در سازمان پژوهش همچنان به صورت فرآیندی ادامه خواهد داشت.

وی این جشنواره را کمکی برای تجهیز کتابخانه‌های مدارس دانست و گفت: این جشنواره در فرآیندی یک‌ساله برگزار می‌شود؛ به عنوان مثال از ابتدای فروردین ۱۴۰۲ تا انتهای اسفند ۱۴۰۲، ۴ هزار اثر توسط ناشران مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند که در نهایت از ۴۲ اثر برتر تقدیر خواهد شد.

۱۹۵۰ اثر مجوز ارائه در مدارس را کسب کردند

دبیر بیست و دومین جشنواره کتاب رشد افزود: از ۴۰۰۰ اثر پس از ارزیابی، بیش از ۱۹۵۰ اثر موفق به دریافت نشان رشد و مجوز ورود به مراکز آموزشی شدند. همچنین ۱۵۰ اثر مجوز هم ورود به مرحله نهایی جشنواره را دریافت کردند و در نهایت، ۲۸۰ اثر به مرحله اختتامیه راه یافتند تا نامزد کسب عناوین برترین تولیدات در جشنواره شوند.

حسام‌پور با بیان اینکه ۱۸ جایزه مختلف برای آثار برگزیده در جشنواره در نظر گرفته شده است؛ گفت: این جوایز شامل ولایت‌مداری و آرمان فلسطین، دستاوردهای ایران و اسلام، معنای زندگی، فرهنگ قدرشناسی و سبک زندگی ایرانی اسلامی، جایگاه معلم، جایگاه مادر و برخی جوایز در تجلیل از مفاخر فرهنگی کشور است. یک جایزه هم تحت عنوان رسم زندگی طراحی شده که مربوط به سبک زندگی ایرانی - اسلامی، خانواده محوری و خلاقیت است.

دبیر بیست و دومین جشنواره کتاب رشد افزود: در این دوره از جشنواره، در کنار داوری آثار مکتوب، به سایر منابع آموزشی مانند نرم‌افزارها و بازی‌های آموزشی نیز توجه شده است. رویداد کتاب نما به‌طور مستقل برای ارزیابی محتوای غیرمکتوب مانند بازی‌ها و سایر محتوای مرتبط با کتاب برای کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود. در این رویداد آثار ترجمه‌ای نیز مورد توجه قرار خواهند گرفت.

حسام پور با اشاره به فرآیندهای داوری آثار غیرمکتوب خاطر نشان کرد: در این دوره، فرآیند ارزیابی و بررسی استانداردها و شاخص‌های ارزیابی منابع آموزشی با استفاده از سامانه‌هایی همچون سامانه کتاب و سامانه استاندارد انجام می‌شود. بررسی و داوری فیلم‌های سینمایی با موضوعات آموزشی هم به کمک این سامانه‌ها صورت خواهد گرفت.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.