تلاش متحدان آمریکا برای حفاظت از اطلاعات خود در برابر ترامپ

اقتصادنیوز شنبه 04 اسفند 1403 - 19:23
اقتصادنیوز: متحدان ایالات متحده که مرتبا اطلاعاتی را با این کشور به اشتراک می‌گذارند، در حال بررسی روش‌هایی برای محافظت از اطلاعات حساس خود در برابر دولت ترامپ هستند البته انتخاب‌های آنها محدود است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، پایگاه خبری پالتیکو در گزارشی می‌نویسد: این کشورها مدت‌هاست که نگرانند سابقه ترامپ در افشای اطلاعات محرمانه، در دوره دوم ریاست جمهوری او ادامه یابد. این هشدار زمانی افزایش یافت که کنگره آمریکا کاندیداهای بحث برانگیز او را برای نظارت بر عملیات اطلاعاتی و در میان اتهاماتی مبنی بر اینکه داده‌های حساس قبلا مورد سوءاستفاده قرار گرفتند، تایید نکرده است.

اما همکاری در زمینه جمع آوری اطلاعات و اشتراک گذاری آنها همچنان به قوت خود باقیست و تفکیک آن آسان نیست. واشنگتن اغلب بیشتر از آنچه که دریافت می‌کند، اطلاعات ارائه می‌کند و آژانس‌های اطلاعاتی آمریکایی و اروپایی اغلب عملیات و جمع آوری اطلاعات مشترکی دارند.

یکی از مقام‌های دفاعی شمال اروپا که خواست نامش فاش نشود، گفت: «شما نمی‌توانید یک طرف ارائه دهنده را متوقف کنید این کاری مشترک است.»

با این حال، می‌توان گزینه‌هایی برای افزودن حفاظت‌های بیشتر در مورد هوش انسانی وجود داشته باشد که ارزشمندترین و محافظت‌شده‌ترین اطلاعات به دست آمده از دارایی‌های کشورهای خارجی محسوب می‌شود که در صورت افشای آنها ممکن است در معرض خطر قرار گیرد. برای مثال، آنها می‌توانند جزئیاتی را در گفت‌وگو با همتایان آمریکایی که ممکن است مکان یا هویت یک عامل را فاش کند، بیان نکنند.

در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، برخی از متحدان محتاط‌تر شدند، به ویژه پس از انجام اقداماتی که مقامات اطلاعاتی را غافلگیر کرد، مانند انتشار تصویری محرمانه از سایت پرتاب موشک ایران و به اشتراک گذاشتن اطلاعات حساس اسرائیل با وزیر خارجه روسیه در توئیتر.

یکی از مقام‌های سابق ارشد اطلاعات خارجی انگلیس (ام.آی۶) گفته، وقتی مساله پروژه‌های به شدت امنیتی مطرح شد، این سرویس درباره اینکه چه اطلاعاتی را باید فاش کند، بسیار مراقب بود.

وی ادامه داد: «ما در هر دولتی همه چیز را رو نمی‌کنیم. حتی در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ هم بسیار محتاط بودیم.»

شرکای خارجی نگران ممکن است امیدوار باشند که بتوانند بیشتر با جان راتکلیف، رئیس سیا و کمتر با تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا سروکار داشته باشند.

راتکلیف در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ مدیر اطلاعات ملی آمریکا بود و با وجود نگرانی‌های قبلی درباره اینکه ترامپ از اطلاعات، به عنوان ابزار سیاسی استفاده کرده، گابارد یکی از کاندیداهایی بود که کمتر درباره او گمانه‌زنی شد.

متحدان آمریکا به دنبال حفاظت از اطلاعات خود در برابر ترامپ راتکلیف در حال ادای سوگند

«لیز لیون»، سخنگوی سیا، گفت: «این ادعاها مبنی بر اینکه شرکای خارجی ممکن است در به اشتراک گذاشتن اطلاعات در دوران ریاست جمهوری ترامپ تردید داشته باشند، هیچ اعتباری ندارد و سیا تاکید می‌کند که همکاری‌های اطلاعاتی بین‌المللی خود را بسیار جدی می‌داند.»

