به گزارش رکنا، در این دستورالعمل با اشاره به تقارن ایام عید نوروز با ماه رمضان و لزوم تأمین، حفظ و ارتقای سلامت عمومی و پیشگیری از بیمارهای منتقله از عوامل محیطی بهویژه بیماریهای منتقله از آب و غذا، بر اجرای برنامه تشدید نظارت و کنترل عوامل محیطی در مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی (از قبیل رستوران، قنادی اغذیهفروشی، شیرینیفروشی) و اماکن عمومی (از قبیل فرودگاهها، ایستگاههای راهآهن، پایانههای مسافربری، بازارهای سرپوشیده، پاساژها و مراکز و اماکن اقامتی، تفریحی و مساجد) تأکید شده است.
بر اساس این دستورالعمل تشدید نظارت و کنترل عوامل محیطی در مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی از تاریخ 11 اسفندماه 1403 تا 15 فروردین سال 1404 از ساعت 08:00 تا 20:00 (باتوجهبه فعالیت مراکز و اماکن پیش گفت و شرایط هر استان تا ساعت 24:00 با نظر معاونت بهداشت دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی قابلتغییر است) در ساعات اداری، غیراداری و روزهای تعطیل باید انجام شود.
برای بررسی و اقدام در شرایط و رویداد خاص از جمله دریافت شکایت و وقوع طغیان بیماری، برنامه آنکال در ستاد معاونت بهداشت و مراکز بهداشت شهرستانهای تابعه از ساعت 08:00 تا 20:00 روز بعد تدوین و اجرا شود.
در این دستورالعمل برای اجرای مطلوب برنامه، جلب حمایت مدیران ارشد استانی ( استانداران محترم و مدیران کل استانی)، بهرهگیری از دفاتر خدمات سلامت، پشتیبانی رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی از اجرای برنامه و دستور تأمین نیازهای پشتیبانی بازرسان بهداشت محیط از جمله خودرو، مواد مصرفی، اضافهکاری، محاسبه در کارانه دریافتی، محاسبه حق آنکال در روزهای اداری یکسوم و در ایام تعطیل و غیراداری به میزان یکدوم مدت برنامه تدوین شده ضروری ذکر شده است.