صلح با روس‌ها فلزات را به حاشیه برد

دنیای اقتصاد شنبه 04 اسفند 1403 - 20:58
دنیای اقتصاد: احتمال توافق ترامپ با پوتین در خصوص اوکراین با ایجاد ذهنیت افزایش عرضه فلزات غیرآهنی زمینه‌ساز افت قیمت در بازارهای جهانی شد، به این ترتیب در روز پایانی معاملات در سومین هفته فوریه آلومینیوم 1.9 درصد، مس 1.6 درصد، نیکل 1.4 درصد و نقره 1.3 درصد ارزان شدند. این عقبگرد قیمتی شامل میلگرد فولادی در بازار داخلی چین نیز شد، با این وجود وعده حمایت چین از شرکت توسعه‌دهنده املاک وانکه باعث شد تا این محصول افت نرخ به مراتب کمتری را در روز پایانی هفته به ثبت برساند.

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد فعالان بازارهای کالایی دنیا چشم‌انتظار توافق ترامپ با روسیه در خصوص پایان جنگ این کشور و اوکراین هستند. روسیه یکی از تولیدکنندگان اصلی فلزاتی نظیر آلومینیوم، نیکل و مس در دنیا است. درعین حال این کشور سهمی بسزا در تولید گاز طبیعی و نفت در دنیا دارد. در پی حمله روسیه به اوکراین، بهای کامودیتی‌ها در دنیا با واهمه از محدودیت عرضه از سوی روسیه جهشی قابل توجه داشت. روسیه ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ به اوکراین حمله کرد، درحالی که زمزمه‌های این حمله زمینه صعود قیمتی کامودیتی‌ها در بازارجهانی را فراهم کرده بود؛ آغاز جنگ باعث شد تا رکوردهای جدید قیمتی در بازار بخشی از کالاهای پایه به ثبت برسد.

اگرچه با فروکش اثرگذاری تب جنگ بر بازارها در ادامه نرخ کامودیتی‌ها کاهش یافت، اما تحریم‌های اعمالی از سوی غرب بر محصولات روسیه زمینه‌ساز رشد قیمت در بازار جهانی شد. در این شرایط احتمال توافق ترامپ و پوتین باعث شده تا فعالان بازارهای کالایی به پایان جنگ تعرفه‌ای غرب و روسیه امیدوار شده و این موضوع سیگنال کاهشی را برای بازارها به همراه داشته است.

سهم روس‌ها در بازار آلومینیوم

روسیه پس از چین بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم در دنیا است؛ حمله روسیه به اوکراین در فوریه 2022 زمینه‌ساز صعود و رکوردشکنی قیمتی در بازار این فلز شد. اثرگذاری روس‌ها در بازار این فلز نقره‌ای بیش از سهم آنها از تولید جهانی آلومینیوم است. تولید فلز آلومینیوم به صرف انرژی بالایی نیاز دارد و از این رو از این فلز به‌عنوان انرژی جامد نیز یاد می‌کنند. با توجه به سهم روسیه در تامین انرژی کشورهای اروپایی، آغاز این جنگ در اروپای شرقی با تهدید تامین انرژی صنایع اروپایی، از رشد بهای آلومینیوم در بازار جهانی حمایت کرد. در چنین شرایطی پایان جنگ حدودا 3 ساله در اروپای شرقی می‌تواند سیگنال منفی مؤثری برای فلز آلومینیوم  رقم بزند.

در عین حال گفته می‌شود که رکورد تولید آلومینیوم در چین در سال 2024 شکسته شد؛ با این وجود انتظار می‌رود که امسال تولیدکنندگان چینی به میزان کمتری فلز آلومینیوم تولید کنند. با این وجود کاهش شتاب رشد اقتصادی در چین می‌تواند از تقاضای جهانی برای این فلز بکاهد.

Untitled

فولاد از جریان شتابان افت نرخ عقب ماند

میلگرد فولادی در بازار داخلی چین در روز 21 فوریه با ثبت کاهش نرخ روزانه 0.29 درصدی با قیمت 3 هزار و 300 یوآن به ازای هر تن به فروش رفت، با این وجود همچنان این نرخ بیشترین قیمت فروش این محصول در بازه یک ماهه به استثنای قیمت آن در روز 20 فوریه بود.

اگرچه احتمال پایان جنگ در زمین اوکراین سیگنالی کاهشی برای فلزات به همراه داشت، با این وجود وعده دولت چین برای حمایت از شرکت توسعه‌دهنده ساختمانی وانکه باعث شد تا میلگرد فولادی در چین وضعیت نسبتا مطلوبی در سومین هفته از فوریه داشته باشد.//

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.