لیونز ادامه داد: «راتکلیف به صورت فعالانه اطلاعات را برای امنیت ملی آمریکا، مقابله با دشمنان در سراسر جهان و پیشبرد ثبات بین‌المللی به کار می‌گیرد.»

دیگر کاندیداهای ترامپ برای پست‌های مهم آژانس زیاد مورد پسند نبوده‌اند. گابارد که اخیرا به عنوان مدیر اطلاعات ملی آمریکا تایید شد و زمانی نسبت به اطلاعات ایالات متحده ابراز تردید می‌کرد، روایت‌های روسیه را در مورد درگیری در اوکراین تکرار کرده است. گابارد به عنوان عضوی از کنگره قطعنامه‌ای را پیشنهاد کرد که از دولت فدرال می‌خواهد تا همه اتهامات علیه ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا که حجم قابل توجهی از اطلاعات محرمانه را در اختیار رسانه‌ها قرار داده بود، رد کند.

اگرچه سمت ریاست اطلاعات ملی آمریکا یک نقش بروکراتیک است، اما گابارد بر ۱۸ آژانس که جامعه اطلاعاتی آمریکا را شکل می‌دهد، کنترل دارد و به عنوان مشاور اولیه اطلاعاتی رئیس جمهور، ایفای نقش می‌کند.

« الکسا هنینگ»، معاون مدیر اطلاعات ملی برای استراتژی و ارتباطات، در پاسخ به درخواست اظهار نظر در مورد نگرانی‌های ابراز شده توسط مقامات فعلی و سابق ایالات متحده و خارجی گفت: «این مقامات ناشناس و سابق نمی‌توانند بیشتر از این از واقعیت دور باشند. آنها سعی دارند با دروغگویی به متحدان رسانه‌ای خود، امنیت ملی ایالات متحده را تضعیف کنند.»

«کش پاتل» یکی از اعضای وفادار به ترامپ که روز پنجشنبه به عنوان مدیر اف.بی.آی در سنا تایید شد، نگرانی‌هایی را در میان متحدان ایجاد کرده است. پاتل در حالی که به عنوان کارمند کنگره خدمت می‌کرد، به دنبال تضعیف تحقیقات مجلس در مورد تلاشهای روسیه برای مداخله در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ بود. او قول داده است که آژانس را که برای عملیات اطلاعاتی حیاتی است، اصلاح کند و آنچه را که از آن به عنوان «دولت پنهان» یاد می‌کند، حذف کند.

نگرانی‌ها بسیار واقعی است. با گذشت یک ماه از دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ، دولت او متهم به مدیریت نادرست اطلاعات حساس شده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که آژانس سیا یک ایمیل غیرمحرمانه حاوی نام و نام خانوادگی تحلیلگران و عوامل تازه استخدام شده که بسیاری از آنها برای تمرکز بر چین استحدام شدند، به دفتر مدیریت منابع انسانی ارسال کرده است. این اقدام بخشی از ابتکار دولت برای کاهش نیروی کار فدرال بود که می‌توانست این افراد را در معرض خطر نظارت دشمنان خارجی قرار دهد.

متحدان آمریکا به دنبال حفاظت از اطلاعات خود در برابر ترامپ ولودیمیر زلنسکی

سناتور دموکرات «مارک وارنر» در کمیته منتخب اطلاعاتی سنای آمریکا این وضعیت را یک فاجعه امنیت ملی دانست.

این همان اقدامی است که توسط شرکای «پنج چشم» شامل اتحاد اطلاعاتی ایالات متحده، کانادا، انگلیس، استرالیا و نیوزیلند از نزدیک تحت نظر است. این گروه یکی از با ارزش‌ترین شبکه‌ها برای به اشتراک گذاری اطلاعات بین متحدان نزدیک واشنگتن است.

«کلی مک‌فارلند»، تحلیلگر سابق اداره اطلاعات و تحقیقات وزارت خارجه آمریکا گفت: «پنج چشم در سطوح بالاتر با توجه به سابقه‌ای که در حال حاضر داریم، کمی نگران خواهند بود.»

