به گزارش خبرنگار مهر، سیدمرتضی مدنی ظهر شنبه در نشست خبری شروع بازرسی از بازارهای ماه مبارک رمضان و عید نوروز اظهار کرد: در دو ماه اخیر که شاهد نوسانات ارزی هستیم، فشارهای اقتصادی بر مردم افزایش یافته و گلایهمندی مردم زیاد شده که بهحق است. این گلایهمندی باعث میشود نظارت و رصد بیشتری داشته باشیم.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی با بیان اینکه طرحها و گشتهای نظارتی ویژه نوروز و ماه رمضان تعزیرات حکومتی استان از فردا (پنجم اسفندماه) شروع میشود، عنوان کرد: طرح ما در دو نوبت، نوبت اول از ۵ تا ۲۹ اسفندماه و نوبت دوم از اول تا ۱۵ فروردینماه انجام میشود.
وی افزود: تمام نیروهای ما در مجموعه تعزیرات برای اجرای طرح فعالیت خواهند داشتند و با همکاری و همافزایی سایر دستگاهها در زمینه نظارت بر چرخه تأمین و توزیع با اولویت کالاهای اساسی بهتر از گذشته عمل خواهیم کرد. نباید در استان در حوزه تأمین، توزیع و نظارت کمبودی احساس شود. اگر غیر از این باشد، دستگاههای متولی باید پاسخگو باشند.
مدنی ادامه داد: روزانه سه تیم در مرکز استان نظارت را انجام میدهند، تاکنون حوزه نظارت و بازرسی در استان کمّی بوده که باید کیفی شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی تاکید کرد: برخورد با پروندههایی که در این طرح رسیدگی میشود، باید بازدارنده باشد.
وی اضافه کرد: اولویت ما رسیدگی در محل است. افرادی که اصرار بر تخلف یا تکرار تخلف دارند، حتماً باید به مردم معرفی شوند.
جریمهها از ۲ تا ۵ برابر افزایش یافته است
مدنی با اشاره به اینکه در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳ بیش از ۵۳ هزار پرونده در حوزههای مختلف کالا و خدمات داشتیم که محکومیت متخلفین بیش از ۲۳ هزار میلیارد ریال بوده است، تصریح کرد: بیش از ۴۲ هزار پرونده اجرا شده و میزان وصولی جرایم بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که هنوز بسیاری از پروندهها به قطعیت نرسیده یا در مرحله اجراست و جریمهها از ۶ بهمنماه با مصوبه شورای اقتصادی کشور از ۲ تا ۵ برابر افزایش یافته است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی اظهار کرد: ما در ۱۱ ماهه امسال، ۴ هزار و ۵۲۱ فقره پرونده کالای اساسی داشتیم که در مدت مشابه سال گذشته، ۴ هزار و ۷۵۰ فقره بوده و ۵ درصد کاهش در تعداد پروندههای وارده داشتیم؛ بنابراین باید تمرکز دستگاههای نظارتی بر کالاهای اساسی در این شرایط بیشتر باشد.
وی افزود: فراوانی تخلفات پروندهها ۱۳ هزار و ۱۵۲ فقره مربوط به عدم درج قیمت، ۱۱ هزار و ۴۷۷ پرونده مربوط به گرانفروشی و رتبه سوم بهداشتی و درمانی است. بیشترین کالاهایی که مورد تخلف قرار گرفته مواد غذایی و خوراکی، سوخت به ویژه گازوئیل، پوشاک و نان بوده است.
مدنی گفت: بازرسی گشتهای تعزیرات نسبت به سال ۱۴۰۲ کمتر بوده، اما کیفیت بازرسیها بیشتر شده است. زمان رسیدگی و اجرا نسبت به سال گذشته کاهش دارد، در بسیاری حوزهها زمان رسیدگی بالای ۲۵ روز بود، اما الان این زمان زیر ۲۵ روز است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی در خصوص پروندههای شاخصی که توسط تعزیرات استان برخورد شده، عنوان کرد: اخیراً پروندهای در زمینه قاچاق طلا از سمت دوغارون داشتیم که هر پرونده مربوط به ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم طلا بوده است. این پرونده ۸ تا ۱۰ متهم دارد که برخی تبعه و برخی ایرانی هستند و اکنون در زندان به سر میبرند. جریمه سنگین بالای ۱۰۰ میلیارد تومان برای این متهمان اعمال شده و اکنون در مرحله تجدیدنظر است.
وی بیان کرد: تعهد ارزی موضوع دیگری است. برخی اشخاص حقوقی ارز گرفتند تا کالا وارد کنند، اما این کار را انجام ندادند. در این زمینه پروندههای متعددی داریم. و بانکها باید به شکایتشان را به ما ارجاع دهند تا پیگیری کنیم.