هشدار حسن‌زاده نسبت به افزایش صدور کارت بازرگانی

خبرگزاری مهر شنبه 04 اسفند 1403 - 16:03
رئیس اتاق ایران افزایش صدور کارت بازرگانی را بیان‌گر تمایل به استفاده از کارت‌های یک‌بار مصرف دانست و گفت: این افزایش یک هشدار جدی بوده و باید مورد توجه و رسیدگی متولیان امر قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، صمد حسن زاده رئیس اتاق ایران امروز در جمع رؤسای کمیسیون‌های تخصصی، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و معاونان ستاد گفت: پدیده قاچاق یک معضل جدی است که شاخص‌های اقتصادی را به هم می‌ریزد. بنابراین پرداختن به آن اهمیت بالایی دارد؛ اما باید توجه داشت هیچ‌گاه یک فعال اقتصادی واقعی خود را درگیر این پدیده نمی‌کند.

وی افزود: واقعیت‌هایی در عرصه اقتصاد ایران وجود دارد که در کمیسیون‌ها مطرح و بررسی شده و در نهایت از دل آنها راهکاری برای مقابله با نارسایی‌ها شکل می‌گیرد.

حسن زاده ادامه داد: فعال اقتصادی واقعی روحیه رفتن به سمت پدیده قاچاق را ندارد چون آبرو و اعتبار برای این افراد بسیار مهم است.

وی اضافه کرد: در راستای همکاری با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مقابله با این پدیده مخل اقتصاد، کلیه ظرفیت‌های اتاق ایران در اختیار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار دارد تا با انعقاد یک تفاهم‌نامه در کنار هم، مشکلات را حل کنیم.

رئیس اتاق ایران شرایط قانونی را به گونه‌ای ارزیابی کرد که گاهی فعال اقتصادی را به سمت اقدامات غیرقانونی سوق می‌دهد و گفت: این مسائل باید در اسرع‌وقت حل شود.

حسن‌زاده پیشنهاد داد: استفاده از هوش مصنوعی و فناوری‌های نو را باید در برنامه کاری قرار دهیم تا بخش خصوصی بتواند با سهولت، تجارت کرده و ارز خود را به چرخه اقتصاد برگرداند.

رئیس اتاق ایران همچنین افزایش صدور کارت بازرگانی را بیان‌گر تمایل به استفاده از کارت‌های یک‌بار مصرف دانست و گفت: این افزایش یک هشدار جدی بوده و باید مورد توجه و رسیدگی متولیان امر قرار گیرد.

باید متخلفان اصلی که در سطح کلان فعالیت می‌کنند را شناسایی کنیم

همچنین علیرضا رشیدیان، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این جلسه گفت: به نظر می‌رسد باید به جای عنوان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از عنوان ستاد حمایت از تجارت استفاده می‌شد چون با دیوار کشیدن در تحقق اهداف و برنامه‌ها موفق نمی‌شویم؛ در عین حال که اعتقاد داریم، دیوار چاره کار نیست، می‌دانیم امکان از بین بردن همه دیوارها هم وجود ندارد.

وی افزود: قدرت سخت به تنهایی موفق نمی‌شود و آنچه پاسخگو خواهد بود، قدرت هوشمند است که تلفیقی از قدرت سخت و نرم به صورت هماهنگ و به‌جاست. بنابراین در تلاش هستیم به ستادی هوشمند تبدیل شویم تا سطح شفافیت‌ها را در اقتصاد بالا ببریم. ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز یک ستاد حاکمیتی است که ظرفیت‌های بالایی در اختیار دارد.

رشیدیان از لزوم تعامل و هم‌افزایی ستاد با بخش خصوصی و حتی امکان واگذاری برخی اقدامات به بخش خصوصی صحبت کرد و افزود: بسیاری از مصوبات در جلسه ستاد عالی با دو سوم آرا و با امضای رئیس‌جمهور، اجرایی می‌شود پس ظرفیت بالقوه خوبی داریم تا از آن برای حل معضلات موجود بهره ببریم.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده از فناوری‌ها و سامانه‌ها را از دهه ۹۰ جزو برنامه‌های ستاد دانست و گفت: سعی کردیم از فناوری‌های جدید با هدف افزایش سطح سرعت، دقت و شفافیت استفاده کنیم. استفاده از هوش مصنوعی را هم در اولویت کاری قرار دادیم و امیدواریم به نتیجه برسیم.

رشیدیان استفاده از ظرفیت نخبه‌ها در اتاق ایران برای انضباط بخشیدن در تولید، توزیع و مصرف را ضروری خواند و افزود: دنیا در حال ورود به نظم نوین جهانی است که پایه آن اقتصاد است و کشوری می‌تواند در این نظم قرار بگیرد که نقشی در زنجیره ارزش جهانی برای خود تعریف کند. در این عرصه دولت وظیفه تسهیل را به عهده دارد و بخش خصوصی باید نقش‌آفرینی کند.

وی در ادامه تصریح کرد: با وزیر دادگستری جلسه‌ای داشتیم و درباره پایین آمدن سطح مبارزه با قاچاق و افرادی که متخلف واقعی نیستند، صحبت شد. این مسئله را درک کرده و در حال حل آن هستیم. باید متخلفان اصلی که در سطح کلان فعالیت می‌کنند را شناسایی کرده و مانع آنها شویم.

رشیدیان خاطرنشان کرد: هدف از این نشست، همکاری با بخش خصوصی است چون معتقد هستیم بدون همراهی بخش خصوصی موفق نیستیم. وظیفه ستاد حمایت از فعالان اقتصادی و اقتصاد سالم و شفاف است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.