اما عدم توازن اطلاعات اشتراکی بین آمریکا و شرکایش به این معناست که آنها در صورت عبور از ترامپ که رویکری تاجرمآبانه و معاملاتی در امور خارجی دارد، چیزهای بیشتری از دست می‌دهند.

مک‌فارلند ادامه داد: «علت اینکه آنها برای جلوگیری از چیزی دست به هر کاری می‌زدند، ترس از تلافی از طرف ایالات متحده است.»

با این حال، ممکن است در نتیجه تغییر ساختار نیروی کار دولت فدرال، که به آژانس‌های اطلاعاتی نیز ضربه می‌زند، اختلالاتی در اشتراک گذاری اطلاعات رخ دهد.

آژانس سیا همراه با تعدادی دیگر از آژانس‌های اطلاعاتی، پیشنهادهای استعفا را از دولت ترامپ دریافت کردند که به مقامات غیرنظامی تمام وقت اجازه می‌دهد تا در حالی که حقوق کامل دریافت می‌کردند تا ماه سپتامبر استعفا دهند و این پیشنهاد در حالی مطرح شده که دفتر مدیریت منابع انسانی پیشتر گفته بود اعضای امنیت ملی ازاین طرح معاف خواهند شد.

خروج احتمالی گروهی از مقامات باتجربه اطلاعاتی ایالات متحده می‌تواند مانع از روابط در حوزه‌ای شود که اعتماد در میان همتایان ضروری است.

اشتراک اطلاعاتی بین کشورهای شریک اغلب در تمامی سطوح اتفاق می‌افتد و به مقام‌های مربوطه در مورد آنچه که با همتایان آمریکایی خود به اشتراک می‌گذارند، آزادی عمل قابل توجهی داده می‌شود. هنگام برخورد با چنین اطلاعات حساسی، اعتماد اهمیت دارد. یک مقام دفاعی اروپایی گفت: «این حوزه‌ای است که روابط واقعا مهم است.»

ایالات متحده از لحاظ تاریخی بزرگترین مشارکت کننده اطلاعات در میان شرکای پنج چشم و فراتر از آن بوده است. اطلاعات ایالات متحده نقش مهمی در هشدار دادن و تحریک متحدان اروپایی در مورد برنامه‌های کرملین برای حمله به اوکراین ماه‌ها قبل از عبور تانک‌های روسی از مرزهای این کشور ایفا کرد.

یکی از مقام‌های آلمانی که خواست نامش فاش نشود، گفت: «این فقط دریافت اطلاعات نیست بلکه اشتراک گذاری هم هست. اطلاعات آمریکا برای اوکراین حیاتی است.»

اما این اتحاد برای آمریکا بی ثمر هم نبوده است. «فیلیپس» که در سال ۲۰۱۱ دولت را ترک کرد، گفت که اعضای ۵ چشم در نظارت الکترونیکی همکاری نزدیک دارند و اعضای مختلف اتحاد مسئولیت مناطق مختلف جهان را بر عهده می‌گیرند.

او در مورد روابط ایالات متحده با شرکای ۵ چشم نیز افزود: «مواردی متعددی وجود داشت که ما توانستیم چیزهایی از این روابط بیاموزیم که بسیار مفید بود.»

درحالیکه مقام‌های اطلاعاتی غربی همین چند روز پیش برای کنفرانس امنیتی مونیخ به آلمان رفتند، تماس ترامپ با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، مقامات اروپایی را که نگران هستند از مذاکرات برای پایان دادن به جنگ در اوکراین منصرف شوند، شگفت زده کرده است.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه بازگشت ترامپ به کاخ سفید را یک «شوک الکتریکی» برای قاره اروپا توصیف کرد.

در زمینه به اشتراک گذاری اطلاعات، برخی کارشناسان طبق معمول به فعالیت خود ادامه می‌دهند. «کاپو روزین»، مدیر اطلاعات خارجی استونی گفت: «سیاست ما تغییر نکرده است.»

یکی از مقام‌های نظامی سابق انگلیس نیز گفت: «اعتماد سیاسی به آمریکا در حال کمرنگ شدن و از بین رفتن است.»

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.