چقدر دلار در جهان به ازای هر نفر موجود است؟(+اینفوگرافی)

عصر ایران شنبه 04 اسفند 1403 - 13:49
طبق داده‌های CEIC و چشم‌انداز جمعیت جهانی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۴، به‌ازای هر فرد روی زمین معادل ۱۵ هزار دلار پول نقد وجود دارد که نشان می‌دهد چقدر توزیع پول در جهان نابرابر است.

تعریف «تمام پول جهان» پیچیده است و روش‌های متعددی برای محاسبه آن وجود دارد، با این حال عرضه جهانی پول M2 در پایان سال ۲۰۲۴ با استفاده از داده‌های CEIC (قابل‌اعتمادترین داده‌های جهان از معتبرترین کارشناسان صنعت و تیمی از اقتصاددانان و تحلیلگران متخصص برای ارائه گسترده‌ترین و دقیق‌ترین بینش داده‌ها در مورد اقتصادهای توسعه‌یافته و در حال توسعه سراسر جهان ارائه می‌دهد) نشان می‌دهد که در پایان سال ۲۰۲۴، حدود ۱۲۳ تریلیون دلار وجوه نقد، پس‌انداز و پول در گردش در سراسر جهان وجود داشت که تقسیم آن بر هشت میلیارد نفر جمعیت جهان، تنها معادل ۱۵ هزار دلار برای هر انسان است.

به گزارش ایمنا، داده‌های جمعیت از چشم‌انداز جمعیت جهانی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۴ تهیه شده است و رقم به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که چقدر توزیع پول در جهان نابرابر است.

تقسیم پول جهان به‌طور مساوی

عرضه جهانی پول: $۱۲۳,۳۱۳,۶۳۹,۸۶۰,۰۰۰

جمعیت جهان: ۸,۱۶۱,۹۷۳,۰۰۰

تقسیم مساوی پول موجود: ۱۵۱۰۸ دلار

چقدر دلار در جهان به ازای هر نفر موجود است؟

نکته مهم اینکه وجوه یادشده شامل املاک، سهام یا هر نوع سرمایه‌گذاری غیرنقدی دیگر نمی‌شود و تنها دارایی‌های نقدی را در نظر گرفته است. با ۱۵ هزار دلار در کشوری همچون آمریکا می‌توان یکی از موارد زیر را خریداری کرد:

یک عدد ماشین دست دوم

حدود چهار ماه اجاره در نیویورک

خواربار مصرفی برای دو سال

خرید یک پلی‌استیشن گران‌قیمت

عرضه جهانی پول M2 چیست؟

عرضه پول M2 تمام پول در دسترس افراد همچون وجوه نقد، حساب‌های جاری و حساب‌های پس‌انداز را در نظر می‌گیرد و روشی برای محاسبه قدرت هزینه است که می‌تواند سرنخ‌هایی در مورد این امر ارائه می‌دهد که اقتصاد ممکن است به کجا رود. مقدار پول در گردش در اقتصاد، بر تولید ناخالص داخلی تأثیر می‌گذارد.

به‌عنوان مثال، واریز پرداخت‌های نقدی برای خانوارها توسط دولت، عرضه پول را افزایش می‌دهد، همچنین اگر تولید پشت سر هم افزایش پیدا نکند، قیمت‌ها افزایش پیدا خواهد آمد کرد که این امر منجر به تورم می‌شود و بر تولید ناخالص داخلی اسمی تأثیر می‌گذارد. در نتیجه کنترل عرضه پول یک مسئولیت حیاتی برای دولت‌ها و بانک‌های مرکزی در سراسر جهان است و به کمک تغییر الزامات ذخیره و نرخ‌های وام کلیدی و خرید یا فروش اوراق بهادار انجام می‌شود.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.