محمدباقر آقاعلیخانی در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ درباره نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در اتاق اصناف افزود: با توجه به تاکید مسئولان نظام مبنی بر رفع موانع و روان سازی حوزههای تولید، ستاد تسهیل تصمیم گرفت، با انتقال جلسات خود به داخل دستگاههای مرتبط، برای هر سازمانی در همان سازمان ستاد تسهیل تشکیل دهد.
وی گفت: برهمین اساس جلساتی در اتاق تعاون برگزار کردیم و امروز هم در اتاق اصناف، موضوعات مرتبط بین ما و حوزه اصناف بررسی میشود، تا مشکلات حوزه تولیدی و توزیعی در حوزه اصناف را در محل اتاق اصناف کشور حل کنیم.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور با بیان اینکه در جلسه امروز اتاق اصناف چهار دستور کار داریم، افزود: طبق این دستور کار، مشکلات بانکی، تامین اجتماعی و حوزه مالیاتی واحدهای تولیدی کشور بررسی و تصمیمات خوبی گرفته میشود.
اجرای ۹۳ درصد مصوبات روان سازی تولید
وی با بیان اینکه مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور لازم الاجرا است، گفت: دستگاهها موظف هستند که این مصوبات را اجرایی و عملیاتی کنند. خوشبختانه سال گذشته ۲۶ هزار ۶۰۰ مصوبه در حوزه روان سازی تولید داشتیم که حدود ۹۳ درصد مصوبات ستاد اجرایی شد.
آقاعلیخانی افزود: در ۹ ماهه امسال نیز ما ۱۸ هزار مصوبه در جلسات ستاد در سراسر کشور داریم که تاکنون ۹۰ درصد آن اجرایی شده. البته تا پایان سال نیز بخشی از مصوبات اجرایی میشود که پیش بینی ما این است که تا پایان سال بیش از ۹۰ درصد مصوبات ستاد تسهیل اجرایی شود.
وی گفت: با توجه به شرایط تحریمی کشور و ناترازیهای که در حوزه انرژی و زیر ساختها و یا درحوزه ارزی و منابع ریالی داریم مشکلات ما بیشتر شده است.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور افزود: برای اینکه بتوانیم ناترازیهای واحدهای تولیدی را به حداقل ممکن برسانیم و چالشهای پیش روی این حوزه را که اغلب ناشی از تحریم هاست، برطرف کنیم، با دستگاههای ذیربط تلاش کردیم که مقرراتهای سخت گیرانه حوزه ناترازی را برای تولید هموار و فضای فعالیت را تسیهل کنیم تا آسیب نبینند.
وی گفت: در این حوزه واحدهای تولیدی حتی در استانهای مانند تهران با فناوریهای دورههای گذشته فعالیت میکنند که این فناوریها بویژه در حوزه برق و الکتریکی (الکتریسیته) مربوط به دوره انقلاب دوم است، بنابراین نگرانیم که سرایت این ناترازیها به حوزههایی که وابستگی زیادی به کاربر و نیروی انسانی دارند، میتواند مشکلاتی برای تولید کشور ایجاد کند.
آقاعلیخانی افزود: سعی و تلاش ما در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید این است که موانع پیش روی واحدهای تولیدی را هموارسازی و مسیر را برای تولید باز کنیم و ناترازیهای حوزههای تولیدی مشکل دار کشور را برطرف کنیم که به بدنه تولید کشور آسیبی وارد نشود، ضمن اینکه شرایط را برای تخصیص بلند مدت تسهیلات حوزههای بانکی، ارزی، مالیاتی و تامین اجتماعی سرعت بخشیم.
وی درباره تفاهمنامه سه جانبه میان ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و اتاق اصناف و بخش خصوصی نیز گفت: اعتقاد داریم جلسات ستاد تسهیل باید در دل خود دستگاهها برگزار شود تا مشکلات خود را حل و فصل کنند و نباید سازمانی از بیرون وارد شود و بخواهند مشکلات را حل کند.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور افزود: به همین دلیل تفاهم نامهای سه جانبه با حضور اتاق اصناف و بخش خصوصی داریم که جلسات ستاد را در دل خود اتاق اصناف کشور تشکیل کنیم و مشکلات اصناف تولیدی و توزیعی را در داخل همین مجموعه حل کنیم.
وی با بیان اینکه این تفاهم نامه از ابتدای سال آینده عملیاتی میشود، گفت: یک طرف این تفاهم نامه سه جانبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور و طرفهای دیگر اتاق اصناف و بخش خصوصی است. اتاق اصناف نیز در کشور جزو مجموعههایی است که مدیریت آن دست مردم و از بدنه مردم است و تمرین واگذاری امور حل مشکلات مردم به دست خود مردم است.