نکات علمی درباره تاثیر رژیم فستینگ بر افزایش وزن

رکنا شنبه 04 اسفند 1403 - 13:22
رکنا: رژیم فستینگ به‌عنوان یکی از روش‌های محبوب لاغری که شامل ساعات مشخصی از روزه‌داری است، می‌تواند به کاهش وزن کمک کند اما هشدارها درباره احتمال تاثیرات معکوس و افزایش وزن نیز وجود دارد.
نکات علمی درباره تاثیر رژیم فستینگ بر افزایش وزن

به گزارش رکنا، در تلاش برای رسیدن به کاهش وزن ، بسیاری از افراد نه تنها به دنبال سلامت بدن بلکه به دنبال افزایش زیبایی خود هستند. این موضوع گاهی طوری احساس می‌شود که انگار تبدیل به یک اپیدمی شده است. برخی از افراد با رژیم لاغری به اهداف خود می‌رسند و برخی دیگر از طریق عمل‌های جراحی تلاش می‌کنند.

رژیم فستینگ چیست؟

رژیم‌های لاغری انواع مختلفی دارند و یکی از محبوب‌ترین آن‌ها رژیم فستینگ است. این رژیم از طریق روزه‌داری به این صورت عمل می‌کند که در ساعاتی از روز مصرف کالری محدود است و در ساعاتی دیگر هیچ محدودیتی برای مصرف انرژی وجود ندارد.

انواع رژیم‌های فستینگ

دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی، درباره این رژیم می‌گوید: «رژیم های فستینگ با ایجاد ساعات گرسنگی متناوب، بدن را به سمت مصرف چربی‌ها به عنوان سوخت هدایت می‌کنند که می‌تواند منجر به کاهش وزن شود.»

در حال حاضر برنامه ثابت و مشخصی برای رژیم‌های فستینگ وجود ندارد و چندین نوع از این رژیم‌ها رایج هستند. معروف‌ترین نوع آن رژیم ۱۶ به ۸ است؛ یعنی فرد ۸ ساعت قادر به خوردن است و ۱۶ ساعت باید روزه‌داری کند و در این زمان اجازه دارد مایعات بدون کالری مصرف کند. در نوع دیگر، رژیم ۲ به ۵، فرد دو روز با رژیم سخت ۵۰۰ کیلو کالری طی می‌کند و روزهای باقی‌مانده آزاد است. همچنین نوع دیگری به صورت یک روز در میان وجود دارد که فرد یک روز روزه‌داری می‌کند و روز بعد آزاد است.

محدودیت‌های رژیم فستینگ

به گفته دکتر هاشمی، این رژیم برای برخی از گروه‌ها ممنوعیت دارد. از جمله این گروه‌ها می‌توان به افراد دیابتی، افرادی با فشار خون پایین، کسانی که تمرینات سنگین انجام می‌دهند، زنان باردار و شیرده، افراد سالمند و نوجوانان اشاره کرد.

بازگشت وزن پس از رژیم فستینگ

یکی از نگرانی‌ها در مورد رژیم‌های لاغری، بازگشت وزن است. دکتر هاشمی توضیح می‌دهد که رژیم فستینگ توسط مراجع آکادمیک به عنوان یک رژیم استاندارد شناخته نمی‌شود. اگرچه این رژیم طرفداران خود را دارد، اما در عمل افرادی که این رژیم را دنبال کرده‌اند، بعد از مدتی به توقف کاهش وزن و در نهایت افزایش وزن دچار شده‌اند.

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.