۸ تولیدکننده کشاورزی فارس نمونه ملی شدند

خبرگزاری مهر یکشنبه 05 اسفند 1403 - 14:08
شیراز-رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس گفت: از میان ۹۲ تولیدکننده استانی و ملی کشاورزی فارس، ۸ تولیدکننده نمونه ملی شدند و از دست رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی لوح تقدیر دریافت کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی دهقان‌پور صبح یکشنبه در همایش تجلیل از تولیدکنندگان نمونه استانی و ملی بخش کشاورزی از تلاش این تولیدکنندگان تقدیر کرد و گفت: نیروی انسانی به عنوان یکی از مؤلفه‌های اساسی در توسعه جوامع از جمله توسعه از بُعد اقتصادی، اجتماعی، زیست‌محیطی و فرهنگی شناخته می‌شود و این نیروی انسانی وقتی به دانش مجهز و به مهارت مسلط باشد و بتواند فضای توسعه پایداری را ایجاد کند قطعاً می‌تواند تسهیل کننده و پیشران برای توسعه آن جامعه باشد.

وی با بیان اینکه از جمله بخش‌های اقتصادی اثرگذار در توسعه ایران عزیزمان، بخش کشاورزی است، ادامه داد: به طور مشخص در استان فارس یکی از بخش‌های اقتصادی که نمود و جذابیت دارد بخش کشاورزی است که به لطف خدا و با همت تولیدکنندگان در شرایط سخت اقلیمی یا شرایط دیگری که بعضاً وجود دارد این تولید انجام می‌شود که من از آنها سپاسگزار هستم.

مدیرکل جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه این توسعه‌ای که در حال انجام است، نیازمند این است که ما، هم به دانش مجهز شویم و هم مهارت لازم و کافی را در حوزه‌های تخصصی داشته باشیم، افزود: افتخار دارم که اعلام کنم در طی سه سال اخیر نگاه این بود که با استفاده از تشکل‌های تخصصی و موضوعی و تولیدکنندگان در تدوین و اجرای برنامه‌ها و حتی در ارزیابی از برنامه‌ها توانستیم گام‌هایی را برداریم.

افزایش نفوذ دانش در واحدهای تولیدی کشاورزی فارس

دهقان پور با بیان اینکه تولیدکنندگان با استفاده از فناوری‌های جدید عامل اثرگذاری در بهره‌وری تولید هستند، افزود: ما هم به لحاظ مباحث حکمرانی نگاهمان در این حوزه هست و خواهد بود که به فناوری‌های روز کمک کنیم تا بیشتر از قبل در حوزه کشاورزی نهادینه شود و از این ظرفیت استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در استان فارس از مهر ۱۴۰۱ طرحی را تحت عنوان «افزایش نفوذ دانش در واحدهای تولیدی» برای اولین بار در کشور مطرح کردیم، به این ترتیب که استان را به ۵ منطقه تقسیم کردیم و مناطقی که متجانس هستند را متناسب با شرایط اقلیمی و کشت غالب و همگونی موجود تقسیم‌بندی کرده و نیازها را از پایین به بالا احصا کردیم، کارگروه‌های مختلفی تعریف شد و همکاری خوبی با مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و دانشگاه برقرار کردیم و نیازهای موجود را در قالب مسئله‌محور مشخص کردیم و بر اساس آن گفتیم که چه تعداد از مسائل و مشکلات را می‌توانیم حل کنیم.

مدیرکل جهاد کشاورزی فارس افزود: بدون اینکه اعتبار خاصی برای این طرح در نظر گرفته شود، با امکانات نرم‌افزاری صورت گرفته توانستیم ۱۴ همت افزایش تولید را به صورت مصداقی از سراسر استان و از طریق کارهای دانش‌محور علاوه بر مسائل روزمره ای که انجام می‌شود، داشته باشیم و این یکی از اقداماتی بود که صورت گرفت؛ در همین راستا از همه تولید کنندگان و کنشگران بخش کشاورزی می‌خواهم که که کمک دهند تا بتوانیم این طرح را بهتر از گذشته دنبال کنیم.

دهقان پور با بیان اینکه توانستیم بین ۲۰ تا ۲۵ درصد این طرح را عملیاتی کنیم، گفت: یکی دیگر از اقداماتی که به دنبال آن هستیم و بعضاً در برخی از واحدهای تولیدی نیز خود کشاورزان و تولید کنندگان دنبال کردند، استفاده از فناوری‌های روز نظیر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا است.

