به گزارش رکنا، درحالی به ایام سال نو نزدیک می شویم و اغلب مردم رسم خانه تکانی را آغاز کردند که استان تهران به پنجمین سال خشکسالی وارد شده است و هم اکنون 86 درصد مجموع ظرفیت پنج سد تامین کننده آب شرب استان تهران خالی و فقط 14 درصد از ظرفیت کلی این سدها آب دارد و شرایط ذخایر آبی سدهای پنج گانه این کلانشهر را در وضعیت «ناپایدار» قرار داده است. طبق گزارش ها الگوی مصرف آب در استان تهران آن هم در شرایط نرمال دو برابر است و در حال حاضر وضعیت بسیار نگران کننده است.
حسام خسروی، معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: در ابر شهر تهران سالانه یک میلیارد و صد میلیون متر مکعب و در استان تهران سالانه یک میلیارد و 500 میلیون متر مکعب آب مصرف می شود که باتوجه به 6.5 میلیارد مصرف آب کل کشور، در واقع در استان تهران 23 درصد آب شرب کل کشور تولید و مصرف می شود.
وی درخصوص میزان هدررفت آب گفت: میزان هدررفت آب از تولید تا مصرف از یک میلیارد و 500 میلیون متر مکعب آب مصرفی، حدود 10 درصد است و این درحالی است که طبق استانداردهای جهانی میزان هدررفت آب بین 6 تا 8 درصد است.
خسروی با بیان اینکه درحال حاضر منابع سطحی ما ضعیف شده است، گفت: حدود 50 درصد از آب مصرفی از منابع سطحی تامین می شود و سدها وضعیت مطلوبی ندارند و درحال حاضر میزان ذخایر سدهای استان تهران زیر 10 درصد است و این مسئله کار را سخت و چشم انداز پیش روی ما را تاریک و مبهم خواهد کرد. وضعیت منابع زیرزمینی نیز در وضعیت حساسی به سر می برند.
معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان تهران افزود: شکی نیست که ما حتماً سال آینده سال سختی را خواهیم داشت و در تابستان آینده صد درصد با کسری مواجه خواهیم شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر، هر شهروند تهرانی به طور میانگین روزانه ۲۵۰ لیتر آب مصرف می کند، در حالی که الگوی مصرف تعیین شده برای تهران 130 لیتر است. این میزان مصرف، تقریباً دو برابر استاندارد بوده و در مقایسه با کشورهای پربارش دنیا، بسیار بالاست و بنابراین برای اینکه بتوانیم سال آینده از تابستان سخت گذر کنیم، نیاز به صرفه جویی 10 درصدی آب مصرفی هر شهروند داریم.