برگزاری هم‌اندیشی ظرفیت‌ها و چالش‌های هوش مصنوعی در علوم اسلامی

خبرگزاری مهر شنبه 04 اسفند 1403 - 20:37
مشهد - هم‌اندیشی ظرفیت‌ها و چالش‌های هوش مصنوعی در علوم اسلامی و توسعه و توانمندسازی این علوم در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین و پنجمین هم‌اندیشی صاحب نظران علوم اسلامی پیرامون توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی و ظرفیت‌ها و چالش‌های هوش مصنوعی در علوم اسلامی به میزبانی مشهد مقدس برگزار شد.

در این اجلاس دو روزه که با موضوع «روش کاربردی سازی در علوم اسلامی» و ظرفیت‌ها و چالش‌های هوش مصنوعی در علوم اسلامی» در تالار همایش ولایت برگزار شد، شرکت کنندگان در دو نوبت صبح و عصر به ارائه پیشنهاد، همفکری و مباحثه پیرامون «صورت‌بندی روش‌سازی علوم اسلامی»، «ابعاد و انواع روش‌های کاربردی سازی»، «فرایندهای تبدیل معارف اسلامی به کاربست ها»، «فناوری تبدیل معارف اسلامی به کاربست ها»، «ظرفیت های داده کاوی و هوش مصنوعی در علوم اسلامی»، «صورت بندی چالش‌های هوش مصنوعی در علوم اسلامی» و «آینده هوش مصنوعی و راهبردهای بکارگیری در علوم اسلامی» پرداختند.

لزوم بهره گیری از فناوری‌های نو در کاربردی‌سازی علوم اسلامی

اساتید حاضر در روز نخست این نشست، ضمن تاکید بر بسنده نکردن به منابع سنتی در فرآیند کاربردی سازی علوم اسلامی و ترویج جریان فقه معاصر با توجه به اقتضائات آن، به لزوم روزامد شدن فناوری کاربردی سازی علوم اسلامی و توجه به فناوری‌های نو اشاره و تصریح کردند: فناوری‌های سنتی به فناوری‌های نو تبدیل یافته که ماهیت رقومی (کمی) دارند، انعطاف پذیر و الگوریتم پذیر هستند و از سرعت بالاتری (در حد همزمانی) برخوردار هستند؛ بر این اساس، فناوری‌های جدید، قدرت ایجاد استبداد دارند یعنی اگر در الگوریتم آن‌ها عمل نکنیم، نمی‌توانیم خروجی دریافت کنیم. از این رو با خطر قرار گرفتن در انحصار فناوری‌های نو مواجه هستیم.

ضرورت واقع گرایی در مواجهه با هوش مصنوعی

در دومین روز نشست نیز متخصصان برجسته علوم اسلامی در حوزه‌های روش شناسی و هوش مصنوعی، با اشاره به لزوم پرهیز از اظهارنظر قطعی یا اغراق درباره ظرفیت‌های هوش مصنوعی و نیز توجه به آینده هوش مصنوعی و برنامه ریزی برای آن، هوش مصنوعی را در تحول نظام آموزش، پژوهش و تبلیغ، ایجاد ساحت‌های جدیدی از مسائل نو و بین رشته‌ای و آشتی فلسفه و اخلاق با مشکلات جامعه مؤثر دانستند.

در ادامه این نشست، ماهیت، مبانی، ظرفیت‌ها، چالش‌ها، راهبردها، آینده و تأثیرات هوش مصنوعی در برخی موضوعات، به شرح اجمالی زیر مورد بحث قرار گرفت.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.