بی‌بی‌سی مستندی که خشم صهیونیست‌ها را برانگیخت حذف کرد

خبرآنلاین شنبه 04 اسفند 1403 - 17:51
شبکه خبری بی‌بی‌سی انگلیس جلوی پخش یک برنامه مستند درباره اوضاع وحشتناک فلسطینی‌ها در نوار غزه را به این بهانه که پدر یکی از کودکان فلسطینی‌ حاضر در این مستند یک عضو دولت حماس بوده، گرفت!

به گزارش خبرآنلاین، شبکه خبری «بی‌بی‌سی» در اقدامی که با اعتراض گروه‌های فعال حامی فلسطین و آزادی رسانه مواجه شد پخش یک مستند درباره وضعیت ناگوار در نوار غزه در نتیجه جنگ رژیم صهیونیستی را به بهانه اعتراض برخی چهره‌های صهیونیست به پخش آن به دلیل خدمت کردن پدر یکی از کودکان فلسطینی حاضر در این مستند به عنوان معاون وزیر در دولت حماس متوقف کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه «گاردین» در این راستا نوشت: «مستند بی‌بی‌سی درباره نوار غزه از آرشیو سرویس پخش برنامه iPlayer حذف شد چون بی‌بی‌سی مشخص نکرده بود که پدر کودکی که راوی این مستند است معاون وزیر در دولت حماس بوده و این شبکه از بابت اقدام مغرضانه مورد اتهام قرار گرفت.»

به نوشته این رسانه انگلیسی، بی‌بی‌سی در توضیح حذف این برنامه ادعا کرده که «قصد دارد این مستند را بعد از "بررسی‌های دقیق" مجددا برای تماشا در دسترس قرار دهد در حالی که این تصمیم بازتاب دهنده ناراحتی بی‌بی‌سی از اینکه سازندگان به این شبکه قبل از پخش مستند، اطلاع‌رسانی دقیق درباره این اثر نکردند، است.»

در بیانیه‌ای که بی‌بی‌سی درباره مستند «غزه: چطور در یک منطقه جنگی زنده بمانیم» منتشر کرده، نوشته شده است: «این مستند روایت‌های مهمی را نقل می‌کند که معتقدیم باید بیان شوند؛‌ روایت‌هایی از تجارب کودکان در غزه» اما «سوالهای مداوم درباره این برنامه پیش آمده است. ما مشغول بررسی‌های دقیق با شرکت تولید کننده هستیم. این برنامه در ضمن اجرای این روند برای پخش در سرویس iPlayer در دسترس نخواهد بود.»

این مستند که توسط شرکت فیلمسازی مستقل Hoyo تهیه شده بر مبنای تصاویر گرفته شده از وقایع جنگ غزه در مدت ۹ ماه قبل از اجرای آتش‌بس ماه گذشته میلادی ساخته شده و سه تن از شخصیت‌های اصلی این مستند را کودکان فلسطینی تشکیل می‌دهند.

بی‌بی‌سی مستندی که خشم صهیونیست‌ها را برانگیخت حذف کرد

یک روز بعد از پخش این مستند، «دیوید کولیر»، خبرنگار و فعال یهودی انگلیسی حامی رژیم صهیونیستی گفت «عبدالله» کودک ۱۴ ساله‌ای که یکی از راوی‌های این مستند است پسر «ایمن الیازوری»، معاون وزیر کشاورزی در دولت حماس است. به نوشته گاردین، در پی گفته‌های کولیر یک لابی رسانه‌ای حامی رژیم صهیونیستی شامل ۴۵ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای یهودی صهیونیست شاغل در رسانه‌های انگلیس از جمله «دنی کوهن»، ناظر برنامه سابق شبکه بی‌بی‌سی وان نامه‌ای را امضا کرده و خواستار حذف این مستند به این بهانه که «ناقض اساسی‌ترین استانداردها به دلیل فاش نکردن ارتباطات با گروه تروریستی حماس» است و انجام تحقیقات درباره این شدند.

این مستند که دوشنبه شب گذشته از شبکه بی‌بی‌سی ۲ پخش شد به شرح مصائب زندگی کودکان فلسطینی در میانه ویرانه‌های بر جای مانده از حملات رژیم صهیونیستی به این باریکه و شرایط سخت زندگی در آنجا در ضمن نبود آب و غذا می‌پردازد اما پخش آن و افشای جنایتگری‌های این رژیم خشم لابی رسانه‌ای حامی صهیونیست‌ها در انگلیس را برانگیخت به نحوی که دنی کوهن، از سر دسته‌های این لابی در ضمن جوسازی‌ها علیه پخش این مستند مدعی شد: «این سوال مطرح می‌شود که آیا بی‌بی‌سی به هیچ یک از اعضای حماس برای فیلمبرداری این مستند پول پرداخت کرده است؟»

او مدعی شد: «این مستند اساسی‌ترین استانداردهای برنامه‌سازی را به دلیل افشا نشدن ارتباطات با گروه حماس رعایت نکرده است.»

در صفحه شخصی الیازوری در شبکه اجتماعی «لینکدین» تصریح شده است که او «ناظر و حامی و تسهیل کننده فعالیت‌های کشاورزی در نوار غزه است.»

عبدالله، راوی مستند که در زمان فیلمبرداری ۱۳ سال دارد در ابتدای این مستند می‌پرسد: «آیا هیچ وقت از خودتان پرسیده‌اید اگر دنیای شما از بین برود چه کار خواهید کرد؟ مهم‌تر از همه اینکه آیا شما می‌توانید زنده بمانید؟ بعد از همه این رویدادها می‌توانید ما را کارشناس بدانید.»

مرکز بین‌المللی عدالت برای فلسطینی‌ها با اعتراض به این سانسورگری بی‌بی‌سی تحت نفوذ صهیونیست‌ها  تصریح داشت: «از نظر برخی تقریبا هر گونه چشم‌انداز فلسطینی‌ها از وقایع غیرقابل قول است. در این مورد اعتراضات بر این مبنا بوده چون پدر عبدالله دارای سمت در دولت متعلق به حماس در غزه است. اما این هیچ ربطی به تجارب زندگی این کودک نداشته و مشاهدات او را بی‌اعتبار نمی‌سازد.»

310310

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.