نشست بین المللی برای فلسطین

صدا و سیما یکشنبه 05 اسفند 1403 - 10:12
حامیان حقوق فلسطینیان با حضور در همایشی در لندن خواستار اجرای عدالت و مجازات نسل کشی فلسطینیان شدند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، طیف گسترده‌ای از حامیان حقوق فلسطینیان از کشور‌های مختلف جهان در همایشی با عنوان «نامگذاری نسل کشی، مسئولیت جهانی برای غزه» در لندن، گرد هم آمدند تا با آخرین داده‌ها و در ادامه همفکری‌ها، راهبرد عملی اجرای عدالت و مجازات نقش آفرینان در نسل کشی فلسطینیان را تدوین کنند.

پروفسور ریچارد فالک استاد حقوق بین‌الملل و لارا البورنو وکیل بین المللی از آمریکا آمدند تا در کنار پروفسور پنی گرین استاد دانشگاه در انگلیس که تحقیقات گسترده‌ای درباره نسل کشی دارد، تجربیات خود را صرف تامین حقوق فلسطینیان و مجازات جنایتکاران جنگی در غزه کنند.

پرفسور پنی گرین مدیر یکی از نشست‌های این همایش گفت: دولت‌های غربی در ادامه طرح استعماری که اسرائیل را ایجاد و سرزمین فلسطینیان را به صهیونیست‌ها هدیه دادند با نشان دادن چراغ سبز و حمایت همه جانبه از اسرائیل، در واقع شرکای نسل کشی فلسطینیان‌اند. جلوگیری از نسل کشی فلسطینیان و مجازات افرادی که مبادرت به این کار کردند باید به مطالبه همگانی آزادی‌خواهان و عدالت طلبان در سراسر جهان مبدل شود.

سخنرانان در این نشست گفتند زمان برای تحمل منفعلانه به پایان رسیده و اکنون زمان شکستن چرخه معافیت اسرائیل از مجازات و اجرای عدالت برای فلسطین است.

پرفسور گوردون از سخنرانان این نشست گفت: دیوان بین‌المللی دادگستری پیش‌تر حکم داده بود که اشغال سرزمین فلسطینیان غیر قانونی است یعنی کل اسرائیل نه بخش‌هایی از آن، اما برای اجرای این حکم هیچ سازوکار‌ی تعریف نشد. ما باید درک کنیم که قوانین بین‌المللی از سوی دولت‌های قدرتمند ایجاد شده‌اند و تقریباً همیشه به نفع آنهاست، نه به نفع دولت‌های ضعیف. به‌ندرت پیش می‌آید که ضعیفان بتوانند از قانون برای پیشبرد عدالت استفاده کنند. این مسئله را در حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نخست‌وزیر نتانیاهو و وزیر دفاع سابق اسراییل گالانت می‌بینیم.

این استاد دانشگاه در لندن افزود: بنا بر این، این قوانین به تنهایی فلسطینیان را آزاد نخواهد کرد، برای آنها کشوری فراهم نخواهد ساخت و حق تعیین سرنوشت را به آنها نخواهد داد. این هدف تنها در عرصه سیاسی، از طریق بسیج گسترده و فشار بر دولت‌های خودمان برای اعمال فشار بر اسرائیل جهت توقف حکومت استعماری بر فلسطین محقق خواهد شد.

صاحب نظران و فعالان مدنی گفتند نسل کشی فلسطینیان دیگر با سکوت مواجه نخواهد شد و جامعه جهانی با بهره‌گیری از همه ابزار‌ها باید جنایتکاران جنگی در غزه و همدستانشان را با پیامد‌های سیاسی اقتصادی و اجتماعی ملموس مواجه و پاسخگو کند.

الیان گرین فعال مدنی حاضر در این نشست گفت: من فکر می‌کنم مهم‌ترین کاری که در حمایت از حقوق فلسطینیان باید انجام دهیم آگاه‌سازی و مطالبه‌گری است. رسانه‌ها در غرب طرف اسرائیل هستند و بیان جنایات علیه فلسطینیان خط قرمز آنهاست، اما من و دیگر فعالان مدنی اعم از مسلمان مسیحی و یهودی در نشست‌های مختلف و شبکه‌های اجتماعی افکار عمومی را برای احقاق حقوق فلسطینیان بسیج می‌کنیم هرچند در این راه بسیار آزار و اذیت هم می‌شویم، من عضو حزب کارگر بودم که به خاطر حمایت از حقوق فلسطینیان اخراجم کردند، اما اینها باعث نمی‌شود از حمایت فلسطین دست برداریم.

در حالی که دولت‌ها و رسانه‌های غربی تلاش می‌کنند جنایات رژیم اسراییل و حامیان این رژیم به فراموشی سپرده شود، سخنرانان در این نشست مسئولیت‌های همگانی را برای اجرای عدالت درباره جنایتکاران جنگی در فلسطین یاد آوری و پیگیری می‌کنند.

 

اظهارات:

پروفسور پنی گرین – استاد دانشگاه درانگلیس

پروفسور گوردون – استاد دانشگاه در انگلیس

الیان گرین - فعال مدنی

 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.