وی ادامه داد سعی کردیم در برخی از واحدهای تولیدی به عنوان یکی از استان‌های پیشرو این موضوع را عملیاتی کنیم و بر این باور هستیم که اگر می‌خواهیم بخش کشاورزی رو به رشد و رو به توسعه داشته باشیم باید نگاهی عالمانه داشته باشیم.

راه اندازی مدیریت هوشمند بخش کشاورزی در فارس

مدیرکل جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه مدیریتِ اتفاقی، امروز نمی‌تواند کمک کننده باشد، افزود: اینکه ما بتوانیم به هدف‌هایی که مد نظرمان است برسیم یک نگاه دانش بنیان را می‌طلبد، لذا سعی کردیم این نگاه دانش بنیان را در این سه سال که ادامه راه مدیران قبل بود دنبال کنیم.

وی ادامه داد: در هفته‌های آینده مدیریت هوشمند بخش کشاورزی در استان فارس برای اولین بار در کشور راه اندازی خواهد شد و با راه‌اندازی این مدیریت هوشمند، می‌توانیم داده‌های درستی داشته باشیم و نهایتاً تصمیمات درستی اتخاذ کنیم و یک سیستم تصمیم‌یاری از طریق فناوری‌های نوین در کنار ما قرار گیرد.

دهقان‌پور افزود: کارهای دیگری که اکنون دنبال می‌کنیم بر اساس فناوری‌های روز مثل جی آی اس GIS، سیستم موقعیت جغرافیایی و سنجش از دور است که سطح زیر کشت محصولات کشاورزی را رصد و پایش می‌کنیم و تخمین می‌زنیم که در آینده چه مقدار تولید گندم داریم و نسبت به سال‌های گذشته چقدر کمبود و یا بیش‌بود داریم.

مدیرکل جهاد کشاورزی فارس گفت: این روش بعضاً برای برخی از محصولات استراتژیک مثل گندم می‌تواند اثرگذار باشد و در ثبت سفارش‌هایی که انجام می‌شود مؤثر واقع شود و قبل از اینکه ما بخواهیم با کمبودی مواجه شویم خود این فرآیندها می‌تواند به ما کمک کند و به عنوان یک سیستم‌های تصمیم ساز و کمک کننده باشد برای اینکه بتوانیم وقایعی که در آینده اتفاق می‌افتد را مدیریت کنیم، لذا سعی بر این بوده تا ارتباط با مراکز علمی را تقویت کنیم.

دهقان‌پور با اشاره به ایجاد اتاق فکر و فعالیت در حوزه تخصصی کشاورزی گفت: گفت: در ابتدای قبول مسئولیت، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس دفتری را تحت عنوان دفتر ارتباط با مجامع علمی و دانشگاهی راه اندازی کردیم نیازها را به تناسب بخش کشاورزی تخصصی به دانشگاه شیراز دادیم، این‌ها پازل‌هایی است که می‌تواند کمک کند تا نسبت به قبل مدیریت عالمانه و دانش بنیانی داشته باشیم بتوانیم از بحران‌های پیش رو گذر کنیم و بتوانیم این مدیریت را مبتنی بر یک سری داده‌های درست انجام دهیم.

وی تاکید کرد: در همین راستا اعلام‌می‌کنم که از یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی برای بالغ بر ۷۸۰ هزار هکتار اطلاعات مکانی تهیه شده است.

وی همچنین افزود: با استفاده از جی پی اس و فلومتر جریان‌سنجشی با یک اقدام ساده بدون ریالی دریافت اعتبار، با همراهی فرمانداران توانستیم از ۸۲ میلیون لیتر سوختی که در فصل پاییز و تابستان بوده بالغ بر ۱۰ میلیون لیتر سوخت صرفه جویی کنیم، پس اگر نگاه نرم‌افزاری به مباحث داشته باشیم در همین شرایط سخت هم می‌توانیم کار کنیم.

تخصیص سالیانه ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر سوخت به تجهیزات کشاورزی فارس

مدیرکل جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه در استان فارس از حدود ۴۰ هزار تراکتور در حدود هزار و ۷۰۰ تراکتور جی‌پی‌اس را نصب کردیم، تصریح کرد: اگر ما بتوانیم در کشور به عنوان یک الگوی موفق عملیاتی کنیم، تقریباً می‌توانیم ۲۸۰ میلیون لیتر سوخت گازوئیل را صرفه‌جویی کنیم که این موضوع در شرایطی که محدودیت ارزی داریم به اقتصاد کشور کمک می‌کند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.